Meclis toplantısına CHP Kepez Belediye Meclis Üyesi Ülkü Şimşek Tutak ile yaşanan gerginlik, Tutak’ın CHP’den istida ettiğini söyleyerek koltuğunun arkasında bulunan CHP yazısını sökerek yerinden çıkarması damga vururken gündemin 3 gündem maddesi görüşmelerinde de  “ eşitlik” tartılması yaşandı. Kepez Belediye başkanı Birol Arslan CHP Kepez Belediye Başkanı aday adayı olan ancak ön seçimde kazanamayan ama ardından da TİP (Türkiye İşçi Partisi) Kepez Belediye Başkan adayı olmak için partisi CHP’den istifa eden ve bu istifasını da   oturduğu meclis koltuğunun arkasında bulunan CHP logolu yazıyı kopartarak açıklayan CHP Kepez Belediye Meclis üyesine Ülkü Şimşek Tutak’ a adeta isyan ederek. “Kepez Belediye Meclisi kurulduğu günler itibaren böyle bir çirkinlik yaşamadı. Kişisel düşüncelerini Kepez Belediye Meclisinde insanları ve izleyenleri tahrik ederek Bu noktaya getirmemeleri gerekiyordu. Cumhuriyet Halk Partisi seçmeninin oylarıyla seçilmiş bir hanımefendi, Cumhuriyet Halk Partisi seçmeni tarafından Kepez'e hizmet etsin diye yetki alan hanımefendi, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağını yırttığını hep beraber gördük. Ama bu çirkinlikler ne kadar olursa olsun Cumhuriyet Halk Partisi bir çınardır, yüz yılı devirmiş bu dünyada eşi benzeri çok az olan büyük bir çınardır. Bu çınarı ne kadar provoke ederlerse etsinler hiçbir zaman için yok edemezler” dedi.

Başkan Arslan Tek Tek Cevap Verdi

Kepez Belediyesi Şubat ayı belediye Meclis toplantısı Kepez Belediyesi Turhan Mildon Kültür ve Sanat Kepez belediyesi Şubat ayı meclisine Kepez Belediyesi mücavir alanında bulunan ve içerisinde eğitim kurumları, otomotiv firması ve mobilya firması olan bu alandaki binalarda, Çanakkale Belediyesi, Güzelyalı, Dardanos, Atıksu ve Arıtma Tesisinden içme ve kullanma suyu ortak protokolüne ek yapılabilmesi için belediye başkanı Birol Arslan’a yetki verilmesi yetki verilmesi hususunun görüşülmesi sırasında yaşanan tartışma damga vurdu. Kepez Belediyesi Şubat ayı meclisinin 3. Maddesinin görüşülmesi sırasında Kepez Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Erkan Kürşat Ertürksöz alarak “bu protokolün biz bütün Kepezli hemşerimiz için yapılmasını talep ediyoruz.” Dedi. Ertürksöz konuşmasının devamında “Kepezli hemşerilerimizin tamamı çamurlu su içerken duş bile alamazken  belli bir bölgeye Çanakkale Belediyesi'nin arıtma tesisinden su verilmesini uygun bulmuyoruz. Eşitliğin olmadığı bir yerde, özgürlükten bahsedemeyiz. Önce eşitliği sağlamamız gerekiyor. O yüzden biz bu protokolün tüm Kepez Hemşerilerimizi kapsayacak şekilde yapılmasını talep ediyoruz.” dedi.

“Hiç Kimseyi Mezhebiyle, Diliyle, Diniyle, Partisiyle Ayırt Etmeden Beş Yıl Boyunca Kepez Halkına Hizmet Ettim”

AK Parti Grup Başkan Vekili Erkan Kürşat Ertürksöz’ ün konuşmasının ardından Ertürksöz eşitlik isteyen konuşmasına yanıt veren Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan “Eşitlikten bahsetti Kürşat Bey. Eşitlik deprem bölgesinde bile bu ülkede yok sayılmış arkadaşlar. İnsanlar toprağın altında bile Mezhebiyle ayırt edilmiş, partisiyle ayırt edilmiş ve o insanlar toprağın altında bile maalesef bu ülkede eşitlikten mağdur olmuş ve O soğuk zeminde hayatlarını kaybetmiş. Bugün Kürşat Bey'e çıkıp eşitlik diyor. Bizim eşitlik anlayışımızla sizin eşitlik anlayışı arasında dağlar kadar fark var. Şunu bilmeli Bir kere şu anda Kepez'de çamur su akmıyor. Siz ve trol hesaplarınızın kamuoyunda sosyal medyada yapmış olduğu tüm yalan beyanlara 31 Mart akşamı Kepez halkı gerekli cevabı verecektir. Seçim dönemi yaklaştığı için AK Partili Arkadaşlar buraya şov yapmaya gelmişler, provoke etmeye gelmişler. Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak. Biz bu provokasyonlara taviz vermeyeceğiz. Ben beş yıllık belediye başkanlığı dönemimde hiçbir insanı rengi, dili, mezhebi hiç kimseyi partisi ayırt etmek herkese eşit yaklaştım. Kepez'de hiç kimse “Birol Arslan Beni Ayırdı” “Belediyenin hizmetlerden Beni mahrum etti” diyemez. Böyle bir şey olursa, ben derhal belediye başkanlığından istifa ederim. Ne AKP'li ne CHP'li ne İYİ Parti'li ne HDP'li ne MHP'li. Hiç kimseye ayırt etmedim. Bir kişinin bile kalbini kırmadım. Bir kişinin bile hakkını yemedim. Benim onlarca yüzlerce kişiye hakkım geçmiştir. Ama ben insanları, mezhebiyle, diniyle, diniyle, partisiyle ayırt etmeden beş yıl boyunca kepez halkına hizmet ettim. Bu şekilde konuşma Suçlamalarınızı kabul etmiyorum. Ben o bölgede altyapı ve üstyapı olmamasından kaynaklı bunun teklifi yapan kurumlara destek olmak adına bunu teklifi meclisimize getirdik. Takdir ederseniz oynarsınız, takdir etmezsiniz, oynamazsınız.

