Maden sahasında yapılan incelemenin ardından nöbet alanına gelen Genel Başkan Akşener, “Altını arama konusunda burada kimsenin bir itirazı yok ama toprağın altını üstüne getirmenize itirazı var. Onun için buradan tekrar Sayın Erdoğan’a sesleniyorum. Gel kardeşim şurayı gör, gör burayı gözlerinle gör” dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kirazlı’daki Su ve Vicdan Nöbeti’ni desteklemek ve altın arama çalışmalarını yerinde görmek amacıyla Çanakkale’ye geldi. Maden sahasında yapılan incelemenin ardından nöbet alanına gelen Genel Başkan Akşener burada bir basın açıklaması yaparak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanlış bilgilendirildiğini,  ruhsatın 25 Temmuz 2018’de verildiğini dile getirerek, “Buradan tekrar Sayın Erdoğan’a sesleniyorum. Gel kardeşim şurayı gör, gör burayı gözlerinle gör. Sana atılan yalanları gör, vatandaşının arasına gel” dedi.

“BİR KÖYLÜ KIZI OLARAK GELDİM, ÇİFTÇİ OLARAK GELDİM”
Akşener açıklamasının devamında, “Keşke bir şölen keşke bir piknik buranın oksijenini solumak için yapılan bir aktivite bir etkinlik için gelebilseydim ama maalesef Türkiye’nin akciğerlerinden biri olan en yüksek oksijene sahip Kazdağları’nın talanına karşı sizlerle birlikte olduğumuzu ifade etmek için geldik. Allah hepinizden razı olsun. Bakın ne güzel bir söz var burada ‘Çanakkale geçilmez, Kazdağları deşilmez.’  Vatan toprağı kutsaldır kutsal üstünde yaşayan insanlarıyla, hayvanlarıyla, çiçekleriyle, ağaçlarıyla, dağıyla, nehirleriyle her şeyi ile kutsaldır. Çanakkale’ye nasıl geçilmez mührü vurduysa bu aziz millet Kazdağları’nın deşilmesine müsaade etmeyecektir. Bu vicdansızlıktır. 195 bin ağaç kesilmiş. Ben bir köy kızıyım, bir ağaç doğru dürüst büyüyebilmesi için en az 25 yıl zaman gerekir, bazıları için ise 100 yıl. Günahtır be günahtır, vicdansızlıktır. Kimsenin vicdanı sızlamıyorsa bizim vicdanımız sızlayacaktır, sızlamaktadır başkalarının vicdanını da sızlatacağız inşallah. Bir yalan konuşuluyor 2001’de verilmiş bakın tarihini söyleyeyim gayri sıhhi müessese ruhsatı 25 Temmuz 2018’de bu ruhsat verilmiş, yani bu muhteremlerin zamanında verilmiş, eğer Sayın Erdoğan’a genel olarak yalan söyleniliyor. Sayın Erdoğan genel olarak kandırılıyor. Eğer bu konuda bilgisi yoksa kandırılmışsa, buradan kendisini bilgilendiriyorum. 25 Temmuz 2018’de kendi adamların burada ruhsat vermiş. Allah’a inanan her kişinin, vatan toprağının kutsallığına inanan her kişinin şehit kanıyla bu vatan toprağının her santimetresi şehit kanıyla sulanmış kanaatine inanmış her kişinin başta Sayın Erdoğan olmak üzere buraya gelmesini, bu yapılan katliamı görmesini ve bu akciğerin söndürülmesine karşı durmasını huzurunuzda talep ediyorum. Ey Sayın Erdoğan, bu ülkenin başısın, seçildin, bu millet seni seçti. Bak burada her taraftan ağırlıklı Çanakkale’den hemşerilerim burada, ben Rumeli göçmeni bir ailenin çocuğuyum. Vatan kaybının ne olduğunu biliyorum. Vatan kaybı nedir biliyorum, toprak kaybı nedir biliyorum. Burada da ağaç kesiliyor. Ağaç kesiyorsunuz be ağaç kesiyorsunuz. Altını arama konusunda burada kimsenin bir itirazı yok ama toprağın altını üstüne getirmenize itirazı var. Onun için buradan tekrar Sayın Erdoğan’a sesleniyorum. Gel kardeşim şurayı gör, gör burayı gözlerinle gör. Sana atılan yalanları gör, vatandaşının arasına gel. Onları dinle, göreceksin ki vicdanın sızlayacak, göreceksin ki vicdansızlıktan vazgeçeceksin. Ben buraya siyasi şapkamla gelmedim. İyi Parti Genel Başkanı olarak da gelmedim. Sadece Meral Akşener olarak geldim. Bir köylü kızı olarak geldim, çiftçi olarak geldim. Aranızda olmaktan onur duydum gurur duydum. Allah hepinizden razı olsun. İlk buraya dikkat çeken Çanakkale İl Teşkilatımızdır. Burada huzurunuzda onlara teşekkür ediyorum. Bu mücadelenizin yanındayız sonuna kadar yanınızdayız. Allah elbette haklının yanında olacaktır. Nasıl Çanakkale geçilmemişse Kaz Dağları da deşilmeyecektir. Eyvallah çok teşekkür ediyorum” dedi.
 Akşener, maden sahasındaki incelemenin ardından, maden sahası önüne bir de fidan dikti.

Dilek Akşen