Servis fiyatlarına yüzde 25 zam
Fiyatların kesinleşmesinin ardından konu hakkında açıklama yapan Çanakkale Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir konu hakkında ; “ Geçen seneki fiyatlara nazaran yüzde 15 ila yüzde 25 arasında bir fiyat artışı oldu” dedi.
Geçtiğimiz haftalarda ön görülen fiyatlar ortaya çıkmaya başlamıştı. Şoförler Odası tarafından düzenlenen fiyat tarifesi Çanakkale Esnaflar ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığınca onaylandı.
Fiyatların kesinleşmesinin ardından konu hakkında açıklama yapan Çanakkale Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir konu hakkında ; “ Geçen seneki fiyatlara nazaran yüzde 15 ila yüzde 25 arasında bir fiyat artışı oldu. Akaryakıt fiyatları sürekli olarak değişmekte ve yılsonuna kadar da ne olacağı belli değil. Bu fiyatları belirlerken sadece akaryakıtı ele almıyoruz. Çalışan servis ablasının sigortası, araç sigortası, araç aksamlarına gelen zam olsun, şoförlerin maaşı olsun hepsini beraber değerlendirip fiyat ayarlaması yapmamız gerekiyor. Servisçiler ile toplanıp bir orta yol bulmaya gayret ediyoruz. Ortaya çıkan karar 32 esnaf odasının birlik başkanı ve yönetim kurulunun onayından sonra kesinleşiyor. Karar uygunsa kesinleşiyor yada geri çevriliyor. Vatandaşımıza hayırlı olsun geçen yıl bir tek Gelibolu’da bir kaza gerçekleşti onda da ölüm gerçekleşmedi. İnşallah 2019-2020 yılı da kazasız belasız öğrencilerimizi sağlıklı bir şekilde taşımak nasip olur.” İfadelerini kullandı.
Kesinleşen servis fiyatları ise şu şekilde:
Tek Servis:  Aylık 250 TL Yıllık 2.250 TL.  Sabah-Akşam: Aylık 300 TL Yıllık  2.700 TL Sabah-Öğle-Akşam: 355 TL Yıllık 3.200 TL. Etüte Kalırsa: Aylık 50 TL Yıllık 450 TL. Kardeş İndirimi : Aylık yüzde 10, yıllık yüzde 10.