Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yönettiği toplantıda Çanakkale’nin en büyük ilçeleri Biga ve Yenice ilçelerinin AK Partili belediye Başkanları toplantıya katılmadığı için nüfus çoğunluğuna göre Gelibolu ve Çan belediye başkanları divanda yer aldı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, zor bir süreçten geçildiğini ifade ederek, tasarruflarla belediye gelirlerinin harcanması noktasında başarılı olunabileceğini söyledi.
Gökhan, ilçelerle birlikte dayanışma içerisinde çalışmaları yürütmeyi hedeflediklerini dile getirerek, “Sadece bulunduğumuz yöredeki insanların destekleme anlayışıyla değil tüm imkanlarımızla ihtiyaçlarımız dahilinde sizlerle beraber olacağımı ifade etmek istiyorum” dedi.
2019 yılı asil üyeliğine; Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Biga Belediyesi Meclis Üyesi Ünal Tekeli; yedek üyeler listesinde ise; Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun ve Çan Belediye Başkanı Bülent Öz isimleri önerildi. 2019 Yılı seçilen Asil Üyelerden Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar 141, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan 141, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin 141, Biga Belediyesi Meclis Üyesi Ünal Tekeli ise 129 oy aldı. Yedek üyelerden Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun 140, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ise 140 oy aldı. 
“BİZLERİN DAYANIŞMASI SÖZ KONUSU OLMALIDIR”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yaptığı açıklamada, “Her birinize ayrı ayrı 31 Mart seçimlerinde göstermiş olduğunuz başarılardan dolayı yine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başarılı bir dönem diliyorum. Zor bir dönemde görev aldık hepimiz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik zorluklar ebetteki belediyelerimizi de kapsıyor. Çünkü biz de iş hayatındaki, bulunduğumuz bölgelerdeki inşaat sektörü olsun diğer alanlardaki noktalardan olsun gelirlerimizi elde ediyoruz. Artı iller bankasından aldığımız kaynaklar da azalıyor. Vergi gelirleri düştükçe maalesef kaynaklarımız da azalıyor. Dolayısıyla bu süreçte zor bir dönemin başlangıcındayız. Ama hepimiz bu işi kotarabilecek kabiliyette insanlarız. Biraz tasarruf biraz dikkat biraz daha özen gösterdiğimiz takdirde belediye gelirlerimizin harcanması noktasında başarıyla bu dönemi geçiririz diye düşünüyorum. İl Belediye Başkanı olarak şunu da belirtmek istiyorum, burada sonuçta hepimiz kendi bulunduğumuz yöredeki insanlara hizmet ediyoruz. Ama bunların hepsi Çanakkalelidir. Çan da Çanakkale’dir, Ayvacık da Çanakkale’dir, Gökçeada da Çanakkale’dir, dolayısıyla bizlerin dayanışması söz konusu olmalıdır. Çanakkale Belediyesi’nin olanakları diğer ilçe ve beldelere göre nispeten daha iyidir. Daha fazladır. Her zaman bu dayanışma içerisinde olacağımızı, sadece bulunduğumuz yöredeki insanların destekleme anlayışıyla değil tüm imkanlarımızla ihtiyaçlarımız dahilinde sizlerle beraber olacağımı ifade etmek istiyorum. Bu 5 yılda bir seçimlerden sonra bir kere yapılan bir delegasyon seçimi tespiti için bir araya geldik.  Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’ne delegasyon seçeceğiz. 3 tane belediye başkanı, bir tane meclis üyesi, 2 tane yedek belediye başkanı olarak bu seçimi yapacağız. Bu seçim kapalı gizli oy marifetiyle yapılmakta.  Şimdi adaylık başvurusu için başkanlık divanına yazılı olarak bir önerge veriyor. Sonuç itibariyle burada 5 yıllığına Türkiye Belediyeler Birliği’ne delege seçmiş oluyoruz. Türkiye Belediyeler Birliği aslında faydalı bir birlik. Çok fazla maddi olanak sağlamıyor olabilir ama mevzuat konusunda eğitim konusunda hatta Ankara’ya gittiğinizde oradaki araçlarınızla ilgili onları sağlama konusunda ne imkanlar var neler var onları inceleyerek bundan faydalanmak mümkün dolayısıyla bu noktada bu birlikten hepimiz olabildiğince faydalanmanın yollarını bulmalıyız” dedi.


Seda Atan