Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi olan Çanakkale de Çanakkale Belediye Başkanlığında kıyasıya bir rekabet yaşandı. Çanakkale Belediye Başkanlığı için CHP’li Muharrem Erkek ve İYİ Parti’ li Burak Kunt yarıştı. Son sandıklara kadar heyecanın dorukta olduğu Çanakkale Belediye başkanlığı yarışında muharrem erkek ipi önde göğüsledi. Çanakkale merkezde seçmenlerin 31 bin 58’inin oyunu olan Muharrem Erkek Çanakkale belediye başkanı seçilirken İYİ Partili Burak Kunt 28 Bin 861 oy aldı. 2 bin 197 oy farkla seçimleri kaybeden İYİ Partili Burak Kunt 1.099 oy alsa Çanakkale belediye başkanı seçiliyordu.

Erkek İle Kunt Arasındaki Yarış San Sandıklara Kadar Devam Etti

31 Mart seçimlerinde Çanakkale’de de Cumhuriyet Halk Partisi rüzgarı esti. Belediye başkanlıklarında Cumhuriyet halk Partisinin kalesi olarak görülen Çanakkale’de Mevcut >belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yeniden aday olmaması ile Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Belediye başkan aday olan Muharrem Erkek’ in alacağı oy oranı ve Çanakkale Belediye başkanı seçilip seçilemeyeceği merak konusuydu. Saat 17.00’de oy sandıklarının açılmasının ardından bilgiler CHP Merkez ilçe Başkanlığı seçim koordinasyon merkezine gelmeye başladı. İlk sandık sonuçlarında Muharrem Erkek’ in önde olduğu ancak Burak Kunt’un da onu çok yakından takip ettiği görüldü. Saatler ilerledikçe ve açılan sandık sayıları arttıkça Erkek ve Kunt arasındaki oy farkı 3 bin oya kadar düştü. Son 10 sandığa gelindiğinde ise heyecan doruğa çıktı.  Son 5 sandığa gelindiğinde ise iyi partili Burak Kunt oy farkını 2 Bin 500’e kadar düşürse de geri kalan sandıklardaki oyun farkı kapatmaya yetmeyeceğinden CHP’li Muharrem Erkek seçimleri önde tamamladı. Çanakkale merkezde seçmenlerin 31 bin 58’inin oyunu olan Muharrem Erkek Çanakkale Belediye başkanı seçilirken İyi Partili Burak Kunt 28 Bin 861 oy aldı. 2 bin 197 oy farkla seçimleri kaybeden İyi Partili Burak Kunt 1.099 oy alsa Çanakkale belediye başkanı seçiliyordu.

“Tüm Hemşerilerimiz İle Birlikte Çok Güzel Şeyler Yapacağız”

Çanakkale belediye başkanı olarak seçilen Muharrem Erkek seçimleri takip ettiği CHP Lokalinin önünde Son sandık sonuçlarının da alınmasından sonra partililer seslendi. Cumhuriyet Meydanında bulunan CHP Parti lokali önünde toplanan partililer Erkek’ i “Muharrem Başkan” sloganları ile karşıladılar. Erkek burada yaptığı zafer konuşmasında “Çanakkale’de tüm sandıklar sayıldı ve kazanan Çanakkale oldu. Bu süreçte bizlerden sevgilerini esirgemeyen, kucaklayan ve bağrına basan tüm hemşerilerime, Çanakkale halkına çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.  Diğer partilerin adaylarını da tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum.  Çanakkale’de kimliği, dünya görüşü, yaşam tarzı ne olursa olsun barış, huzur ve kardeşlik içinde yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz.  Bizim için bir sevdadır Çanakkale ve felsefemizde ‘Önce İnsan’ var.  Mazbatamızın ve sonuçların kesinleşmesini bekleyeceğiz.  Yarından itibaren halkçı belediyeciliği yönetim anlayışımızın merkezine koyarak çalışmalara başlayacağız. Çünkü biz dünyanın en güzel şehrinde yaşıyoruz.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyen demokrasiye, Cumhuriyete ve Hukukun üstünlüğüne inananlarla iyi ki bu kentte yaşıyorum. Biz tüm hemşehrilerimiz ile birlikte çok güzel şeyler yapacağız. Çanakkale’de her şey çok güzel olacak” dedi.

“Artık Onlar Da Bizim Sayemizde Hizmet Etmek Zorundadırlar”

İYİ Partili Burak Kunt seçim sonuçlarının belli olmasından bir buçuk saat sonra İYİ Parti il binasında İYİ parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, İyi parti Çanakkale İl Başkanı Selahaddin Yıldızlar, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Emirhan Şahbaz ve partililerin katılımı ile yaptığı açıklamada kendisine destek veren seçmenlere teşekkür ederek “Her partiye gönül vermiş binlerce insanın verdiği desteği hiçbir zaman unutmayacağım. İnanın bu muazzam desteği Çanakkale'de rakiplerimiz de unutmayacak. Memleketin sonuçsuz siyasi kavgalara mahkum olmasına gösterilen bu tepki, hizmet etmek için mücadele eden, rakipler ile alakalı konuşmak yerine sadece projelerden bahseden bir siyasete verilen bu destek bugün tüm herkesin kendisine çeki düzen vermesine sebep olacaktır. % 60 ile kazanacağını iddia ederek şehir için üretmek yerine sadece partisinin oyuna güvenenler bugün 2-3 binlik oy farkı ile kazandıkları için sevinmekteler. Artık onlar da bizim sayemizde hizmet etmek zorundadırlar. Bana destek veren hemşerilerim bugün bunun en büyük sebebidir. Benim ile birlikte Hizmetlerin takipçisi olacaklarından hiçbir şüphem yoktur. Destekleyen hemşerilerimin Her birine tekrar tekrar teşekkür ederim. Kapı kapı gezen kadınlarımıza, geceleri bile uyumayan genç kardeşlerime, bana ilk günden itibaren inanan tüm ekibime teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Aileme, anneme, babama kardeşime, ilk günden beri her an sahada olan, kapı kapı gezen, en büyük destekçim eşime. Bu süreçte çok yalnız bıraktığım, benden uzak kalan evladıma Atlası'ma çok ama çok teşekkür ederim. Birçok dezavantajımıza rağmen, onlarca iftira siyasetine rağmen bugün aldığımız bu sonuç ile şunu herkesin bilmesini istiyorum: Çanakkale için mücadelemiz devam edecektir. Bundan sonra kimse koltuğunu garanti görmesin. Her daim yeni Burak Kuntlar olacaktır. Ümit her daim vardır. Çalışmayana ders verecek millet her zaman vardır." dedi.

Ogün İnal