Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulunun 2019 yılı Mart ayı toplantısında eski hükümlü ve denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülere teknik beceriler kazandırarak iş bulabilmelerine imkan sağlamak, meslek sahibi olarak topluma ve ailelerine katkı sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla “Boyacılık Kursu” açılması ve kursa katılan yükümülülerce boya ve tadilat ihtiyacı bulunan bir Ortaokulun ihtiyaçlarının karşılanması için bir proje hazırlanıp hayata geçirilmesine karar verildi.
            Bu kapsamda Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir proje ile Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak Gazi Ortaokulu dersliklerinde  “Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde İnşaat Boyacılığı” kursu düzenlendi. Bu kursa on üç eski hükümlü ve denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulan yükümlünün katılarak sertifika almaya hak kazandı. .
            Proje ile eğitim ve mesleki formasyon düzeyi artan yükümlülerin iş piyasasında nitelik kazanması sağlanmış olup, kursa katılan yükümlülerce Gazi Ortaokuluna ait iki binasında bulunan 20 derslik, labratuvar, idari ofisler, ortak kullanım alanlarının boya badana, tadilat, bakım onarımı yapılmış, böylelikle yükümlülerin uygulamaya yönelik mesleki becerileri artmış, öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılına daha temiz ortamda başlangıç yapmaları sağlandı.
 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi