Tatil dönemi olması sebebiyle Körfez deki şehirlerin balık talebinin yüksek olmasının Çanakkale deki balık fiyatlarını da etkilediğini ifade eden balıkçılar havaların gidişatının da fiyatların artmasında etkili olduğunu belirttiler. Kurban Bayramının gelmesi ile balığa olan ilginin azaldığını bu durumun da fiyatları etkileyen ayrı bir etken olduğunu ifade eden balıkçılar, satışlardan memnun değiller.
Konu hakkında konuşan Nadir Balıkçılık işletmecisi Tuncay Dinç ; “ Eylül ayına kadar fiyatların düşmesini pek beklemiyorum. Şuan da bayrama özel bir yoğunluk yok aksine insanlar kurbana yöneldiği için balığa olan ilgi azaldı. Havaların gidişatından dolayı az balık çıkıyor bu yüzden de fiyatlar yükseliyor.” ifadelerini kullandı.
Oğuz Balık Market işletmecisi Oğuz Askar ise ; “ Bayrama özel bir yoğunluk var. 1 Eylül’de sezonun açılması ile fiyatlar düşecek. Bu sene Palamut balığının çok olması bekleniyor. Sezonun açılması ile müşterilerimiz ucuz balık bulabilecek.” ifadelerini kullandı.
Almina Balıkçılık işletmecisi Sami Karayel  konu hakkında; “Satışlarımızda durgunluk mevcut , hava şartlarından dolayı fiyatlarımızda artış oldu. Bayramdan sonra sezon açılınca balık miktarı bollaşacak ve vatandaşlar daha ucuza balık tüketebilecekler.” ifadelerinde bulundu.
 Gözlemlenen  Ortalama Balık Fiyatları ise şu şekilde ; Kupa 10 TL , Çipura 30 TL, Deniz Kefal 20 TL ,Sarpa 15 TL,Saroz Sardalye 20-30 TL, Deniz Levrek 35 TL, Karagöz 15 TL.

Seda Atan