“Çanakkale’yi anlattık”
Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ve Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’ın da katıldığı çalıştayda belediye başkanlarına seslenen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal belediyeciliğin yol haritasını çizdi. Belediyelerin sorunlarının belirlendiği ve çözüm için yolların arandığı çalıştayda Başkan Ülgür Gökhan Kazdağları’nda yaşanan altın arama çalışmaları konusunu da gündeme getirdi. Başkan Gökhan, çevrecilerin başlattığı nöbetleri vurgulayarak, “Biz Afyondayız, ancak aklımız ve yüreğimiz suyumuz, toprağımız için direnen yurttaşlarımızda, yanlarına ulaşmak için sabırsızız. Halk TV'ye Çanakkale’yi ve anayasal hakları için direnenleri anlattık” dedi. 

Türkiye genelinde 11'i büyükşehir, 10'u da il olmak üzere 252 belediye kazanan CHP'nin, Sandıklı'da düzenlediği kampın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.
Ekonomik engellerin aşılması için planlamaların yapıldığı çalıştayda kampın ardından belediyelerle, araştırma, proje geliştirme, finans, bütçe, iletişim ve hukuk alanlarında işbirliği içerisinde çalışacak altı farklı birimin oluşturuldu. İlk günü kayıt alma ve yerleşme işlemleriyle geçen Çalıştay’da ikinci gün Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tanıtım konuşması yaptı.
Çalıştayın açılış konuşmasını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Kılıçdaroğlu, Belediye personeline; ayrımcılığa uğramayacakları, özlük haklarının korunacağı, görevlerini sürdürecekleri, kimsenin işiyle aşıyla uğraşılmayacağı bildirilmeli. Atamalarda mutlaka liyakat esas alınmalı, partizanca uygulamalara fırsat verilmemeli. Önceki dönemde başlatılmış proje ve faaliyetler, kamu yararına aykırı olmamak şartıyla devam ettirilmeli. Harcamalar, yatırımlar mali disiplin içerisinde, şeffaf ve hesap verilebilir bir şekilde yapılmalı. Bütçe harcamalarıyla ilgili olarak belirli aralıklarla belde sakinleri ve kamuoyu mutlaka bilgilendirilmeli. Belediyede çalışan personelin asgari ücreti en az 2 bin 200 lira olarak belirlenmeli ve bu düzenlemenin Ocak 2019'dan itibaren geçerli sayılması hususunda gerekli çalışmalar en kısa sürede tamamlanmalı. Ulaşımın, dini ve milli bayramlarda ücretsiz olması konusunda belediye meclislerinden karar alınmalı. Özellikle gençlerin ve çocukların, okul servisi ile toplu taşıma masraflarını en aza indirmek için gerekli çalışmalar en kısa sürede tamamlanmalı. İstihdam politikalarında ve toplu sözleşmelerde dezavantajlı gruplar ile kadınlar lehine irade ortaya konulmalı. Örneğin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadın çalışanlara izin verilmeli. Büyükşehir belediyelerinin bulunduğu yerlerde, hangi partiden olursa olsun ilçe belediyeleriyle eş güdüm ve uyum içinde olunmalı. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiniz gibi ilçe belediyeleri de ötekileştirilmemeli” diye konuştu.

Gündeme dair de açıklamalarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu iktidarı ekonomi üzerinde eleştirdi. Toplantının son derece yararlı geçtiğini belirten Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise, “Bu çalıştaylar bir arama toplantısıdır. Burada sorunları belirliyor ve çözümler üretiyoruz. Yerel yönetim politikamızı da bir kez daha ele aldık. Bu anlamda çok başarılı ve verimli bir toplantı gerçekleşti” diye konuştu. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan son dönemlerin gündem konusu maden arama çalışmalarına değinerek, “Biz Afyondayız, ancak aklımız ve yüreğimiz suyumuz, toprağımız için direnen yurttaşlarımızda, yanlarına ulaşmak için sabırsızız. Halk TV'ye Çanakkale’yi ve anayasal hakları için direnenleri anlattık” dedi. Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ise,  Kılıçdaroğlu ile bir araya geldiğini belirterek, “Sayın Genel Başkanımızın hemşehrilerimize selamları ve CHP Kepez Örgütümüze tebrikleri var. Afyonkarahisar toplantı çok verimli geçti. Benim ülkemde her şey çok güzel olacak” ifadelerini kullandı.

Mine Tarım