Sabah saat 08.00 itibari ile başlayan oy kullanma süresi, akşam saat 17.00’ye kadar sürdü. Sabahın erken saatlerinde yola dökülen vatandaşlar sürenin bitimi olan saat 17.00’ye kadar oy kullanmaya devam ettiler. Oldukça yoğun hareketliliğin yaşandığı seçimde vatandaşlar, belediye başkan adayları seçimi, belediye meclisi üyeleri seçimi, il genel meclisi seçimi yapacağı uzun olan oy pusulalarını tek tek katlayarak aynı zarfa koydular. Ayrıca muhtar seçimi için de beyaz kâğıda yazılmış aday isimlerini aynı zarfa koyarak seçmenlik görevlerini yerine getirdiler. Belediye sınırları dışında yapılan oy kullanma durumunda ise sadece muhtar ve il genel meclisi için oylar kullanıldı. Uzun pusulaların mhürlenmesi ve sandık başında kullanılması arasındaki süreç, pusulaların uzun olması sebebi ile oldukça uzun sürdü ve bazı sandıklarda uzun kuyruklara rastlandı.

 

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ile eşi Songül Aktaş, oy kullanma görevlerini İbrahim Bodur Anadolu Lisesi’nde yerine getirdiler. Sandık görevlileri ve vatandaşlarla selamlaşan Vali Aktaş daha sonra oyunu kullanmak üzere kapalı bölüme gitti. Hazırladığı zarfını sandığa atan Vali Aktaş, seçiminin Çanakkale’ye hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu.

Vatandaşların kentte huzur ve güven ortamında oy vermeleri için tüm tedbirlerin alındığını belirten Vali İlhami Aktaş, seçim görevlilerine de çalışmalarında kolaylıklar dileyerek okuldan ayrıldı.

 

Ogün İnal