Çanakkale merkezin iki önemli belediye Başkanı Adayı hafta sonunda hem belediye meclisi adaylarını tanıttılar hem de Çanakkale belediye Başkanı seçilmeleri durumunda Çanakkale’ye yapacakları projeleri düzenledikleri tanıtım toplantısı ile açıkladılar. Cumhur İttifakı ve AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu İÇDAŞ Kongre Merkezinde, İyi Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt ise DoubleTree by Hilton toplantı salonunda gerçekleştirdi. Aday ve proje tanıtım toplantılarında her iki adayda ilk olarak Belediye meclis adaylarını tanıttı. Ardından’ da projelerini açıkladılar.

İskenderoğlu 4T Projesini Anlattı

Cumhur İttifakı ve AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu İÇDAŞ Kongre Merkezinde, gerçekleştirdiği aday tanıtım ve proje lansman toplantısına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda konuşma yapan Cumhur İttifakı ve Ak Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu, “Bugün burada Çanakkale’de değişimin ilk adımlarını atmak için toplanmış bulunuyoruz. Biz 23 yıldır Türkiye’de yapılamaz denilenleri yapmış, olmaz denilenleri oldurmuş; ne emeklemekte olan, ne de yorgun bir partiyiz. Biz 23 yaşında bir gencin enerjisi ve heyecanı ile Çanakkale’yi hayallerine kavuşturmak isteyen bir ekibiz. Bizim belediyemizde, Çanakkale’de yaşamı kolaylaştıracak olan alt yapı ve üst yapıları günün koşullarına uygun hale getireceğiz. Ama bütün bunlardan önemlisi Çanakkale ruhundan aldığımız güçle ihtiyaç sahibi, mağdur kelimelerinin Çanakkale sözlüğünde artık yeri olmayacak. Çanakkale’de yaşan her bir hemşerimiz, gencimiz, öğrencimiz hiç bir konu da mağdurum veya ihtiyacım var demeyecek. Biz bu şehrin emini olarak bu şehirde hiç kimseyi sahipsiz bırakmayacağız. Bu kadronun en büyük hedefi budur” dedi. İskenderoğlu ardından adına “4T konsepti” dediği projelerini açıkladı. İskenderoğlu projelerini su cümlelerle davetlilere anlattı. Çanakkale, tarih boyunca medeniyetlerin buluştuğu; kültürlerin kaynaştığı, doğal güzelliklerin her köşesinde hissedildiği; Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal’i, Havranlı Seyit Onbaşı’sı, Bigalı Mehmet Çavuş’u, Ezineli Yahya Çavuş’u ve isimleri şanlı tarihimizin altın sayfalarında yazılı kahramanlarımızla Cumhuriyet’in önsözünün yazıldığı eşsiz bir şehir. Ekibimizle birlikte hazırladığımız ana proje konsepti, şehrin bu dört temel değerini; Tarih, Turizm, Teknoloji ve Tarımı (4T) ön plana çıkararak Çanakkale'yi geleceğe, Türkiye Yüzyıl’ına taşımayı hedefliyoruz.

Turizm: Keşfedilmemiş Cennet

Çanakkale'nin eşsiz doğal güzelliklerinin, turizm açısından ne kadar büyük bir potansiyel taşıdığını görüyor ve biliyoruz.  Bu kapsamda Çanakkale'nin turizm altyapısını güçlendirerek yerli ve yabancı turistlerin şehri keşfetmesi için yeni turizm rotaları, konaklama tesisleri ve rehberlik hizmetleri geliştirilecek. Özellikle ekoturizm, gastronomi turizmi ve kültürel turizm alanlarında yeni projeler, Çanakkale'nin turizm çeşitliliğini artıracak ve bu sayede sürdürülebilir turizmi destekleyeceğiz.

Teknoloji: Yenilikçi Çanakkale

Teknolojinin gücünden yararlanarak Çanakkale'yi bir inovasyon merkezine dönüştürecek alt yapıyı hazırlamak bu projenin temel taşlarından biri. Akıllı şehir uygulamaları, sürdürülebilir enerji projeleri ve teknoloji geliştirme noktalarıyla Çanakkale’nin hem yaşam kalitesini artıracak hem de yeni iş fırsatları yaratacağız.  Gençler için teknoloji atölyeleri ve startup kuluçka merkezleri, şehrin teknolojik gelişimine katkıda bulunacak ve yerel yetenekleri girişime teşvik edecek.

Davet Salonları

Büyük mahallelerimizde, altın günleri, doğum günü partileri, nişan törenleri, mezuniyet partileri, yemek davetleri gibi özel etkinlikleriniz için davet salonları kuracağız. Etkinliğine göre oturma düzeni formasyon seçeneği, dans pisti, sahne, ses ve ışık sistemleri, dekorasyon seçenekleri, yiyecek ve içecek servisi gibi hizmetlerin de olacağı davet salonları, en özel günlerinizin vazgeçilmez alanları olacak.

