Kuşkonmaz. Mayıs 2022'de ilk fidelerini toprakla buluşturan Betül Urut Yılmaz ve Ülker Yıldırımcan, Türkiye'nin endemik bitkilerinden biri olan ancak sofralarda yeterince yer bulamayan Kuşkonmazı, Tarla Kuşu markası ile tekrar sofralara taşımayı hedefliyor. Ürünlerini tanıtmak ve destek amacıyla gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında, Tarla Kuşu markasının kurucuları Betül Urut Yılmaz ve Ülker Yıldırımcan, Boğaz Medya’yı ziyaret etti.

Ürünlerini Tanıtmak ve Destek Amacıyla Ziyaretler Gerçekleştiriyorlar

Mayıs 2022'de ilk Kuşkonmaz fidelerini toprakla buluşturan Betül Urut Yılmaz ve Ülker Yıldırımcan, Türkiye'nin endemik bitkilerinden biri olan ancak sofralarda yeterince yer bulamayan Kuşkonmazı, Tarla Kuşu markası ile tekrar sofralara taşımayı hedefliyor. Yaptıkları başlangıçtan bu yana büyük bir özveri ve kararlılıkla çalışan ortaklar, hem tarımsal üretimi arttırarak bölge ekonomisine katkı sağlamak hem de istihdam yaratmak amacıyla yola çıktılar. Tarla Kuşu markası, iyi tarım sertifikalı ürünleriyle öne çıkıyor ve ilk hasatlarını gerçekleştirerek ürünlerini piyasaya sundu. Biga Ovası'nda kadın eliyle gerçekleştirilen bu atılım, bölgede tarımsal çeşitliliği arttırarak sürdürülebilir tarımın önemini bir kez daha vurguluyor. Ürünlerini tanıtmak ve destek amacıyla gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında, Tarla Kuşu markasının kurucuları Betül Urut Yılmaz ve Ülker Yıldırımcan, Boğaz Medya’yı ziyaret etti. Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı ile bir araya gelen ortaklar, projeleri ve Kuşkonmaz üretimindeki çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.

“İyi Tarım İlkelerine Sahip Çıkarak, Katma Değer Yaratarak Büyümeyi Hedefliyoruz”

Projesi hakkında bilgiler veren Betül Urut Yılmaz “ İki yıl önce yarı zamanlı yerleşme niyetiyle yaşamaya başladığımız Kozçeşme'de, köydeki kadınlarla birlikte fark yaratmak hedefiyle yeni bir yola çıktık. İlk kuşkonmaz fidelerimizi Mayıs 2022'de ektik. Her şey yolunda giderse, ilk hasatımızı da iki yıl sonra gerçekleştireceğiz.  Şimdilik tek ürünümüz olan kuşkonmaz, Türkiye'nin endemik bitkilerinden biri olmasına rağmen sofralarda fazla yer bulamamış bir ürün. Tarımsal açıdan son derece zengin bir ilçe olan Biga'nın ürün deseninde kuşkonmaz yer almıyordu. Biz kuşkonmazı; uzun ömürlü, her iklim koşulunda yetişebilecek, katma değeri yüksek, Biga'da daha önce üretilmediğinden ürün çeşitlendirmesi sağlayacak bir ürün olduğu için tercih ettik. Bölgemizde bolca tarımı yapılan cevizi, Çanakkale'de tarımına yeni yeni başlanan aronyayı ve benzer ürünleri yelpazemize ekledik, iyi tarım ilkelerine sahip çıkarak, böylece çevremize de katma değer yaratarak büyümeyi hedefliyoruz” dedi. İsmet Akıncı, ziyaretleri sırasında duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Tarla Kuşu markası, Biga Ovası'nda tarımsal çeşitliliği arttırmak adına önemli bir adım attı. Kadın girişimciliğinin ve sürdürülebilir tarımın desteklenmesi, bölgemiz için büyük önem taşıyor. Bu projeyi yakından takip ediyor ve destekliyoruz." dedi.

Şenay Azman