“Kamuoyu çok iyi bilgilendirilmeli”
Başkan İmamoğlu, “Bu konuda kendisiyle ortak kanaatimiz kamuoyunun çok iyi bilgilendirilmesi gerektiği, eğer kendilerinin de çok farklı bilgiler var ise, şeffaflığın hem kamuoyuna dönük bilgilerin aktarılması. Zira burada aldığım bilgiler doğrultusunda sadece firma değil, hatta Orman Bakanlığının da ciddi anlamda bilgi aktarması ve açıklama yapması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Cumhuriyet Halk Partili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çanakkale Kirazlı mevkiinde bulunan altın madeni çalışmalarına karşı yapılan eylemlerin ardından Kanada Büyükelçisi ile telefonla görüştüğünü açıkladı.

  Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kazdağları’ndaki durum hakkında Kanada Büyükelçisi Chris Cooter ile görüşerek, durumu değerlendirdiklerini söyleyerek konu hakkında açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, “Kazdağları’ndaki durumu İstanbul’dan kaygıyla izliyorum. Açıkçası bu konuda işin içerisinde bir Kanadalı bir firma olunca da, geçenlerde beni ziyaretinde çok sıcak bir diyalog yaşadığımız Kanada Büyükelçisi’ni arayıp gözlemlerimi kendisiyle paylaşmayı arzu ettim. Sıcak bir konuşma oldu. Kendileri de süreçle ilgilendiklerini ve takip ettiklerini ilettiler bana. Bir Kanada firması neticede, hükümet bağlantılı ya da devleti direkt ilgilendiren bir husus olmasa da, tümüyle anladım ki süreci gün gün takip ediyor” dedi. 

 “ORTAK KANAATİMİZ KAMUOYUNUN ÇOK İYİ BİLGİLENDİRİLMESİ GEREKTİĞİ”
İmamoğlu, bakanlığın bu konudaki en doğru bilgileri vatandaşlara aktarmasının doğru olacağını söyleyerek, “Bu konuda tümüyle bazı farklı bilgiler kendisine aktarıldığını ifade etti. Bu konuda kendisiyle ortak kanaatimiz kamuoyunun çok iyi bilgilendirilmesi gerektiği, eğer kendilerinin de çok farklı bilgiler var ise, şeffaflığın hem kamuoyuna dönük bilgilerin aktarılması. Zira burada aldığım bilgiler doğrultusunda sadece firma değil, hatta Orman Bakanlığının da ciddi anlamda bilgi aktarması ve açıklama yapması gerektiğini düşünüyorum. Süreç, hem İstanbul’dan kaygıyla hem de en doğru şekilde sonlanmasını istediğimiz durum olarak devam ediyor. Zira kaybettiğimiz ağaçlar ya da doğaya verilen zarar, dünyaya verilen zarardır. Sadece ülkemize değil. Büyükelçi beni ilgiyle dinledi. Bilgiler ulaştığında da benimle paylaşacağını kendileri aktardı” şeklinde konuştu.

Dilek Akşen