Vali Orhan Tavlı İl Özel İdaresi tarafından ilin bir çok noktasında gerçekleştirilen ve çoğu bitmek üzere olan projeleri yerinde incelemek amacı ile gerçekleştirdiği inceleme gezisi kapsamında Lapseki İskelesi Yolcu Terminali, İdari Bina ve Gişelerin Yenileme Çalışmaları ve Eceabat Beşyol Köyü’nde bulunan ve İhyasına başlanan Şehitlikte incelemelerde bulundu.
Vali Orhan Tavlı, ilk olarak İl Özel İdaresi tarafından Lâpseki İskelesi’nde yapımı devam Yolcu Terminali, İdari Bina ve Gişelerin inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Orhan Tavlı, Lâpseki Kaymakamı Tahir Şahin’den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vatandaşlara daha iyi hizmet vermek için yenilenen Lâpseki İskelesi; her türlü ihtiyaca cevap verebilecek şekilde Yolcu terminal binası, 2 adet araç gişesi ve personel ihtiyacına yönelik olarak tasarlanmış idari hizmet binasından oluşacak. Yapımı büyük ölçüde tamamlanan terminalin yakında hizmete başlaması bekleniyor. 
 İhyasına Başlanan Şehitlikte İnceleme 
Vali Orhan Tavlı’nın ikinci durağı ise  Eceabat Beşyol Köyü’nde bulunan ve İhyasına başlanan Şehitlik oldu.  İkinci Anafartalar Muharebesi’nde şehit olan askerlerin defnedildiği, Eceabat Beşyol Köyü’nde bulunan Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından 870.000 TL sözleşme bedeliyle ihya çalışmalarına başlanan Şehitlikte  yapılan çalışmalarla ilgili Vali Orhan Tavlı’ya Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz tarafından bilgi verildi. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük’ünde bulunduğu incelemelerde,  peyzaj çalışmaları ve anı defteri binası imalatı devam eden Eceabat Beşyol Köyünde bulunan Şehitliğin 90 günde tamamlanması planlanıyor.  

 


Kaynak: Haber Merkezi