İYİ Parti, geçen Mayıs ayında gerçekleştirilen tüzük kurultayında yapılan değişikliklerin yaşama geçirilmesi için GİK ve Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği (MDK) seçimli 4. Olağanüstü Kurultay tamamlandı.Tüzük değişikliği ile üye sayısı 80'den 50'ye düşürülen GİK üyeliği seçimi ilk kez çarşaf liste ile gerçekleştirildi. Genel Başkan Meral Akşener'in anahtar liste çıkarmadığı kurultayda, GİK'e en yüksek oyla Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas seçildi.
Başkan Akşener'in hâlâ Başkanlık Divanı'nda yer alan Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile Genel Sekreter Cihan Paçacı'nın da aralarında bulunduğu isimlerin büyük bölümü GİK'e girmeyi başardı.
Akşener'in talebi doğrultusunda çarşaf liste ile yapılan seçimlerde, sayımlar geç saatlere kadar sürdü. Daha önce GİK'te yer alan eski genel başkan yardımcıları Ümit Özdağ ve Durmuş Yılmaz'ın yeniden aday olmadığı, Müsavat Dervişoğlu'nun da TBMM Grup Başkanvekili seçilmesi nedeniyle adaylığını koymadığı GİK seçimlerinde, hâlâ Akşener'in başkanlık divanında yer alan isimlerin tamamına yakını yeniden GİK'e girmeyi başardı. 50 asil, 25 yedek üyenin belirlendiği GİK seçiminde Kurucu Üye Rıdvan Uz’da yer aldı.

Seda Atan