“Bu ağaçlara, doğaya, yaşamaya ithaf bir marş”
Geçtiğimiz yıl,  55. Uluslararası Troia Festivali için Çanakkale’ye gelen ve Truva Sonatı’nı ilk kez Çimenlik Kalesi’nde seslendiren Ünlü Piyanist Fazıl Say, bir ilke daha imza atarak 18 Ağustos Pazar günü  ‘Kazdağları Marşı’nı ilk defa Çanakkale’de seslendirecek.

“AĞAÇLAR MÜZİĞİ ALGILAR”
Sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili paylaşım yapan Say; “Eğer Kazdağları orman konseri vermemiz soruluyorsa, Kazdağları’ndaki katliamın bitmesi için, dünyada yankı yaratacaksa -ki bu mümkün- ben yaparım, belediyeler hazırsa sahne ses ve ışık düzeni kurma konusunda; Kazdağları ağaçlarına ( doğaya destek vermek insanların da katılımıyla) buna ben yer açarım takvimimde…  Salda gölü konusu da öyle. İkisi de mümkün. Verilmesi gereken mesaj doğaya saygı; yaşama saygı olmalı. Bu tarz konserler sabah olur; akşam karanlıkta ormanda şartlar zorlaşır. Işık düzeni filan da abartılı oluyor bu sefer, verilmesi gereken mesajdan ziyade show öne geçiyor bunu istemeyiz.  Ağaçların dokusunun yarattığı nefis bir akustik doğallığı vardır. İsviçrede 2016’da vermiş olduğum Orman konseri St Moritz’de güzel bir anıdır benim için. Ağaçların da bir nevi algıladığını hissettim diyebilirim.” ifadelerini kullandı. .

“PİYANO; BU SEFER ORMAN İÇİN GELİYOR KAZDAĞLARINA”

“18 Ağustos Pazar sabahı Kazdağları’ndaki korkunç doğa katliamına ‘dur’ demek için bir orman konseri planlıyoruz. Orman içindeki müsait mekânın tam yerini sizlere bir kaç gün içinde bildireceğiz.  Piyano; bu sefer orman için geliyor Kazdağlarına.  Geçen yıl Truva için gelmiştim.  Hatta bir de; bugün bestelediğim “Kazdağları Marşı” bestesinin ilk seslendirilişi olacak o sabah.
Bu ağaçlara, doğaya, yaşamaya ithaf bir marş. Dostlar;  söz müziğin olsun. Konser doğa orman için, ama elbet insanlar da davetlidir. ‘Doğadaki en büyük erdem yaşatmaktı’ der düşünürler. Biz de bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine olacağız bu durumda, güzel ülkemizin, binlerce yıllık tarihine ve doğasına elimizden geldiğince sahip çıkacağız. Sesimizle, müziğimizle... Çanakkaleliler ve tüm Türkiye ile beraber. Bilgiler bir kaç güne”

Seda Atan