Kır Düğün Salonları

En mutlu günlerini, açık havada düzenlenecek bir davetle şölene çevirmek isteyen gençlerimizi de unutmadık. Mahalle düğün salonlarının yanı sıra, kır düğün salonları, yaz düğünlerinin vazgeçilmez adresi olacak.

Akıllı Çöp Sistemi

Akıllı çöp toplama sistemini ilk 3 aylık eylem planımız içerisinde devreye koyuyoruz. Öncelikle, bu şehrin sokaklarında gündüz çöp görmeyeceksiniz. Daha da önemlisi, işe giderken-iş çıkışı bir çöp arabasının arkasına takılıp vakit kaybetmeyeceksiniz. Akıllı çöp sistemi, bu konuda bir otomasyon sağlayarak hem görsel kirliliği önleyecek hem de ekiplerimizin işgücü ve zaman kaybını minimuma indirecek.

Çocuk Meclisi

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, sadece bugünün değil; yarının da bireyleri olarak şehrimizin gelişiminde etkin rol almalı. Çocuk Meclisi ile Çanakkale'de yaşayan çocukların seslerini, kendi geleceklerini ve kentin geleceğini şekillendirecek karar süreçlerine dahil etmeyi hedefledik. Çocuklarımıza sadece eğlence-oyun alanları değil kendi geleceklerini tasarlamak için bir fırsat tanıyacağız.

Şehrin Yeni Cazibe Merkezi: Sarıçay Islah Ve Rekreasyon Projesi

Çanakkale, tarihin ve doğanın iç içe geçtiği, stratejik önemi ve tarihsel değeriyle eşsiz bir boğaza sahip nadir şehirlerden biri. Anlam dolu bu eşsiz güzellik içerisinde, Sarıçay’ın potansiyeli maalesef ki yeterince değerlendirilemedi. Sarıçay Islah ve Rekreasyon Projesi ile bu gizli kalmış hazineyi şehrimizin yeni cazibe merkezine dönüştürmeyi hedefliyoruz. Çanakkale'nin merkezindeki Sarıçay'ı, suyunun temiz aktığı, kenarlarında yaşamın renklendiği, sosyal etkinliklere ev sahipliği yapan, tüm Çanakkalelilerin ve şehrimize gelen ziyaretçilerin keyif alacağı, sosyal etkinlikler ve dinlenme alanlarıyla donatılmış, çevre dostu ve estetik bir alana çevireceğiz.

İskenderoğlu’nun proje sunumunun ardından tanıtım toplantısı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Çözüm üreten tek ekip biziz dedi

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde en erken adaylığını açıklayan isim İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt, 120 gündür sahada projelerini vatandaşlara bir bir anlatmıştı. İyi Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt’ ta hafta sonunda DoubleTree by Hilton toplantı salonunda Aday Tanıtım ve proje lansman toplantısını gerçekleştirdi. Kunt gerçekleştirdiği aday Tanıtım ve proje lansman toplantısında ilk olarak belediye meclis üyeleri adaylarını tanıttı. Kunt ardından projelerini anlattı. Kunt konuşmasında “Çözüm Üreten Tek Ekip Biziz” diyerek şunları söyledi. “Bugün geldiğimiz noktada o bize inanmayanlara inat diyoruz ki’ biz artık vatandaşın dibindeyiz, kahvedeyiz, dost meclislerindeyiz, akşam sohbetlerindeyiz. Biz artık Çanakkalelilerimizin gönlündeyiz. Artık bu kayıkçı kavgası bitecek. Artık ceket siyaseti bitecek. Artık üreten çalışmak isteyen kazanacak. Biz artık diyoruz ki siyaset, beylik, proje zamanı. İlginç bir şey söylüyorum. Genelde   belediye başkan adayları sürekli size mimari projeler gösterirler. Böyle yapacağız, şöyle yapacağız derler. Bugün sunumun içinde bunların hiçbirini görmeyeceksiniz. Çünkü biz bir tane mimarımızın hayal ettiği bir şeyden bahsetmiyoruz. Biz Çanakkale'nin umudundan, Çanakkale 'nin sorunlarının nasıl çözüleceğinden bahsetmek istiyoruz. O yüzden bizim için önemli olan fikirdir. Ve bugün biz size fikrimizi, vizyonumuzu en sonunda da ilkelerimizi anlatacağız” dedi. İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Burak Kunt, konuşmasının ardından projelerini tanıtmaya geçti. Yaklaşık 2 saat süren bir sunum gerçekleştiren Kunt, Çanakkale’nin kronikleşen sorunlarına yönelik çözümlerini ve projelerini detayları ile anlattı.

Ogün İnal