CHP listelerinden seçilerek meclis üyesi olan Bülent Şarlan (kontenjan), Öznur Doğangün (kontenjan), Nigar Karacık(kontenjan),Burcu Özgen Demir, Umut Karagöz, Deniz Hazal Uysal, Hanifi Araz, Fatma Kaynaş, Egemen Ergun, Simge Kutlu, İrfan Dehmen, Sevda Yıldız, Muhammed Güngör, Nurcan Bingöl, İbrahim Soydan, Ercüment Furuncu, Metin Değirmenci, Mustafa Alptuğ Akkoca ile İYİ Parti listelerinden seçilen Emirhan Şahbaz, Pelin Turhan Erkan, Koray Kayhan, Gülçin Semizoğlu, Kerem Özer, Slavica Uzan, Hasan Alper Akkoca, Elif Abacıoğlu Bıyıklı ve AK Parti listelerinden seçilen Ergin Sezen, Ercan Vatan, Özlem Karadayı, Mehmet Özkurnaz toplantıda hazır bulundu.

 

Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezindeki Meclis Toplantı Salonunda saat 13.00’de başlayan Belediye Meclisi toplantısına, yeni Başkan Muharrem Erkek başkanlık etti. Açılış konuşması öncesinde mazeret bildiren Hakan Çetin mazereti dolayısı ile katılamadı. Mazereti oylandı ve oy birliği ile kabul edildi.

Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, silah arkadaşları, şehitlerimiz, hayatını kaybetmiş belediye başkanları, meclis üyeleri ve hayatını kaybetmiş belediye çalışanları için saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Açılış konuşmasına herkesin ramazan bayramını kutlayarak başlayan Başkan Muharrem Erkek, 5 yıl görev yapacakları belediye meclisinde halk adına yapılacak hizmetlerin sorumluluk bilinci içinde çok güzel projelere imza atacaklarına inanacaklarını söyledi.

 

Temel ilkemiz kamu yararı olacak

Siyasi yaşamının belediye meclisiyle başladığını belirten Erkek, tüm meclis üyelerine yeni dönemde başarılar dileyen Muharrem Erkek, “Bu çok onurlu bir görev. Sorumluluğumuzun da bilincinde olarak 5 yıl boyunca, ömrümüz yettiği sürece Çanakkale'ye çok güzel hizmetler sunacağımıza, çok güzel projelere imza atacağımıza yürekten inanıyorum. Benim siyasi yaşamım da belediye meclisleriyle başladı. Gerçekten belediye meclis üyesi olduktan sonra yaşadığım kenti çok daha iyi tanıma fırsatım oldu. Kentin kimliğini, kültürünü, tarihini, şehrin sivil inisiyatifini tanıdım. O yüzden meclis üyeliği çok önemli, onurlu bir görev. 5 yıllık süre içerisinde Çanakkale halkı adına görev yaptığımız için tabii ki hepimiz her zaman halkın yanında taraf olacağız. Temel ilkemiz kamu yararı olacak. Görevimizi yaparken hukukun üstünlüğüne mutlaka temel alacağız. Çok çalışacağız Çanakkale halkına layık olacağız. Coğrafi değerleriyle, kültürel değerleriyle, tarihi değerleriyle çok özel bir kent Çanakkale. O yüzden bu kenti gözümüzün bebeği gibi koruyacağız. Sağlıklı ve planlı büyümesi için her türlü özeni göstereceğiz. Çanakkale aynı zamanda barışın kenti, özgürlüklerin kenti. Her zaman Çanakkale'de etnik kökeni, inancı, siyasi görüşü, kimliği, cinsiyeti ne olursa olsun hep birlikte barış içerisinde kardeşçe yaşadık. Öyle de devam edeceğiz. Beş 5 yılın son derece başarılı geçmesini diliyorum. Çanakkale'mize hayırlı olmasını diliyorum. Hep birlikte çok keyifle bir 5 yıl geçirmeyi diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Grup Başkan Vekilleri konuştu

Mecliste grubu bulunan partilerin başkan vekillerine söz veren Başkan Muharrem Erkek, ilk olarak CHP Grubu Başkan Vekili Av. Bülent Şarlan’a söz verdi. Şarlan yaptığı konuşmada; CHP’nin yapılan yerel seçimlerde yüzde 37.77 oy alarak 1. parti olduklarını ve bu seçimlerden başarı ile çıktıklarının altını çizdi. Halka teşekkür eden Şarlan, aldıkları görevin bilincinde olduklarını belirterek “Sorumluluğumuz gereği en iyisini yapacağız” dedi.

Daha sonra başta Genel Başkan Özgür Özel olmak üzere herkese teşekkürlerini ileten Şarlan, yeni dönemin herkese hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Başkan Muharrem Erkek mecliste ana muhalefet olarak yer alan İYİ Partinin Grup Başkan Vekili Av. Emirhan Şahbaz’a söz verdi. Şahbaz, Ana muhalefet olarak halka iyi hizmet edeceklerine söz vererek seçim sonuçlarını tartışmaya açmayacaklarını söyledi. Yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Başkan daha sonra meclis 3’üncü parti olarak giren AK Parti Grup Başkan vekili Av. Ergin Sezen’e söz verdi. Sezen konuşmasında Başkan ve meclis üyelerini kutlayarak, Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözünü baş tacı ettiklerini söyledi.

 

Komisyon seçimleri yapıldı

Başkan Erkek tüm grup başkan vekillerinin ve kendisinin avukat olmasından dolayı meclisin hukukun üstünlüğünü savunacağından emin olduğunu söyledi.

Meclis üyelerinin kendilerini tanıtmasından sonra gündemdeki maddelere geçildi ve seçimler yapıldı.

 

Belediye Meclisi Toplantısı 15 Nisan 2024 Pazartesi (bugün) saat 17.00’de tekrar toplanmak üzere sona erdi.

Hasan Sami Er

Foto: Belediye