Kadınlar tarafından tercih edilen kirpik lifting ne kadar dikkat çekici bir görünüm sunsa da zararlı sonuçlara neden olabilir. Özellikle de kirpiklerde dökülme ve kırılmaya neden olduğu için doğal yapısını bozabilir. Bu tarz bir işlem yaptırmak isterseniz kirpik lifting zararları hakkında daha fazla bilgi edinmeniz gerekebilir.

Kirpik Lifting Nedir?

Kirpik lifting özel bir güzellik uygulamasıdır ve yapıldığında kirpiklerde dikkat çekici bir farklılık görmek mümkündür. Geçici bir uygulama olduğu için aylarca ya da senelerce kullanılmaz. 1-2 aylık kullanım süresi söz konusu olduğu için kalıcılığı azdır.

1 veya 2 aydan sonra kirpik lifting etkisini kaybederek eski görünümüne geri döner. Bazı uygulamalarda sonuçları daha da kötü olabilir. Bu nedenle kirpik lifting zararları ve olası sonuçlarını da önceden bilmekte fayda var.

Kirpik Lifting Yaptırmak Zararlı Mı?

Kirpik lifting yaptırmak zararlı mı sorusu, ilk kez bu güzellik uygulamasını yaptırmak isteyenler tarafından merak edilir. Bu noktada daha önce kirpik liftin yaptıran kişilerin deneyimlerini incelemek gerekir.

Olası etkilerini bilmek bu işlemi yaptırma konusunda kararsız kalanlar için belirleyici olabilir. Yapay bir işlem olduğu için kalıcı sonuçlar beklenmemelidir. Kirpik üzerine ekleme ve kimyasal ürünlerle desteklenen karışımlar sürüldüğü için zararlı olabilir.

Kirpik Lifting Zararları Nelerdir?

Kirpik liftingin zararları söz konusu olduğunda birkaç unsurdan bahsetmek mümkündür. Bazı kişilerin endişelendiği ve kararsız kaldığı bu güzellik işleminin sonuçları her zaman iyi olmayabilir. Özellikle de 1 veya 2 ay sonra etkisi geçtiğinde kirpiklerde bazı değişiklikler meydana gelebilir ve bu da göz hastalıkları sorununu ortaya çıkarabilir.

Kirpik lifting zararları genel olarak şunlardır:

*Kirpikler kırılabilir: Kirpik lifting işleminde uygulanan kimyasal maddeler kirpikleri kırarak yapısını bozabilir.

*Göz bölgesinde enfeksiyon meydana gelebilir: İşlemin uygulandığı yerde yeterli hijyen yoksa enfeksiyon riskleri meydana gelebilir. Uygulama sürecinde alerjik semptomlar görülebilir ve göz tahriş olabilir.

*Kirpikleri dökebilir: Uygulamanın amacı daha kıvrık ve dolgun kirpik görünümü sağlamaktır. Bunun için yoğun kimyasal içerikli maddeler uygulanır ve özellikle de birkaç hafta sonra kirpikler dökülmeye başlar.

*Kontakt dermatit meydana gelebilir: Etkili kimyasal solüsyonlar la uygulandığı için eğer cildin üzerine bulaşırsa tahrişe neden olabilir.

*Kirpik yapısı daha kırılgan hale gelebilir: Kimyasal maddelerle iyice kıvrılan kirpik yapısı zayıflar. Buna bağlı olarak da kırılma ve dökülme yaşanmaya başlar.

Kirpik Lifting Neden Zararlı?

Kirpik lifting uygulaması her ne kadar etkileyici görünüm sunsa da bazı olası risk faktörleri vardır. Bu risk faktörler göz tahrişinden göz enfeksiyonlarına kadar ilerleyebilir.

Bu nedenle uygulanması çok tavsiye edilmeyen bir işlemdir. Kirpik lifting neden zararlı sorusuna gelince yanıt oldukça basittir. Bu işlem birçok kimyasal içeriklerle uygulandığı için kirpik yapısını bozma eğilimindedir.

Uygulamanın riskleri işlemin yapıldığı alana da bağlıdır. Eğer hijyenik koşullardan uzak bir alanda yapılıyorsa tahriş, enfeksiyon veya alerjik tepkimelerin ortaya çıkması yüksektir. Kirpik lifting zararları ortam koşullarına ve kullanılan malzeme içeriklerine bağlıdır. Bu nedenle uygulanacak alanın steril olması ve malzemelerin cilde zarar vermemesi önemlidir.

Kirpik Lifting Yan Etkileri Nelerdir?

Kirpik lifting zararları var mı sorusu tartışılan konulardan biridir. Kimileri zararlarının olmadığını belirtse de çoğu kişi, yaptırdıktan sonra pişmanlığını dile getirir. Zira bu işlemde yaşanan bazı yan etkiler, kirpik lifting yaptıran ve yaptıracak olan kişileri endişelendirir.

Bu güzellik işleminin görülen en yaygın yan etkileri şunlardır:

*Gözde kızarıklık,

*Göz kuruluğu,

*Kabarcıklar,

*Göz kapağı iltihaplanması,

*Kirpik dökülmesi

*Gözde sulanma,

*Daha kırılgan kirpikler.

