Ziyaretlerde Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan ile İş ve Meslek danışmanı Ahmet Şarman başta istihdam olmak üzere yetkililerle görüş alışverişinde bulundu.
Ziyaret kapsamında işveren yetkililerine istihdam teşvikleri, ilave istihdam, işbaşı eğitim programı, kısa çalışma ödeneği ve İŞKUR’un diğer faaliyetleri hakkında detaylı bilgi verildi. 2019 yılında da devam ettirilen istihdam seferberliği kapsamında açıklamalarda bulunan İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan: ‘‘Lapseki, Çanakkalemizin öncü bir ilçesi. İlçemizde faaliyet gösteren tüm işverenlerimizle işbirliği içerisinde üretime ve istihdama dönük çalışmalarımızı daha da ileriye taşıyacağız. Gurur kaynağımız 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temelleri nasıl Lapseki’de atılıyorsa, Çanakkale istihdamının temelleri de Lapseki ilçemizde atılıyor.’’ dedi.  

Çanakkale’nin ekonomisine ve istihdamına sahip olduğu potansiyel ve üretim gücüyle katkı sağlayan Lapseki ilçesinin önde gelen firmalarının yetkilileri ziyaretten duydukları memnuniyetlerini dile getirirken işgücü taleplerini Çanakkale İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan’a ilettiler. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün şantiyesinin Lapseki ilçesinde bulunması, eleman ihtiyacının arttıracağını, bu durumun da Çanakkale’nin istihdamına olumlu yansıyacağını belirttiler. 
 
 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi