Kepez Belediyesi, Kepezde bulunan spor kulüplerini desteklemeye devam ediyor. Son olarak, Kepez belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısında alınan kararla birlikte amatör spor kulüplerine önemli bir nakdi destek sağlama kararı alındı. Turhan Mildon Kültür Merkezi'nde gerçekleşen belediye meclis toplantısında Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan'ın sunmuş olduğu Amatör spor kulüplerine destek içeren önerge meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Arslan Sporu Teşvik Etmek Amacıyla Yapacakları Nakdi Yardım Yapmayı Önerdi

Kepez Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclisi Turhan Mildon Kültür Merkezi'nde yapılan birleşimle gerçekleşti. Mecliste gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan tarafından Amatör Spor Kulüplerine nakdi desteği içeren önerge sunuldu. Önergeyi okuyan Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, "Çanakkale Hamidiye Spor Kulübü'nün ve Çanakkale İda Futbol Spor Kulübü'ne bünyelerinde bulunan sporcuların ihtiyaçlarını karşılamak için nakdi yardım talep etmektedirler. Buna göre 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 14. maddesinin B- bendi gerektiğinde sporu teşvik etmek amacıyla gençlere spor malzemesi verir. Amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapan ve gerekli desteği sağlar. Her türlü amatör spor branşlarını düzenler. Yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan öğrencilere sporculara teknik yöneticilere ve antrenörlere, belediye meclis kararı ile ödül verebilir. Belediyelerin 1. fıkranın B bendi uyarınca sporu teşvik etmek amacıyla yapacakları nakdi yardım bir önceki yıl genel bütçe vergi gelirlerinden belediyeleri için tahakkuk eden miktarın büyükşehir belediyeleri için binde 7'sini diğer belediyeler için binde 12'sini geçemez uyarınca beldemizde faaliyet gösteren Kepez Spor Kulübü, Çanakkale Hamidiye Spor Kulübü ve Çanakkale İda Futbol Spor Kulübü'ne, belediyemiz bütçesinden nakdi yardım yapılıp yapılmamasına, yapılacak nakdi yardımı miktarının belirlenmesi hususunda gerekli meclis kararının alınmasını arz ederim" dedi.

Nakti Yardım Kepezli Spor Kulüplerini Ayakta Tutacak

Kepez belediye başkanı sunduğu önerge ile ilgili yaptığı açıklamada "Malumunuz eskiden Kepezpor vardı. Şimdi onlara Kepez'in kurucu adı Hamidiyespor ve İda Spor Kulübü de eklenerek kardeş gelerek bugün Kepez'de üç amatör spor kulübümüz var. Her yıl Kepezspor'a nakdi yardım yapıyorduk. Bu yıl onlarında da talebi var. Bu konuda bir görüş beyanınız var mı? Şimdi bu yardımı yapalım mı yapmayalım mı? Önerileriniz nedir? Mali Hizmetler Müdürlüğünün çıkarmış olduğu hesap sonucunda 1 milyon 595 bin 016 TL 80 kuruşluk bir resmiyete yardım yapabiliriz. Ama bunun 1 milyon 500 bin lirasını yapalım der Mali Hizmetler Müdürlüğü. Bu milyon 500 bin lirayı dağıtalım. Benim sizlere önerim İda Spor 250 bin, Hamidiye Spor 250 bin, 1 milyon TL'de Kepezspor olmak üzere toplam 1 milyon 500 bin TL'lik bir nakdi yardım" dedi. Gündem maddelerinin ardından görüşülen ek gündem maddesi Başkan Arslan, ek gündem maddesini belediye meclis üyelerinin onayına sundu. Ek gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Önergenin kabul edilmesiyle birlikte Kepez Belediyesi tarafından Çanakkale Hamidiye Spor Kulübü'ne 250 bin, Çanakkale İda Futbol Spor Kulübü'ne 250 bin ve 1 milyon TL'de Kepezspor olmak üzere toplam 1 milyon 500 bin TL'lik bir nakdi yardım yapılacak.

Ogün İnal