200 Deve Arenaya Çıktı

Peynirin Başkenti Ezine’de hafta sonunda geleneksel Ezine’li Yahya Çavuş Folklorik Deve Güreşleri festivali” heyecanı yaşandı. Ezine deve güreşleri alanının tamamının hınca hınç dolduğu deve güreşleri festivalinde Marmara ve Ege Bölgesinin 200 pehlivan deve arenaya çıktı. Ezine ve çevre ilçe belde ve köylerden gelen deve güreşi meraklıları Rüzgarlı havaya rağmen büyük ilgi gösterdi. Deve güreşleri festivalinde binlerce kişi arenada pehlivanların güreşini büyük bir heyecan ile izledi.

Ezine Deve Güreşleri Arenası Tribünleri Tıklım Tıklım Doldu

Kültürümüzün önemli geleneklerinden biri olan deve güreşlerini yaşatabilmek adına Ezine Belediyesi geleneksel hale getirdikleri “Ezine’li Yahya Çavuş Folklorik Deve Güreşleri Festivali ile her yıl olduğu gibi bu yılda binlerce deve güreşi meraklılarını Ezine Folklorik Deve Güreşleri arenasında buluşturdu. Ezine Belediyesi ve Ezine Kaymakamlığı himayelerinde gerçekleştirilen Folklorik Deve Güreşleri te4stivalin’den 1 gün önce Ezine’ de ilk olarak Deve güzellik yarışmaları gerçekleştirildi. Havutlarını giyerek festival için hazırlanan ve sahipleri tarafından süslenen develer, jüri karşısına çıkarıldı.  Develeri puanlayan Jüri üyelerinin seçimi iler dereceye giren deve sahiplerine ödülleri takdim edildi. Hafta sonunda ise Ezine deve güreşleri arenasında Ezine Belediyesi “Ezineli Yahya Çavuş Folklorik Deve Güreşleri Festivali gerçekleştirildi. Festival kapsamında Folklorik deve güreşleri gösterileri sabah saatlerinde okunan dualar saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Rüzgarlı havaya rağmen Ezine Arenasının tribünlerini tıklım tıklım dolduran vatandaşlar Marmara ve Ege Bölgesinin 200 pehlivan devesinin güreşlerini büyük bir ilgi ile izledi.

Deve Güreşleri Festivali Heyecanlı Müsabakalara Ev Sahipliği Yaptı

Ezine Belediyesi “Ezineli Yahya Çavuş Folklorik Deve Güreşleri “ festivaline AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, Ezine Belediye Başkanı ve AK Parti Ezine Belediye Başkan adayı Güray Yüksel, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram,  AK Parti Çanakkale Belediye Başkanı Jülide İskenderoğlu Ezineli Yahya Çavuş Folklorik Deve Güreşleri Güreş Ağası Nail Güler Siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Deve güreşlerinde AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Ezine Belediye Başkanı ve AK Parti Ezine Belediye Başkan adayı Güray Yüksel, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, AK Parti Çanakkale Belediye Başkanı Jülide İskenderoğlu Ezineli Yahya Çavuş Folklorik Deve Güreşleri Güreş Ağası Nail Güler Ezine Belediyesi arenasına gelen vatandaşları selamladıktan sonra Ezine Belediye Başkanı ve AK Parti Ezine Belediye Başkan adayı Güray Yüksel, yaptığı konuşmada “ Ezine Belediyesi olarak bizler 5 seneden buyana yaptığımız hizmetlerimizi Kıymetli ak Partili vekillerimiz Ak Parti hükümetinin bizlere sunmuş olduğu imkanlar ile yaptık ve yapıyoruz. Bizler Ezine’nin sadece ustalarıyız, Ezine’nin mimarları ise kıymetli Milletvekillerimiz ve AK Parti hükümetimiz ve AK Parti ailemizdir. Bunu söylemekten de gurur duyuyorum çünkü bizler bu memleket’ te her zaman Sahte Cumhuriyetçi’ den, sahte İslamcı’ dan, yalancı Atatürkçü’den çok çektik. Bundan sonra gerçek siyasetçiler ile her zaman memlekete hizmet etmeye alın terimizi dökmeye devam edeceğiz.“ dedi. Çanakkale, Balıkesir, İzmir başta olmak üzere birçok ilden Ezine ‘ye gelerek arenada güreşen develerin arasında kıyasıya rekabet oluştu. Birbirinden renkli anlar ve birbirinden güzel müsabakaların olduğu Folklorik Deve Gösterisinde dereceye giren deve sahiplerine ödülleri takdim edildi.

Ogün İnal