Nüfus oranına göre oldukça yüksek bir motosiklet kullanımına sahip olan Çanakkale’de oluşan motosiklet trafiğinin güvenlik açısından önemli olduğu vurgulandı. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü, trafik güvenliğini ve can güvenliğini sağlamak amacıyla kask kullanımının sağlık ve güvenlik açısından önemli olduğunu bir kere daha hatırlattı.

Motosiklet kullanıcılarının ve taşıdıkları yolcularının mevcut trafik kurallarına uymalarını ve kask takmalarının önemini vurgulayan Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü, bu doğrultuda denetimlerine sıkı bir şekilde başladı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kask takmayan motosiklet kullanıcılarını uyararak, trafik güvenliğini sağlamayı amaçlıyor. Bu sayede, yoğun olan trafik içinde kazalarının ve yaralanmaların azaltılması bekleniyor.

Çanakkale Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Motosiklet kullanıcıları ve yolcularının kask takmaları kendi güvenlikleri için hayati önem taşımaktadır. Yapılacak denetimlerde bu konuya özellikle hassasiyet gösterilecektir" şeklinde ifadeler kullanıldı.

Murat Çağlayan