Hemşireler adına konuşma yapan Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi hemşiresi Aysun Demirtosun, “Sağlık hizmetinin vazgeçilmez parçası olan önce insan diyerek halka hizmeti şiar edinmiş, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin sonsuz sabır, özveri, gayret ve sevgiyle mesleğini icra etmeye çalışan tüm hemşire meslektaşlarımın hemşireler haftasını kutlar, başarılar dilerim” dedi.
 İl Sağlık Müdürlüğü, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenledi. Törende,  Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü ve Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.
“HEMŞİRELİK KUTSAL BİR MESLEKTİR”
Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından konuşma yapan hemşire Aysun Demirtosun, “Sağlık insanoğlunun vazgeçilmez temel ihtiyaçlarından biridir. Bu temel ihtiyaçlara cevap veren en önemli meslek gruplarının içinde biz hemşeriler yer almaktayız. Hemşirelik temelinde insan sevgisi şefkat, fedakârlık, bilgi ve beceri ile yoğurulmuş zor ama kutsal bir meslektir. Hemşire her ortamda ister hasta, ister sağlıklı olsun her yaşta ki bireye ailelere ve toplumlara bakım verir. Hemşire sağlığın korunması, yükseltilmesi, hastalığın önlenmesi, hasta, yaşlı, engelli ve yaşam mücadelesi verenlerin bakımlarını içerir. Hemşire sağlık politikaların belirlenmesinde, hastaların sevk ve idaresinde, eğitimlerde yer alır. Biz hemşireler toplumumuzun hak ettiğine inandığımız kapsamlı, nitelikli, güvenilir ve sağlık hizmeti almasında sorumluluk bilincinde ülkemizin her köşesinde zor şartlar altında dahi olsa görevimizi yerine getirmekteyiz. Sağlık hizmetinin vazgeçilmez parçası olan önce insan diyerek halka hizmeti şiar edinmiş, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin sonsuz sabır, özveri, gayret ve sevgiyle mesleğini icra etmeye çalışan tüm hemşire meslektaşlarımın hemşireler haftasını kutlar, başarılar diliyorum” dedi.
Kortej eşliğinde Valilik önüne kadar yürüyen hemşireler buradaki stant ziyaretinin ardından,  Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği tarafından hazırlanan Sanatın İçinden Ebe ve Hemşire Eserleri Sergisini gezdi.