Bayram tatilinin yaklaşması ile uçak bileti bulmak zorlaşırken firmaların biletlerde uyguladığı  fahiş fiyatlar dikkat çekti. Fiyat seviyelerinin Türk halkının kazancı ile orantılı seviyelerde olmadığını aktaran Turizm işletmecileri gerekli denetim mekanizmasının en kısa zamanda kurulması gerektiğini aktardı. Uçuşların, Çanakkale’den haftada 3 sefer düzenlenmesinin az olduğuna değinen işletmeciler bunun Çanakkale’ye yakışmadığını belirtti.
Konu hakkında konuşan Dardanel Turizm işletmecisi Zafer Güneş konu hakkında ;  bayram münasebeti ile uçak biletlerinde çok fazla yoğunluk yaşanıyor , özellikle Çanakkale’den doğu illerine ya da İstanbul’dan doğu illerine çok fazla yoğunluk var. Yaklaşık 10 günden beri özellikle Van, Diyarbakır, Gaziantep, Trabzon yörelerine bilet bulmakta zorlanıyoruz. Yerler uzun süreden beli dolu ve fiyatlar çok çok yüksek yani Türk halkının tahammül edemeyeceği yada çekemeyeceği kadar yada normal gelirle orantılı olmayan bir şekilde 750 lira civarında Çanakkale’den kalkan aktarmalı uçuşların fiyatı oldu. Gidiş geliş bir aktarmalı bilet 1.500 lirayı bulmakta eğer çift olarak giderlerse 3000 TL civarında Türkiye’nin her hangi bir iline gitmek gelmek 3000 TL’yi buluyor eşinizle beraber olacak şekilde. Buda bu milletin kazancıyla Türk halkının kazancıyla orantılı değil. Bu münasebetle de bu fiyatların biran önce normal fiyata gelmesi lazım ya da bunun bir denetim mekanizmasının süratle kurulması lazım” ifadelerini kullandı.
“CANLARI İSTEDİKLERİ GİBİ FİYATLARLA UÇUŞ YAPIYORLAR”
İzlenilen fiyat politikasının yanlış olduğunu belirten Güneş;” İç hatlarda bazı firmaların ekonomik zorluklardan dolayı seferleri azaltması nedeniyle meydan sadece iki firmaya kaldı. Onlar da canları istedikleri gibi fiyatlarla uçuş yapıyorlar. Onlarında haklı olduğu yönler yok değil ama bu fiyatlar milletin çekebileceği ya da kaldırabileceği fiyatlar değil. Buna gerekli yetkililerin biran önce eğilmesi lazım. Ek seferler Çanakkale için olmuyor zaten, Çanakkale’ye dönüp bakan da yok Çanakkale ile ilgilenende yok. Uçak siyasilerimizin gündeminin dışında olan bir şey onlar daha başka işlerle uğraşıyorlar. İstanbul uçuşları haftada 3 gün bu Çanakkale’ye layık bir uçuş değil .” şeklinde konuştu.
 “ULAŞILAMAYAN BİR YERDE TURİZM PATLAMASI MÜMKÜN DEĞİL”
Haftada 3 gün uçuşun az olduğunun turizmi de etkilediğini aktaran Güneş ; “Turizm patlayacak Çanakkale’de diyorlar ama ulaşılamayan bir yerde turizm patlaması mümkün değil. Ne olursa olsun haftada 3 gün uçak Çanakkale’ye yakışan bir durum değil. Bunun Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Anadolu Jet ile 7 güne tamamlanması gerektiğini düşünüyorum ama siyasilerimizin bu konuda dönüp baktıkları bile yok, ilgilendikleri bile yok  bunların biran önce ön plana çıkması gerek diye düşünüyorum”dedi.

Dilek Akşen