Geçtiğimiz haftalarda 1 TL seviyelerinde olan domates bu hafta 2,5 TL seviyelerine yükseldi. Patates, soğan, kabak, patlıcan, elma, nektarın gibi meyve ve sebzeler makul fiyatları ile müşteriler memnun ederken fiyatları 12 TL gibi rakamlara çıkan muz, börülce, barbunya, fasulye gibi sebze ve meyveler tüketiciyi farklı tercihlere yöneltti. Geçtiğimiz haftaya oranla balık fiyatlarında hareketlilik görülmez iken balıkçılar Eylül ayının gelmesi ve av sezonunun başlamasını beklediklerini dile getirdi.
 
Geçtiğimiz günlerde gazetemize konuşan Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya domates fiyatlarında yükseliş beklediklerini belirtmişti. Fiyatların 4 lira seviyelerine yükseleceğini aktaran Kaya’nın beklentileri pazar fiyatlarına yansımaya başlamış durumda. Bir dönüm domatesin maliyetinin 4-5 bin TL civarında olduğunu aktaran Kaya üreticilerin maliyetlerini karşılayabilmek için en az 80 kuruş ila 1TL arasında ürünlerini satması gerektiğini söyleyen Kaya ; “Bilin ki pazarda 1,5 -2 TL’den domates satılıyorsa üretici kan ağlıyordur.” demişti.
“ ÜRETİCİDEN DOMATESİ 1.5 TL’YE ZAR ZOR ALABİLİYORUZ.”
 Üreticiden 1.5 lira seviyelerinde domates alabildiklerini belirten pazar esnafı fiyatların yükselişini sürdüreceğini tahmin ettiklerini belirtti.  Yaz aylarının gelmesi çeşitliliği arttırıp fiyatları makul seviyelere çekerken maliyetlerin yüksek olması gerçeği tekrardan gün yüzüne çıkıyor. Patates, soğan, kabak, patlıcan, elma, nektarın gibi meyve ve sebzeler makul fiyatları ile müşteriler memnun ederken fiyatları 12 TL gibi rakamlara çıkan muz, börülce, barbunya, fasulye gibi sebze ve meyveler tüketiciyi farklı tercihlere yöneltti.
BALIK FİYATLARI SABİT
Geçtiğimiz haftaya oranla balık fiyatlarında hareketlilik görülmez iken balıkçılar Eylül ayının gelmesi  ve av sezonunun başlamasını beklediklerini dile getirdi.
Gözlemlenen balık fiyatları ise şu şekilde;  Sardalye 20 TL, Kupa 20 TL ,Kolyoz 20 TL, Sarıgöz Sarpa 15 TL, Dil Balığı 20 TL.
Seda Atan