“Bu hafta yüzümüz güldü”
Yüksek fiyatlar dolayısıyla zor bir kış geçiren Cuma Pazarı esnafı bu hafta nihayet düşen fiyatlar sayesinde rahatladı. Bu hafta pazarı dolduran vatandaşlar doya doya alışveriş yaparken, pazarcılar ilerleyen zamanlarda ürünlerin artmasıyla birlikte fiyatların daha da düşebileceği müjdesini verdiler. Baharın gelmesiyle birlikte taze meyve sebzelerin uygun fiyatlardan yenebileceğini ifade eden pazarcılar, “Daha önce meyve-sebze az çıkmıştı onun için pahalıydı, şimdi bollaştı her taraf mal dolu. Bu hafta yüzümüz güldü” şeklinde konuştular.
“BİBER UCUZLADI”
ŞEREF YILDIZ:
Soğanın kilosu 7 TL’den 3 TL’ye düştü. Her yerde ürünler çıktığı zaman daha da düşerler. Vatandaş en çok ne alıyor dersek gücüne göre soğan da alıyor patates de alıyor. Fiyat düşüşlerinin nedeni Ramazandan dolayı değil. Ürünler bollaştıkça fiyatlar düşmeye devam edecek. Şuan biber 3 TL, 20 TL’ye satılıyordu. Ramazanla alakası yok aslında. Sen ramazanda da yiyorsun normal günde de yiyorsun? Soğan, önce Adana’daydı,  şu an Ödemiş’te başladı. Çanakkale civarında olunca fiyatı daha da düşer. Bir ara patates ve soğanla ilgili çok konuşuldu. Fiyatlar arttı. Ama şu an gönül rahatlığıyla vatandaşlarımız bu gıdaları tüketebilirler.
 “ÇETİN BİR KIŞ GEÇİRDİK”         
HAKAN DURMAZ:
Fiyatlar şuan da düşüşte. Patlıcan şu anda elimizde 4,5 TL, biber 3 TL oldu. Kabak 2,5 TL’ye kadar düştü. Geçen haftaki fiyatlara nazaran bu hafta fiyatlarda bir düşüş gözlüyoruz. Kabak geçen hafta 5 TL’ydi şu anda 2,5 TL’ye kadar düştü. Salata da düştü tekrar 4 TL oldu. Ürünler arttıkça düşmeye devam edecek fiyatlar. Biz bu bahar mevsimden çok umutluyuz. Zor, çetin bir kış geçirdik. Ancak bunu atlattık. Fiyatlar el yakıyordu, vatandaş şikayetçiydi bu hafta pazarımız cıvıl cıvıl. Önümüzdeki haftalarda fiyatlarımızın daha da düşeceğini düşünüyorum. Pazardan taze ve organik ürün almak vatandaşlarımızın hem sağlığı için hem de bütçeleri için en hayırlısı olacaktır. O yüzden biz bu kalabalıktan çok memnunuz.
“YERLİ MALA TEŞVİK ETMELİYİZ”
ŞEVKET ŞENGÜL:
Ramazandan dolayı insanların çoğu dışarı çıkmıyor ama fiyatlar bence normal. Mazot olmuş 7 TL zaten. Fiyatlarda düşüş oldu. Kayısı 10 TL. Domates 1,5 TL düştü, biber 2,5 TL düştü. Yerli mal geldiği zaman daha da düşeceğine inanıyorum.  Yerli malı korumalı ve yerli mala teşvik etmeliyiz.
KİRAZ VE KAYISI 15 TL”
GÖKHAN AKARSU:
Geçen haftaya göre, düşme var. Özellikle meyvede var. Kiraz 15 TL, kayısı 15 TL, dutun paketi 10 TL, erik 8 TL. Çünkü daha önce meyve sebze az çıkmıştı onun için pahalıydı, şimdi bollaştı her taraf mal dolu. Bu zamanda hormonsuz meyve bulabilmek çok zor. Biz pazarcılar olarak malın en tazesini, en temizini getiriyoruz. Ve vatandaşlarımız da şu an bahar meyvelerinin tadına doya doya varabilirler. Bu hafta verimli geçti, yüzümüz güldü.

Özel Haber: Seda Atan