“Amacımız dayanışma”
Amaçlarının bireylere daha sağlıklı şekilde kamu kuruluşu üzerinden profesyonelce destek sağlamak olduğunun altını çizen Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli ; “Toplumun içinde, bayramlarda, özel günlerde dayanışmadan bahsedilir. Amacımız bunu biraz daha belediye, kamu kuruluşu üzerinden daha profesyonelce yaparak katkı sağlayan vatandaşlarımızı da buna dâhil edip daha sağlıklı bir şekilde bireylere ulaştırmaktır” ifadelerine yer verdi.
Sosyal Market Projesi’nde sosyal dayanışma ön planda tutularak, birlikte hareket etmenin gücünü aşılamak ve hemşerilik duygusunun pekiştirilmesi hedefleniyor. Projenin amacı ise ihtiyaç fazlası olan kişilerden ihtiyaç sahibi kişilere kamu kuruluşu üzerinden, insan onuruna zarar vermeden, profesyonelce destek sağlamak.
Proje hakkında görüşlerini gazetemize ileten Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli; “Projemizde amacımız öncelikle israfı önlemek, toplum bilincini aşılayarak, hemşerilik, komşuluk ilişkisini, her hangi bir kişiyi mahcup etmeden, gururuyla oynamadan, belediye bünyesinde organize ederek ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırmak. Sadece giyim, kıyafet değil aynı zamanda ev eşyası, yiyecek içeceklerde buna dahil” dedi.
Amaçlarının bireylere daha sağlıklı şekilde kamu kuruluşu üzerinden profesyonelce destek sağlamak olduğunun altını çizen Zileli ; “Toplumun içinde yaşadığınız zaman, insanlar öncelikle dayanışmadan bahseder, bayramlarda dayanışmadan bahsedilir, özel günlerde dayanışmadan bahsedilir. Amacımız bunu biraz daha belediye, kamu kuruluşu üzerinden daha profesyonelce yaparak katkı sağlayan vatandaşlarımızı da buna dahil edip daha sağlıklı bir şekilde bireylere ulaştırmaktır” ifadelerine yer verdi.

Seda Atan