Kurban bayramının sonrasında Cuma Pazarı’nda sabahın erken saatlerinde başlayan hareketlilik akşam saatlerine kadar aynı tempoda sürdü. Bayram tatili süresince ikramlarda bulunan vatandaşın sebze-meyve, peynir, yumurta, yoğurt, konfeksiyon gibi ihtiyaçları için tercihi yine pazaryerinden yana oldu. Meyve, sebze fiyatlarında büyük değişiklik gözlenmezken, fiyatların geçen haftalara nazaran sabit kalması vatandaşları ve pazar esnafını memnun etti.
Her sene yaşanan döngüye istinaden yaz aylarının gelmesi fiyatları düşürdü. Yaşanan enflasyona rağmen fiyatlar tüketicinin ulaşabileceği seviyelere geriledi. Genel kanaat olarak tüketiciler fiyatların düşmesinden memnun olurken, üreticiler maliyetlerinin yüksek olmasından şikâyetçi. Piyasanın düşürülmesinin yerine insanların alım gücünün yükseltilmesini isteyen üreticiler giderlerinin gelirlerinden çok olmasından yakınıyor.
Pazarda ulaşılabilir seviyede olan kabak, şeftali, nektarin, patlıcan, soğan, patates,havuç, karpuz  gibi meyve ve  sebzelerin fiyatı tüketiciyi memnun ederken. Kilosu 14 liraya kadar ulaşan muz, limon gibi  meyveler  tüketiciyi  başka tercihlere yöneltti.
Pazarda gözlemlenen ortalama fiyatlar ise şu şekilde; Domates 2 TL, Salatalık 3 TL, Patates 3 TL, Soğan 3 TL, Şeftali 4 TL, Patlıcan 2.5 TL, Barbunya 8 TL, Çilek  10 TL ,Fasulye 5 TL, Havuç 5 TL, Limon 10 TL, Kavun 1 TL , Karpuz 1 TL , Marul Tane 3 TL, Kabak 1.5 TL, Börülce 7 TL, Muz İthal 14 TL , Muz Yerli 10 TL, Kayısı 7 TL,Mısır Tane 2 TL, Kırmızı Kapya Biber 3 TL.
Altuğ Acer