Atıl hale gelen, bahçesinde atların dolaştığı ve bina içinin çöp yığınları ile dolduğu yurt en kısa zamanda yıkılacak ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından projelendirilecek.

2016 senesinden beri takip ettiğimiz, süreç içerisinde iki müdürün değiştiği erkek yurdu ile ilgili sürekli proje aşamasında olduğu bilgisi kamuoyu ile paylaşılırken, son noktayı Gençlik Spor ve İl Müdürü Aziz Sinan Alp koydu. Müdür Alp, “Erkek yurdumuzun yıkımına ilişkin ihale yapıldı, karar çıktı. Yıkımı İl Özel İdare gerçekleştirecek. En kısa süre içerisinde metruk yurt binası yıkılacak ve projelendirme yapılacak” dedi.
Barbaros Mahallesi’nde bulunan ve Çanakkale Boğazı’nın kıyısında kıymetli bir arazide yer alan YURTKUR’a bağlı erkek yurdu, depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile uzun zamandır kullanılamaz halde bulunuyordu. Atıl hale gelen, bahçesinde atların dolaştığı, kordonun ve boğazın güzelliği ortasında bir beton yığını haline gelen metruk yurdun duvarları tamamen duvar yazıları ile doldu.
ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin kısa filmlerinde set olarak kullandığı yurdun akıbeti yılan hikâyesine dönmüştü.

SÜREKLİ PROJE AŞAMASINDA İDİ
Kredi Yurtlar Kurumu eski İl Müdürü Salih Kılıç ile geçtiğimiz sene,  Barbaros Mahallesi’nde bulunan ve Çanakkale Boğazı’nın kıyısında kıymetli bir arazide yer alan YURTKUR’a bağlı erkek yurdu konusunda gerçekleştirdiğimiz görüşmede, yurdun proje aşamasında olduğunu kamuoyuna yansıtmıştık.
2016 yılı sonlarında dönemin İl Müdürü olan ve bir sonraki yıl Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Mehmet Özkan ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler de de erkek yurdunun proje aşamasında olduğu bilgisini duyurmuştuk. Geçtiğimiz yıl, 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ile Spor Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine dâhil edilirken, Çanakkale’de Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü kapatılarak, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesine katılmıştı.

EN KISA ZAMANDA YIKILACAK
Yılan hikâyesine dönen ve uzun yıllardır kordonun en güzel yerlerinden birinde beton yığın olarak kalan erkek yurdu ile ilgili son noktayı Gençlik Spor ve İl Müdürü Aziz Sinan Alp koydu.
Konu ile ilgili gazetemize bilgi veren Müdür Aziz Sinan Alp, “ Erkek yurdumuzun yıkımına ilişkin ihale yapıldı, karar çıktı.  Yıkımı İl Özel İdare gerçekleştirecek.  Bir iki gün içerisinde metruk yurt binası yıkılacak ve projelendirme yapılacak” dedi.

“BURASI YİNE ÖĞRENCİLERİN TASARRUFU AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLECEKTİR”
Geçtiğimiz yıllarda basına yansıyan arazinin satışa çıkarılacağı yönündeki sorularımızı da yanıtlayan Müdür Alp, “Arazinin ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde, bu yerin becayişi gündeme gelmişti. Başka bir kurumla yer değiştirme söz konusu oldu ancak Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bunu kabul etmemişti. Biz de aynı görüşteyiz. Şu anda Genel Müdür de Bakan Yardımcımız. Burası yine öğrencilerin tasarrufu açısından değerlendirilecektir”  ifadelerini kullandı.

“KUVVETLİ İHTİMAL İLE YİNE YURT OLACAK”
Yıkımın ardından proje aşamasına geçileceğini de sözlerine ekleyen Müdür Alp, “Proje kapsamında mevcut yerin ne amaçlı kullanılacağı ise Bakanlığımız tasarrufundadır. Ancak yine Kredi Yurtlar Kurumunun yapısına uygun bir amaçla kullanılacağını düşünüyoruz. Bakanlığımız bizim planlayacağımız bir projeyi hayata geçirecektir diye düşünüyoruz. Bizim de tekliflerimiz var.  Bakanlığımız da bizler de bu arazinin kıymetinin farkındayız. Biz tamamen öğrencilere yönelik bir sosyal ya da spor tesisi olma durumu var ama en muhtemel durumu yine yurttur” dedi.

ÖZEL HABER: Dilek Akşen