AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider oyunu Özlem Kayalı İlkokulu’nda kullandı. “Çanakkale’de oyumuzu kullanarak, vatandaşlık görevimizi yerine getirdik.” diyen Gider,  oyunu kullandıktan sonra şu açıklamayı yaptı; “Her seçimde olduğu gibi, Çanakkale’ye yakışan bir seçim oluyor. Demokrasinin olmazsa olmazı, seçimdir. Bugün tüm Türkiye’de seçime gittik. Bu seçimin sonucunun Türkiye’ye ve Çanakkale’ye hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan ise oyunu, 18 Mart İlkokulu’nda eşi Nilden Güneşhan ile beraber kullandı. İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz da oyunu Çanakkale merkezde kullanan vekillerden biri oldu.

CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Muharrem Erkek, eşi Özen Erkek ile birlikte Gazi Ortaokulu’nda oyunu kullandı. 1307 nolu sandıkta oyunu kullanana Erkek, haber için bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle konuşarak; “Demokrasimiz, Çanakkale’miz için hayırlı olsun. Bu süreçte bizi sevgiyle, hoşgörüyle kucaklayan tüm hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Çanakkale, yine Türkiye’ye örnek oldu. Son Derece demokratik, nezaketli bir süreç yaşadık. Çünkü demokratik bir kent Çanakkale. Yerel demokrasinin büyümesini gelişmesini istiyoruz.  Yerel demokrasinin var olabilmesi için belediyeler çok çok önemli. Belediyeler halkın en rahat şekilde, doğrudan yönetime katılabildiği birimler. Onun için bugün artık Çanakkale halkı; seçmen son sözünü söyleyecek, kararını verecek. Seçmenin takdiri, iradesi her şeyin üzerindedir. Bizler adaylar olarak her şeyi söyledik. Şimdi kararı verecek olan Çanakkale halkıdır. Çanakkale’mize ve yerel demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Daha sonra diğer okullarda oy kullanan vatandaşları ziyaret ederek hepsine “Hayırlı olsun” temennisinde bulundu.

İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt da eşi Gizem Kunt ile birlikte 18 Mart İlkokulu’na gelerek 1134 no’lu sandıkta oyunu kullandı. Kunt okul çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Artık son gün. Bundan sonra söz vatandaşımızda, Çanakkale halkımızda. Vatana millete hayırlı olsun. Çok yakında görüşmek üzere” dedi.

Cumhur İttifakı’nın belediye başkan adayı Jülide İskenderoğlu ise Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi’nde oyunu kullandı. Daha sonra okul çıkışında seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunan İskenderoğlu, çok güzel bir kampanya süreci geçirdiklerini ifade ederek, “Çanakkale yine kendine yakışır bir şekilde projelerini anlattı. İddialı bir aday olarak şunları söylemek istiyorum; keyifle güzel işler yapmayı hayal ettiğimiz, altını doldurduğumuz projelerimizle Çanakkaleli hemşerilerimizin gönlüne girmek için sahaya indik. Tüm adaylarımıza başarılar diliyorum. Kazanan Çanakkale olacak” dedi.

Ogün İnal