Kirpik Lifting Ne Zaman Doktor Müdahalesi Gerektirir?

Kirpik lifting zararları var mı sorusuna bir soru daha eşlik eder. Bu soru da hangi yan etkileri gözlemledikten sonra ne zaman doktora gidilmesi gerektiğidir. Bilindiği gibi bu uygulama özel malzeme ve ekipmanlarla yapılır. Eğer kalitesiz malzemeler kullanıldıysa ya da elverişsiz bir ortamda yapıldıysa birçok yan etki meydana gelir. Yan etkilerin belirtileri artmadan ve zararlı hale gelmeden doktora gidilmesi önemlidir.

Eğer işlem kaliteli malzemelerle hijyenik ortamda uygulansa bile alerjik reaksiyonlar meydana gelebilir. Alerjik reaksiyonlar genelde gözde kızarıklık, sulanma veya kaşınma olarak ortaya çıkabilir. Bu tepkilerin daha da artmaması için doktora başvurulması gerekir. Özellikle de gözde batma, yaş akma, iltihaplanma gibi sorunlar görülüyorsa mutlaka doktora gidilmelidir.

Kimler Kirpik Lifting Yaptıramaz?

Kirpik lifting, doğal ve çekici kirpik görünüme sahip olmak isteyenlerin yaptırdığı bir güzellik işlemidir. Bazı olası riskleri ve yan etkileri olsa da çoğu kişi bu işlemi tercih eder. Ancak bazı kişiler için kirpik lifting yapılması önerilmez. Özellikle de göz alerjisi olan kişiler için uygun bir işlem değildir.

Son iki ay içerisinde göz ve göz çevresinde operasyon geçiren kişiler de kirpik lifting işlemi yaptırmamalıdır. Göz bölgesinde hassasiyet yaşayan kişiler, bu işlemi yaptırdığında tahriş ve enfeksiyon riskleriyle karşı karşıya kalır. Bu kişiler için kirpik lifting uygulaması önerilmez.

Kirpik Lifting Kirpiklere Ne Kadar Zarar Verir?

Kirpik lifting zararları var mı ve ne kadar zarar verir tartışılan konulardan biridir. Kirpiklere hiçbir zarar vermez şeklinde bir yanıt bulmak zordur. Zira bu güzellik işlemini yaptıran çoğu kişi az ya da çok kirpiklerinde bazı olumsuz değişikliklerin meydana geldiğini belirtir. İlk kez yaptırmak isteyenler de ne kadar zarar verdiğini merak eder.

Kirpik lifting, doğal bir görünüm sunsa da doğal içerikli malzemelerle uygulanmaz. Belirli bir süre kalıcı olması için kimyasal malzemeler devreye girer. Bu malzemeler ister istemez kirpik yapısına etki eder. Birkaç hafta ya da bir ay geçtikten sonra kirpik dökülmeleri, kirpiklerin zayıf hale gelmesini görmek mümkündür. Genelde dökme ve kırılma gibi zararları vardır. Ancak bu zararların etkisi kişinin göz yapısına göre de değişir.

Kirpik Lifting Zararları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

KİRPİK LİFTİNG SÜREKLİ YAPTIRILIR MI?

Kirpik lifting, kalıcılığı en fazla 1-2 ay süren bir güzellik işlemidir. Sürekli yaptırılması önerilmez çünkü; doğal kirpik formunu bozduğu için sürekli yapıldığında ciddi zararlar verebilir. Ancak ilk kez yaptırmanıza rağmen beklenmedik yan etkilerle karşılaşabilirsiniz.

KİRPİK LİFTİNG GÖZÜ ACITIR MI?

Kirpik lifting uygulaması sürecinde genelde acı veya ağrı hissedilmez. Ancak sonrasında meydana gelen yan etkilerden kaynaklı göze kirpik batması ve göz bölgesinde acıma hissedilebilir. Eğer bu etkiler birkaç gün devam ederse doktora gidilmesi gerekir.

KİRPİK LİFTİNG UYGULAMASININ ZARARLARINDAN KAÇINMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?

Kirpik lifting işlemi yaptırmak istiyor fakat zararlarından endişe duyuyorsanız bazı önlemleri alabilirsiniz. Bu güzellik işleminin sizin için zararlı olup olmadığını öğrenmek için göz ve cilt hastalıklarında hassasiyetinizin olup olmadığını bilmelisiniz. Eğer göz ve cilt hassasiyetiniz varsa bu uygulamanın yan etkilerinden kaçınmanız zor olabilir. Bunun için kirpik lifting solüsyonunu cildin bir kısmına deneyerek test edebilirsiniz.

LENS KULLANAN BİRİ KİRPİK LİFTİNG YAPTIRABİLİR Mİ?

Lens kullanan biriyseniz kirpik lifting uygulaması yaptırırken dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır. Bu işlem bittikten 12 saat sonra lens takılabilir. Bu süre boyunca tercihen gözlük takılması önerilir. Dolayısıyla lens kullananlar eğer alerjik göz yapısına sahip değilse kirpik lifting yaptırabilir.

Kaynak: www.medicalpark.com.tr