Çanakkale’nin aktif gruplarından biri olan ÇABİP, özel günlerde, bayramlarda ve belirledikleri günlerde sık sık etkinlikler düzenliyor. Oldukça kalabalık olan grup yaptıkları etkinlikle merkezden hareketle Kurşunlu köyüne kadar gidp-dönerek bir etkinlik yaptılar. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Turizm haftası etkinliği olarak gerçekleştirilen tur çerçevesinde ekipler önce belirlenen saatte kordondaki Golf Aile Çay Bahçesi önünde toplandı. Gerekli bilgileri alan ekip üyeleri şehir içinden harekete geçti. Alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde üzerlerinde Çanakkale'nin baskılı t-shirt ve yazılı şapkaları takarak sürüşe geçtiler. Sezonun ilk perşembe akşamı düzenlenen bu turu keyifle ve başarıyla tamamladılar.

 

23 NİSAN ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Çanakkale Bisiklet Platformu (ÇABİP) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile halkın da rahatlıkla katılabileceği bir etkinlik düzenledi.

 

Sosyal medyadaki sayfalarından bir duyuru yapan ÇABİP, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun!” şeklinde bir başlangıç yaparak Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözlerine yer verdi;

“Toplumda en yüksek hürriyetin, en yüksek eşitlik ve adaletin devamlı şekilde sağlanması ve korunması ancak ve ancak tam ve kat’î mânasiyle millî egemenliğin kurulmuş bulunmasına bağlıdır. Bundan ötürü hürriyetin de, eşitliğin de, adaletin de dayanak noktası millî egemenliktir. Toplumumuzda, devletimizde hürriyet sonsuzdur. Ancak onun hududu, onu sonsuz yapan esasın korunmasıyla mevcut ve çevrilidir.”

 

23 Nisan 2024 Salı günü yapılacak olan etkinlik için saat 19.00’da Golf Aile Çay Bahçesi’nin önünde toplanılacak. Yeni başlayanlar için zorluk derecesinin “Çok Kolay” olarak belirtildiği bisiklet sürüşünün saat 19.30’da başlayacağı bildirildi.

 

Yol güzergâhı ise şöyle tanımlandı;

Başlangıç: Golf Aile Çay Bahçesi > Kayserili Ahmet Paşa Cad. > İskele > Cumhuriyet Bulvarı > İnönü Caddesi > Plaj Caddesi > Deniz Sokak > Aziziye Caddesi > 100. Yıl Caddesi > Atatürk Caddesi > Troypark Kavşağı > Troya Caddesi > Setboyu Caddesi > Tuğsavul Caddesi > Pirireis Caddesi > İnönü Caddesi > Demircioğlu Caddesi > İskele’de turumuz sona erecektir.

 

Genel bilgilendirme olarak şunlar belirtildi

Tur kesinlikle performansa dayalı değildir.

Sürüşlerimiz, herkesin katılabileceği bir düzeyde gerçekleşir.

Öncü ve artçılar ile sürüş düzeni sağlanmaktadır.

(Öncü geçilemez, artçı arkasında kalınmaz)

Tur şehir içerisinde 9 km’lik bir mesafede gerçekleştirilecektir.

Tur boyunca ikişerli/çiftli gitmek durumunda olduğunda öncünün veya artçının uyarılarını dikkate almak gerekmektedir.

Mümkün oldukça uyarıları yakınınızdaki kişilere de tekrar etmeniz güvenli bir sürüş açısından önemlidir.

Herkesin katılımı açısından şehir içi milli bayram veya farkındalık turlarında kask kullanımı zorunlu değildir.

Tur esnasında bisiklet üzerinde kesinlikle el bırakmayınız.

Tur esnasında telefon ile oynamayınız. (Telefonla konuşmak, canlı yayın yapmak, fotoğraf veya video çekmek)

Her türlü bisiklet için uygun bir turdur.

Çanakkale Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü’ne gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.

Şenay Azman