Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) tarafından aday gösterilen Eyüp Yılmaz, "Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Gerçek Belediyecilik" vizyonuyla seçim çalışmalarına hız verdi. Mevcut Lapseki belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ın yeniden AK Parti Lapseki Belediye Başkan adayı olması Lâpseki’de heyecan yarattı.

"Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Gerçek Belediyecilik" Sloganı İle Yola Çıktı

Yılmaz'ın adaylık sürecinde ortaya koyduğu vizyon, Lapseki'nin sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda daha da gelişmesini hedefliyor. Kentin potansiyelini en üst seviyede değerlendirmeyi amaçlayan Yılmaz, yerel yönetimde şeffaflık, katılımcılık ve etkinlik ilkelerine dayalı bir yönetim anlayışıyla yola çıkıyor. Seçim çalışmalarının startını veren Yılmaz, vatandaşların beklenti ve taleplerini dikkate alarak kapsamlı bir proje hazırlığı içerisinde olduğunu belirtti. Seçim atmosferinin giderek ısındığı Lapseki'de diğer siyasi partilerin de aday belirleme süreci devam ediyor. Ancak Eyüp Yılmaz'ın ortaya koyduğu iddialı vizyon ve partisi tarafından gösterilen güçlü destek, onu rakipleri arasında öne çıkartıyor. Lapseki halkı da seçim sürecini dikkatle takip ederken, kentlerine dair gelecek planlarıyla ilgili beklentilerini Yılmaz ve diğer adaylara iletmeye hazırlanıyor.

Başkanı Yılmaz, Seçim Çalışmalarına Hızlı Başladı

Geçtiğimiz hafta düzenlenen Aday Tanıtım toplantısının ardından belirlenen İlçe-Belde Belediye Başkan Adayları, seçim kampanyalarına start verdi. İki dönemdir Lapseki Belediye Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Eyüp Yılmaz, 3. dönem için aday gösterilmesinin ardından çalışmalarını ilçede başlattı. Seçim çalışmalarının ilk adımı, İlçe Kaymakamlığı ziyareti oldu. Kaymakam Emre Öztürk ile bir araya gelen AK Parti Belediye Başkan Adayları, Lapseki için planladıkları projeleri paylaştılar. Yılmaz, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, "AK Parti İlçe Başkanımız Hasan Engin ve AK Parti teşkilatımız ile Çardak ve Umurbey Belediye Başkan Adaylarımız ile birlikte ilk ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Misafirperverliklerinden dolayı Lapseki Kaymakamı Sn. Emre Öztürk ve Cumhuriyet Başsavcısı Sn. Mehmet Emrah Toprak'a, tüm kurum müdürlerine, oda başkanlarına, muhtarlara ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Yılmaz, Lapseki'yi "Türkiye Yüzyılı Şehirleri İçin Gerçek Belediyecilik" vizyonuyla yeniden buluşturacaklarını belirterek, "Sıkılmadık el, çalınmadık kapı, girilmedik gönül bırakmayacağız" şeklinde açıklamada bulundu.

Ogün İnal