Esnaf motosikletlerden şikayetçi
 
Esnaflar, dükkanlarının önünü kapatan motorlardan dolayı mağdur olduklarını dile getirerek bu sorunun en kısa sürede çözüme ulaştırılması gerektiğini dile getirdiler. Yük araçları ile ilgili de motorlar kadar rahatsız edici sorunlar yaşadıklarını ifade eden esnaflar, “Nasıl biz otoparka gelip ücretimizi verip ödüyorsak, onlar da otoparka girmek zorunda. Ya da başka bir park yeri ile çözüm bulmaları lazım. Motorlara ayrı bir yer yapılması gerekiyor. İnsanların da yapabileceği bir şey fazla kalmadı. Araçlar da ön kapıyor. Hepsi kapıyor. Bu konuda bir çözüm bulunursa çok iyi olur” şeklinde konuştular.
“MOTORLARA AYRI BİR YER YAPILMASI GEREKİYOR”
EROL SARGIN:
Buraya bir park yeri ya da bir çözüm bulmaları lazım. Gelişigüzel burada esnafların motorlarını bırakması ve bu problemin bir kısır döngü halinde yine esnaflara zarar vermesi çok kötü bir durum. Bir de kaldırımlara koyuyorlar. Bu estetik olarak da çok çirkin bir durum oluşturuyor. Bunun için de ayrı bir düzenleme yapılması gerekiyor. Nasıl bisikletlere yapılıyor. Aynen öyle. Motorlara ayrı bir yer yapılması gerekiyor. Bu insanlar da ayrı bir yerde motorlarını koruyabilirler. Çarşıya gelen insan motorunu buraya koyuyor. Onlar da haklı onlar da ne yapsın yani? Ancak bu çok büyük bir görüntü kirliliğine yol açıyor. Biz bunu istemiyoruz.
“KALDIRIMLARA KOYUYORLAR ÇOK ÇİRKİN DURUYOR”
HALİL AŞIK:
Zaten burası park yasağı. Ne mal getirebiliyoruz, ne mal çıkartabiliyoruz. Buraya gelen müşteri de sabit burada olan esnaf da mecburen motorunu koyuyor. Bize de diyor ki; ‘Ben motorumu nereye koyayım başka?’ İyi güzel tamam da bu önümüzdeki motor kalabalığı ne olacak? Kaldırımlara koyuyorlar çok çirkin duruyor. Yayalar geçemiyor. Bir yer yaparsın. Bunları insanlar oraya koyarlar. Burası otopark değil sonuçta. Yük indirmeye araçlar geliyor yeri geliyor yük indirmek de sıkıntı. Sadece motorlar değil bu durumda olan. Biz diyoruz ki bu yük indirmelere de bir çözüm bulmalıyız. Adam buraya arabasını bırakıyor. Gidiyor çay içiyor Şakir’in Yeri’nde. Ya da gidip evde oturuyor. Bir şeyi yapıyorsan arkasını getireceksin. Bu sıradaki herkes bu durumdan şikayetçi. Nasıl biz otoparka gelip ücretimizi verip ödüyorsak onlar da otoparka girmek zorunda. Yoksa esnaf dükkanlarının önünü işgal etmek de çok kötü. Buraya nasıl mal girecek? Yük taşıyanlar da bu durumda çok mağdur oluyor. Neresinden baksan olay çok kötü yani. 20 metre-30 metre dolaşıp gelecek yani. Boş bir yerden girecek, onun için de bunların bir an önce çözüme kavuşması lazım.
“BOŞ YER KALMADI”
İSMAİL ABANOZ:
Şimdi bu konuda her taraf haklı. İnsanların da yapabileceği bir şey fazla kalmadı. Araçlar da ön kapıyor. Hepsi kapıyor. Bu konuda bir çözüm bulunursa çok iyi olur ancak bir çözüm yok. Boş bir yer yok ki burada artık motoru koyacak bir yer bile kalmadı el insaf. Koyacak yer bile yok. Zaten buraya araba ile yanaşamıyor. Onlar da mecburen koyuyor. Yok çünkü. Karşıya koyuyorlar oraya da yasak diyorlar. Mecbur koyacak adam. Ya ne yapacak yani? İnsanlar da ne yapacağını şaşırdı. Zaten araba sorunu da var. Bunların hepsine bir düzenleme gelmesi gerekiyor.
Özel Haber: Seda Atan