Festivalde Başpehlivan Develerin Mücadelesi Heyecan İle İzlendi

Hafta sonunda gerçekleştirilen Ayvacık Geleneksel Folklorik Deve Gösterisi Festivali yoğun ilgi gördü. Ayvacık Belediyesi himayesinde gerçekleştirilen festivale binlerce kişi katılırken, Marmara ve Egenin en iyi Başpehlivan develeri arenada kozlarını paylaştı. İki gün süren festivalin birinci gününde deve güzellik yarışmaları gerçekleştirildi.  300 devenin katılımı ile gerçekleştirilen güzellik yarışmada Nefes Sultan’ın ‘Militan’ isimli devesi birinci oldu. Festival’in ikinci gününde ise Ayvacık Arena’da Marmara ve Ege bölgesinin pehlivan develeri kozlarını paylaştı.  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ve dualar ile  başlayan deve güreşlerinde  300 deve birbirleri ile yarıştı. Festivalde başpehlivan develeri  Kaymakamlık Kupası, Belediye Başkanlığı Kupası, İlçe Jandarma Komutanlığı Kupası, Ağalık Kupası başta olmak üzere birden fazla kupa için arenaya çıktı. Birbirinden heyecanlı güreşlere sahne olan Ayvacık Arena ‘da deve severler hem güreşin tadını hem de piknik havasında geçirdikleri hafta sonunu tadını çıkardı. Festivale CHP Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Ak parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Ayvacık Belediye Başkanı ve CHP Ayvacık Belediye Başkan adayı Mesut Bayram, AK Parti Ayvacık Belediye Başkan Adayı Ersan Sezer, çok sayıda davetli ve deve sever katıldı.

Deve Güreşlerine, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayramın Jesti Damga Vurdu

Ayvacık Geleneksel Folklorik Deve Gösterisi Festivalinde Bir konuşma yapan Ayvacık Belediye Başkanı ve CHP Ayvacık Belediye Başkan adayı Mesut Bayram geleneksel kültürleri bu tür etkinliler ile yaşatmaya devam ettiklerinin altını çizdi. Konuşmasında CHP Ayvacık belediye başkanı adayı olduğu 2019 yerel seçimleri öncesinde yine Ayvacık Arena sahasında gerçekleştirilen deve güreşleri etkinliğinde arena içine kendisinin afislerinin astırılmadığını ve arena içine girerek halkı selamlamasına izin verilmediğini hatırlatarak “Bizi biz yapan değerlerimize ve geleneklerimize sahip çıkıyoruz.  Geleneksel Ayvacık Deve güreşimize hemşerilerimiz ve güreş sever misafirlerimizin katılımlarıyla gerçekleştirdik. Kültür turizmi olarak da değerlendirdiğimiz bu etkinliğimizi önümüzdeki yıllarda da devam ettirmek istiyoruz. 2019 yılında CHP Ayvacık Belediye başkan aday olarak bu alanda afişlerimin asılmasına izin verilmedi. Arenaya girerek aday arkadaşlarım ile halkı selamlamama da izim verilmemişti. Ama Cumhuriyet Halk partisinin siyasi etiğinde böyle bir uygulama olmadığı gibi Ayvacık belediye başkanı olarak böyle bir davranışa müsade etmem mümkün değil.  Zaten bu etik olarak da yanlış. Ben siyasi partilerin Ayvacık Belediye Başkan adaylarını da hep birlikte halkımızı selamlamaya davet ediyorum. Siyasi etik olarak doğru olan budur” dedi. Ardından arenada bulunan AK Parti Ayvacık Belediye Başkan Adayı Ersan Sezer sahaya geldi. Bayram, Sezer’in elini kaldırarak arena sahasını beraber dolaştı ve festivale katılan vatandaşları birlikte selamladı. Festivalde deve güreşlerine ev sahipliği yapan Cumhuriyet Halk Partililer tribünleri selamlayan bir tur attı.  Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Ayvacık Belediye Başkan Adayı Mesut Bayram ile Belediye Meclis Üyesi Adayları ve partililer arenayı dolaşarak güreşlere katılan vatandaşları selamladılar.  Mesut Bayram’a CHP Milletvekili Özgür Ceylan ve İsmet Güneşhan da eşlik ederek destek oldular.

300 devenin mücadele ettiği Ayvacık Geleneksel Folklorik Deve Gösterisi Festivalinde etkinliğe katılan vatandaşlar unutulmaz bir gün yaşadı.

Ogün İnal