Kooperatifin kurulma amacının kadınlar arasında ki birliği sağlamak ve ürettikleri ürünleri daha verimli pazarlayabilmek olduğunu ifade eden kooperatif yetkilileri, evlerinde oturup bekleyen kadınları iş hayatına kazandırmak ve maddi özgürlüklerini sağlamak için böyle bir kooperatif kurduklarını belirttiler.
Babakale Köyü kadınları, kadınlar arasında birlik ve beraberliği sağlamak ve ürettikleri ürünleri pazarlayarak maddi özgürlüklerini kazanmak amacıyla Babakale Köyü Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni kurdu.
Konu hakkında konuşan Babakale Köyü Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Ulusel şu ifadelere yer verdi.

“İLERİDE DIŞARIYA DA PAZARLAYACAĞIZ”
“Köyümüzdeki kadınların yapmış oldukları tarımsal ürünleri, el sanatlarını şu an daha yeni olduğumuz için  küçük bir şekilde ama ilerde büyük  ve ileriye dönük bir şekilde  dışarıya pazarlamayı düşünüyoruz.  Kadınlarımıza hem maddi hem manevi olarak katkı sağlayacağını düşünüyorum. Şimdiye kadar hep evlerinde oturmuş hiç dışarıya çıkmamış, maddi olarak özgürlükleri olmayan insanlar için bundan sonra hem manevi olarak zaman geçirebilecekleri bir ortam olacak hem de para kazanıp hem evlerinin ihtiyaçları hem kendi ihtiyaçları için kullanabilecekler.”

“ÖZKURNAZ’A ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ”
“180 haneli bir köyümüz var. Onlar için bu çalışma büyük bir şey hem birlik beraberliklerini sağlayacaklar hem de maddi açıdan rahatlayacaklar. Köyümüz de tanınmış olacak. Ürünlerimizin içine deniz ürünleri de katacağız. Kalamarımız, karidesimiz, kurutulmuş balıklarımız olacak. Bizim bölgemizde yetişen kapari diye bir bitki var ilaç sanayinde de kullanılıyor bunları da hep değerlendireceğiz. Hem ürünlerimizi pazarlayıp satmak aynı zamanda kadınlarımızla beraber zaman geçirebilmek ve maddi açıdan destek olmak için bu kuruluşu oluşturduk. Desteklerini esirgemeyen Çanakkale Tarım Kooperatif Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz’a teşekkür ederiz.”

“EVLERİNE AİLELERİNE KATKI SAĞLAYACAKLAR”
Konu hakkında açıklamalarda bulunan BabaKale Köy Muhtarı Bekir Vargün; “Bu kooperatif Babakale’de yaşayan kadınlarımızın kendi el sanatlarını veya yaptıkları işleri daha güzel bir ortamda daha hijyenik bir ortamda satmak için kuruldu. İnsanları birlik ve beraberlik içerisinde tutmak gibi bir amacı da var. Küçük bir köyüz zaten, kışın fazla bir çalışma imkanımız olmadığı için hem tarlada yetiştirdikleri ürünleri hem daha farklı yetiştirdikleri ürünleri temiz ve hijyenik bir ortamda satmak ve evlerine ailelerine bir katkı sağlamak amacıyla bu kooperatif kuruldu” ifadelerini kullandı.

Dilek Akşen