Kentin sosyal yapısına uygun olarak tasarımı yapılan ve malzeme seçiminde kordon boyuna uyumlu tercihler yapılan Barış Kordonu, kentlileri bir çocuk parkı ile karşılıyor.
Çocuk sağlığına uygun ahşap malzemelerden üretilen çocuk parkı, eşsiz boğaz manzarası ile çocuklar için de yeni bir uğrak noktası olacak.
Öte yandan, Çanakkale Belediyesi ekipleri, yeni kordon boyunca revizyon ve bakım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
YAPIM İŞİ YÜZDE SEKSEN BİTTİ
Yapım işi yüzde 80 bitmiş olan Barış Kordonu Projesi ile birlikte toplamda 4500 m2 yeni yeşil alan, 820 m yeni yürüyüş hattı ve bisiklet yolu da kente kazandırılmış oldu. Öte yandan, üç alışveriş merkezi resmi kurumları ve kıyı mekânları ile kentlilerin yeni dönemde yoğun olarak vakit geçirdikleri bu alanda 110 araçlık yeni otopark alanı ve toplamda 2800 m2 iki yeni kent meydanı oluşturulmuş oldu.
Aydınlatma, peyzaj, ahşap ve ince işlerde imalatların devam ettiği ve yaz aylarında hazır olacağı tahmin edilen Barış Kordonu Projesi ile ilgili gazetemize bilgi aktaran Çanakkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden gelen açıklamada şu ifadelere yer verildi.
783 METRE SAHİL BANDI KAZANILDI
“Barış Kordonu Projesi, Yeni kordonun bittiği yerden Kıyı Avm alanına kadar toplam 17.850m2 alanı ve 783 metre sahil bandını kapsamaktadır. İnşaat aşamasında projenin bitiş süresini kısa tutmak adına altyapı, elektrik işleri, altyapı çalışmaları, peyzaj işleri ve mimari imalatlar aynı anda yürütülmüştür. Genel tasarım ve malzeme seçimi yapılırken Yeni Kordon ile uyumlu olması planlanmıştır.”
İKİ YENİ KENT MEYDANI
“Hali hazırda kaba inşaat, altyapı, sert zemin ve yeşil alan işleri tamamlanmış, yapım işinde toplamda yaklaşık %80’lik ilerleme kaydedilmiştir. Proje ile Yeni Kordon-Kıyı Avm arasında kalan bölgede 4500 m2 yeni yeşil alan, 820 m yeni yürüyüş hattı ve bisiklet yolu, 110 araçlık yeni otopark alanı ve toplamda 2800 m2 iki yeni kent meydanı oluşturulmuştur. Aydınlatma, peyzaj, ahşap ve ince işlerde imalatlar devam etmektedir.”

Özel Haber: Dilek Akşen