Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıktığı 19 Mayıs 1919'un 100. yılı bu sene coşku ile kutlanacak, hafta boyu çeşitli noktalarda etkinlikler devam edecek.
15-20 Mayıs Gençlik Haftası münasebetiyle Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda, tören düzenlendi.  Törene İl Müdürü Alp ile birlikte,   Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, şube ve okul müdürleri ile öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Gençlik adına konuşma gerçekleştiren Çanakkale Gençlik Merkezleri Gönüllüsü Erva Kıran günün anlam ve önemine ilişkin, “Biz, Türk’e istiklal aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; biz yas istiklal ya ölüm diyen Seyit Onbaşıların,  tarihi tarih yapan Barbarosların, Atatürklerin soyundanız, biz bu ülkenin umudu yarınlarıyız.  Yüzüncü yılda, yüz bin kez sözümüz olsun ki emanetlerinizi emanetimiz bilecek ve var gücümüzle çalışacağız. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Dilek Akşen