Eceabat'ta seçim heyecanı dorukta! İYİ Parti'nin Eceabat Belediye Başkan adayı Fercan Kodak, seçim sürecinin son günlerinde halkla bir araya gelerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kahve toplantısında vatandaşlarla bir araya gelen Kodak, mevcut belediye başkanını hedef alarak rant iddialarını gündeme taşıdı. Fercan Kodak, halkın sorularını cesaretle yanıtlarken, mevcut belediye başkanına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Özellikle kurulan kooperatif ve dağıtılan paraların kaynağını sorgulayan Kodak, "Sadece kooperatif kurarak yandaşlarınıza arazi rantı oluşturmak için mi başvurmadınız? Bu kooperatif üyeleri kimler? Mehmet Ali Oğuzlar bu işin neresinde? Müjdat Kıran bu işin neresinde? Nasıl bir pasta var ki herkes bu uğurda savaşıyor?" dedi.

“Bu Nasıl Bir Koltuk, Nasıl Bir Rant Ki Belediye Çalışanlarınız 10 Bin TL Hisse Veriyorsunuz”

Seçime kısa bir süre kala Eceabat’ta projeleri ile ses getiren İYİ Parti Eceabat Belediye Başkan Adayı Fercan Kodak Çalışmalarını sürdürüyor. Kahve toplantılarında kadın, erkek, genç, çocuk demeden tüm vatandaşlarla kucaklaşan Kodak, projelerini de tek tek tanıtıyor.  Seçim sürecinin başından beri sahada olan ve projeleri ile ses getiren Fercan Kodak, önceki akşam da Eceabat İsmetpaşa Mahallesinde kahve toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi. Kahve toplantısındaki konuşmasının başında ilk olarak Belediye Meclis Üyelerini tanıttı. Kodak, Arsaları almak ve ev kurmak amacı şile kurulan ancak ranta dönüştürülen kooperatif hakkında mevcut Belediye Başkanına sorular yönelten İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Fercan Kodak, seçim sürecinde bin 500 oy almak için paralar dağıtıldığını belirtti. Tüm bunların hesabını Eceabat halkının 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde sandıkta soracağını dile getirerek” “Eceabat Belediye Başkanlığı 2029’dan Günümüze kadar TOKİ’ye herhangi bir resmi teklifte bulunmamış.  Bizler Eceabat Belediyesi sınırları içerisinde hazine arazileri tayin edip oralara ilk evim, ilk arsam tarzında projeler oluşturup TOKİ ile ortak hareket edeceğiz.  Siz Eceabat Belediyesi olarak neden TOKİ’ye başvurmadınız sayın Başkan? Sadece kooperatif kurarak yandaşlarınıza arazi rantı oluşturmak için mi başvurmadınız?  Bu kooperatif Üyeleri kimler?  Mehmet Ali Oğuzlar bu işin neresinde? Müjdat Kıran bu işin neresinde?  Nasıl bir pasta var ki herkes bu uğurda savaşıyor. Müjdat Kıran adlı şahıs tarafından Belediye çalışanlarına nasıl vaatler veriliyor?  Bunların hesabını soracağız.  Neden bu kadar gaflet ve delalet içerisindesiniz.  Bu nasıl bir koltuk, nasıl bir rant ki belediye çalışanlarınız 10 bin TL hisse veriyorsunuz. Belediye çalışanlarınıza maliyetine konut teklifi diyorsunuz. Bin 500 oyu alabilmek için belki de ne paralar ne mallar veriyorsunuz.  Eceabat halkının oyunun bir bedel karşılığında satılık olmadığını Eceabat Halkı 31 Mart’ta size gösterecek.  Dününü bin 500 oy toplamak için 10 bin TL verilse 15 milyon TL para yapar bu da bizim projelerimiz arasında yer alan Kapalı Pazaryeri projesinin yapılması ile eşdeğer.  Biz bütün bunların hesabını sormaya geliyoruz” dedi.

“Doğalgaz Zaten Devletin Planlamasında Var, Bu Proje Artık Vaat Olmaktan Çıkmıştır”

İlçeye ilk vadi olan Doğalgazın 2026 yılına kadar Eceabat’a gelmesi için artık devletin de planları arasında yer aldığını bu nedenle proje olmaktan çıktığını belirten İYİ Parti Eceabat Belediye Başkan Adayı Fercan Kodak, yine de 2026’yı beklemeden en kısa sürede doğalgazı ilçeye getirmek için çalışacaklarını belirterek “ Meclis üyelerini tanıttıktan sonra projelerine geçen ve Kahvehaneyi dolduran Eceabatlı vatandaşlara projelerini aktaran İYİ Parti Eceabat Belediye Başkan Adayı Fercan Kodak, Eceabat’ın temiz havaya kavuşması ve çevreci bir ilçe olması için ilk projeleri doğalgaz olacağını dile getirerek “Birinci projem doğalgaz olacak. Bunun için de gittik AKSA doğalgaz müdürlüğü ile görüştük.  Artık doğalgaz proje olmaktan çıktı. Çünkü zaten devletimiz 2021-2026 yılları arasında doğalgazı Eceabat’a getirmek ile ilgili planlarını yapmış.  Yani ben dahil hiçbir Belediye Başkanı ‘Doğalgazı ben getirdim’ diyemez.  Burada her şey hazırlanmış geliş tarihi beklenmektedir.  Bizlerde burada düşen görev, eğer 2026 yılında bağlanacaksa, biz bunu 2025 yılına çekmek için mücadele edeceğiz.  Alt ve üst yapı çalışmalarını ivedilikle yapacağız ki doğalgazı bir an önce ilçemize kazandıralım” dedi.

“Eceabat’ı Çocuklarımıza Miras Bırakmak Zorundayız”

Konuşmasında projeleri ile ilgili bilgilerde veren Kodak  “önemli projelerimden biri İkinci  ifraz edilen araziler olacak.  Bizim Eceabat’ın demir başları her geçen gün azalıyor.  Bizim bu demir başlara, yani çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmamız lazım. İsmetpaşa Mahallesi 275 ada  13 parselde yaklaşık  yaklaşık 21 bin 500 metrekare  büyüklüğündeki arazi  ifraz edilerek  seçim sonrası satılmak istenmektedir.  Arsa fiyatının metre karesi  25 bin TL’dir. Yani o arazinin toplam değeri 550 milyon TL.  Bir yer satılarak yatırım yapılamaz.  Bu şekilde  devam eden işletmeler, kurumlar  batmaya mahkumdur.  Eceabat’ı çocuklarımıza miras bırakmak zorundayız. O Nedenle biz arsa sattırmayacağız.  Bu arazi için iki tane proje düşünüyoruz. Bir tanesi uzman ekiplerimizin doğrultusunda arsa tanıtımı kiralama yöntemi.  İkincisi Tiny House hobi bahçeleri ve tarım alanları yaratmak olacak.  Edindiğimiz bilgilere göre bu alana 8 tane Tiny House’u buraya yerleştirebiliyoruz. Bazı otellerde bir yıllık Karavan sahası 100 bin TL. Biz de 80 tane Tiny House’u buraya getirdiğimiz taktirde Eceabat’ın yıllık kazancı 8 Milyon ile 10 milyon bandında olacak.   Eceabat Turizm açısından canlanacak,  bölge esnafımız para kazanacak.  Onun için burayı sattırmayacağız” dedi.

Ogün İnal