Proje ve Aday tanıtım Toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Belediye Başkan adayı Muharrem Erkek hem projelerini açıkladı, hem de Çanakkale Belediye Meclis üyeleri adaylarını tanıttı. Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi Örgütlerden sorumlu Genel başkan yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan,  CHP Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Çan Belediye Başkan vekili Harun Arslan, Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Umurbey Belediye Başkanı Doktor Erdal Doğan, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, İsmail Özay, CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz, CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan, ve çok sayıda Çanakkaleli ile partililer katıldı.  Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun ve CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz konuşma yaptı. Proje ve aday tanıtımının sürpriz konuşu ise Erkek’ in CHP Genel Başkan yardımcılığı döneminde iyi bir ikili oldukları CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan’ dı. Akdoğan Erkek’ e haber vermeden Çanakkale’ye geldi ve toplantıda Erkek’ e sürpriz yaptı. Akdoğan toplantıda yaptığı konuşmada Çanakkale’nin önemine değinerek Çanakkaleli seçmenin en doğru kararı vererek Muharrem Erkeği seçeceğine emin olduğunu hatta bu erkeğin en yakın rakibine büyük bir fark ile kazanacağını söylerdi. Cumhuriyet Halk Partisi Örgütlerden sorumlu Genel başkan yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’ de yaptığı konuşmada Çanakkale’ de CHP örgütüne güvendiğini ve onların çalışması ile Çanakkale’ de bulunan tüm belediyeleri alacaklarını söyledi.

“Rayli Sistem Olması İçin Saatte 10 Bin Yolcu Taşıyacak Konuma Gelmeliyiz”

CHP Proje ve Aday tanıtım toplantısında konuşmaların ardından CHP Çanakkale Belediye Başkan adayı sahneye gelerek ilk olarak Çanakkale’nin önemini anlattı. Ardından projelerini tek tek açıklayarak Bu projelerin hayata geçirmek için Çanakkale merkezde bulunan seçmenlerden oy talep etti. Erkek “ Çanakkale’ de çok önemli yatırımların tamamlandığını biliyoruz. Ama çok daha iletiye gitmeli. Çanakkale’nin önemli sorunlarından birinci sırada bulunan ulaşım sorunu. Ulaşımla ilgili sorunları da biliyoruz. Ben 2006 yılında belediye meclisinde belediye başkanımız Ülgür Gökhan'ı görevlendirmesiyle ulaşım komisyonu başkanıydım. Yaşanan ekonomik kriz, Vatandaşlar, ulaşım çok pahalı geliyor, gençlere pahalı geliyor. Öbür tarafta otobüs sahipleri bir kuruş kazanmıyor. Onun için işte yeni dört tane otobüs aldık, almaya devam edeceğiz. Ve yeni bir sistem kuracağız. Yeni bir ulaşım planı hazırlayacağız. Beraberce yapılan tespihler değerlendirmeler bilgiye dayalı olursa değerlidir. Şimdi ben bakıyorum Çanakkale’ye raylı sistem yapılacak deniyor Ne güzel değil mi? Ama raylı sistemin işletilebilmesi için olabilmesi için nüfusumuzu en az 1 milyon olması lazım. Zaten ülkemizde yalnızca büyük şehirlerde raylı sistem var. İleri de büyükşehir oluruz. Bugün den altyapısını hazırlarız. Tabii ki seve seve. Veya eski Çanakkale'nin Fevzi Paşa Mahallesi Namık Kemal Mahallesi. O kentin tarihini, kimliğinin olduğu bölgede tamamen trafiğe kapatmamız lazım. Orada belki bir nostaljik tramvay olabilir. Keşke raylı sistem olsa. ama bugün itibariyle siz zaten raylı sistem yapmaya kalksanız ulaştırma  Bakanlığı izin vermiyor. Rayli sistem için Nüfusumuza bakıyor. Çünkü bir hafif raylı sistemde bile saatte 10. Bin yolcu kapasitesi olması lazım. Biz bugün üniversite öğrencilerimizin Çanakkale'de olduğu dönemde ortalama günlük 60 bin kişi taşıyoruz. Günde 60 bin yolcu taşıyoruz ama ulaşımdaki sorunları da biliyoruz.

 

“Arka Sokaklarda Daha Çok Olacağız”

Erkek ulaşım sorununu çözmek için alanının uzmanı olan ekiplerle çalıştıklarını da belirterek otobüslerimizi yenileyeceğiz, sayılarını arttıracağız. Birebir plan yapacağız. Tek yönler trafik akışı olacak ve Birçok caddede trafiğin akışı değişecek. Bunların hepsi üzerine çok uzman kadrolarla ve Çanakkale aşığı uzman arkadaşlar, hepsi mesleğini uzman arkadaşlarla birlikte çalışıyoruz. Sosyal belediyecilikte çok önemli adımlar var. Bu adımları hızla atacağız Arka sokaklarda daha çok olacağız. Yoksulluk ve yoksullukla mücadele edeceğiz. Her önümüzdeki dönemde çok ihtiyacımız olacak. Dayanışmaya çok ihtiyacımız olacak. Çünkü ekonomik kriz derinleştikçe yoksulluk ve yoksulluk büyüyor. Teknolojik dönüşümü yakalama amaçlı olacağız ki Barışık olacağız. Tarih ve kültürel değerlere duyarlı olacağız. Afetlere dirençli olacağız. Yalnızca afetlere değil her şeye dirençli olacağız. Baskılara şiddete karşı dirençli olacağız. Yolsuzluklara karşı da, yangına karşı da dirençli bir kent olacağız. Katılımcı kararlarla planını uygulayan, kalkınma hedefinden sapmayan, hizmet ve Çalışmaya devam edeceğiz. Her kuruşun hesabını vereceğiz.” dedi. Erkek proje sunumunda Tam otomatik otopark projesi, akıllı kent uygulaması projesi, bilim evi projesi, inovasyon merkezi projesi, dirençli kent projesi, Pazar yeri projesi kentsel dönüşüm projeleri başta olmak üzere kentte her yönden yaşanabilecek sorunlara karşı, dirençle durabilecek projelerini anlattı. Toplantıda, Erkeğin proje tanıtımının ardından CHP Çanakkale Belediyesi belediye meclis üyeleri tanıtıldı.

Ogün İnal