Ulusal Yeterlilik Belgesi almak için YBB tarafından başvurusu yapılan MYK Yetkilendirme Denetimi 25-26 Mart 2023 tarihlerinde MYK Baş Denetçisi ve MYK Teknik Uzmanı tarafından gerçekleştirildi.

Denetim programının açılış toplantısında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, MYK Baş Denetçisi ve MYK Teknik Uzman ile RE-YOU Projesi ÇOMÜ Üst Yönetim Temsilcisi/Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, YBB Birim Sorumlusu Öğr. Gör. Levent Özçağ, YBB Kalite Yönetim Temsilcisi Öğr. Gör. Remzi Mustafa Gençer, proje ekibinden Prof. Dr. İsmail Tarhan ve Arş. Gör. Ersin Orak katıldı.

Açılış toplantısının ardından ÇOMÜ Teknik Bilimler MYO’da bulunan RE-YOU Proje Laboratuvarları ve Sınav alanlarda incelemelerde bulunulmak üzere MYK Denetçileri, YBB Birim çalışanları ve Proje görevlisi akademisyenler bir araya gelerek tanışma toplantısı gerçekleştirildi ve Fotovoltaik, Rüzgâr ve Biyogaz alanındaki proje kapsam liderleri tarafından laboratuvar ve sınav alanlarının tanıtımı yapıldı.

Denetim aşamasında 2 gün boyunca;  MYK Baş Denetçisi tarafından YBB’nin yapısal organizasyonu, işleyişi, sürdürülebilirliği, tarafsızlığı, gizlilik ve güvenliği, fiziki şartları, arşiv hizmetleri ve Kalite Yönetim Sistemi’nin mevzuatlara uygunluğu ile ilgili doküman ve kayıtlarının kontrolü ayrıntılı olarak gerçekleştirildi ve raporlandı. MYK Uzman Denetçisi tarafından da eşgüdümlü olarak projede yer alan enerji alanındaki 3 kapsamda (Fotovoltaik,  Rüzgâr, Biyogaz) teorik ve performans sınavlarına ait tüm süreç ve demo uygulamaları kayıt altına alındı, sınav dokümanları, uygulama ve karar verme aşamaları titizlikle incelendi. Dokümantasyonunun YBB Sınav ve Belgelendirme Hizmetleri Birim Sorumlusu Öğr. Gör. Ömer Caner Memiş tarafından hazırlanan performans sınavlarında MYK Ulusal Yeterliliklerini sağlayan ve proje ekibinde yer alan akademisyenler Karar Verici, Sınav Yapıcı, Gözetmen olarak görev aldılar. 2 gün süren denetimin sonunda Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun makamında gerçekleştirilen kapanış toplantısında MYK Baş Denetçisi tarafından sunulan Sonuç Raporu YBB Sorumlusu Öğr. Gör Levent Özçağ tarafından imzalandı. Denetim süreci, yapılan çalışmalar, bulgu ve değerlendirmeler hakkında bilgiler aktaran MYK Baş Denetçisi ve Teknik Uzman önce Çanakkale, sonrasında da özellikle üniversitemize olan ziyaretlerinde hem çalışma koşullarında sunulan imkanlar hem de kendilerine gösterilen misavirperverlik ve ilgiden duydukları memnuniyetten dolayı başta Rektör Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu olmak üzere tüm yetkililere teşekkürlerini sundu.

Kendilerini ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu denetimlerin üniversitemizin kalite politika ve hedeflerini hayata geçirme konusunda arz ettiği öneme vurgu yaparak, üst yönetim olarak sürekli yapılan iyileştirme çalışmaları ile süreçlerin takipçisi olduklarını, sürdürülebilirlik ve gerçek hedeflere ulaşma aşamasında gerekli her türlü düzenlemenin de destekçisi olduklarını vurgulayarak denetçilere teşekkürlerini sundu.

RE-YOU ÇOMÜ Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt da projenin ve YBB’nin üniversitemize kazandırdığı prestij ve getirilerinin öneminden bahsetti. MYK akreditasyon belgesi ile yetkilendirilmenin tamamlanmasının ardından kurumumuzun kazanımlarının üst düzeyde olacağını ve üniversitemizin bu çalışmalarının her aşamasında daha iyi bir yapısal pozisyona erişildiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Kurt; MYK denetim ekibine çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti. Kapanış toplantısına; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal,  MYK Baş Denetçisi, MYK Teknik Uzman, RE-YOU Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, YBB Birim Sorumlusu Öğr. Gör. Levent Özçağ, YBB Kalite Yönetim Temsilcisi Öğr. Gör. Remzi Mustafa Gençer, YBB Sınav ve Belgelendirme Hizmetleri Birim Sorumlusu Öğr. Gör. Ömer Caner Memiş, RE-YOU Proje ekibinden Prof. Dr. İsmail Tarhan ve Prof. Dr. Necati Kaya, Prof. Dr. Özgür Turay Kaymakçı,  Araş. Gör. Dr. Çiğdem Öz Yaşar katıldı.

Haber Merkezi