“Eşitlik İlkesine Aykırı Bir Karar Almadık”

Arslan meclis gündemin görüşmelerinde tartışmaya neden olan 3. Gündem maddesi ile ilgili kamuoyunu aydınlatıcı bilgilerde bahsi geçen bölgede AK Parti Grup Başkan Vekili Erkan Kürşat Ertürksöz’ ün ifade ettiği gibi, eşitlik ilkesine aykırı bir karar alınmadığının altını çizdi Arslan konuşmasında şunları söyledi. “Gündemin 3. Maddesi ile ilgili bir açıklamada yapayım ki kamuoyu bu konuda bilgilensin. Kepez Belediyesi imar sınırları içerisinde kalan Hyundai bölgesi daha önceki Kepez Belediyesi yönetimi tarafından imara açılmış. Ve dolayısıyla da orada imar çalışmaları sonucunda o işletmeler Çanakkale ticaretine hizmet vermiş. Truva, Hyundai, TED Koleji bugün, Kale Contri, onun karşısındaki diğer otomobil satış alanları bu alanın içinde.  ama burada bir önceki Kepez belediyesi yönetimi üzgünüm ama oraya altyapı ve içme suyu hattı çekmemiş. Dolayısıyla bu alan Kepez Belediyesi tarafından imarı açılmış. O bölgeye biz altyapı ve temiz su hattı çekmediğimizden dolayı o bölgede oluşan mağduriyeti gidermek için Çanakkale belediyesinden bu alana atık su ve içme suyu sağlanması ile ilgili ricada bulunduk. Çünkü bu bölgedeki mağduriyeti gidermemiz gerekiyordu. Biliyorsunuz Dardanos bölgesi Çanakkale Belediyesi mücavir alanında. Çanakkale belediyesinin O bölgede atık su hattı  ve içme suyu hattı var. Dolayısıyla bu firmaların Çanakkale’nin ticaret verdiği katkı istihdam ve hizmetin devamını sağlayabilmek ve o bölgedeki alt yapı sorununu gidermek için böyle bir karar aldık. Yani burada herhangi bir suistimal, birilerine ayrıcalık ya da eşitlik ilkesine aykırı bir karar almadık. Bugün o bölge ile ilgili alacağımız karar fırsat, eşitsizliği sağlamak değil. Aksine o bölgede yaşayan, okuyan ve ticaret yapan insanlarımızın o işletmelerin mağduriyetini giderme amacı taşıyor.  O bölgede ki işletmeler bu kentte ticaret yapıyorlar. Yapmış oldukları ticaretten devlete vergi veriyorlar, istihdam yaratıyorlar ve o işletmelerde onlarca Çanakkale ve Kepezli hemşehrimiz de ekmek yiyor. Bu kadar da acımasız olamayız arkadaşlar. Ve o bölgede var olan bir atık su hattı var. Ve Çanakkale Belediyesi'nin ileri biyolojik arıtma tesisi var. O bölgeden çıkan atık sular Çanakkale Belediyesi'nin atık su ileri biyolojik tesisinde işlenerek tekrar doğaya temiz su olarak gönderilmesinde ne gibi bir yanlış karar almışız? Mesele siyaset yapmak değil. Beş yıl boyunca beraberdik ve beş yıl boyunca her zaman ben AKP grubu arkadaşlarıma şunu söyledim. Lütfen Kepez'in menfaati için projeleriniz varsa getirin. Ben bunu AKP projesi diyerek, adlandırarak yapmaya hazırım. Her meclis toplantısını canlı yayınlıyoruz. Ve bunları da defaatle söyledim. Benim art niyetim olsa AKP projesine ben nede  “AKP yaptı, alkışlıyorum arkadaşlar” diyeyim. Ne var bunda Hepimizin ortak hedefi var. “Kepez'e hizmet etmek.” Herhalde Kepez Belediyesi tarihinde ilk defa böyle bir meclis gerçekleşti. bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ama yapılan suçlamaları da kabul etmediğimi de net bir şekilde ifade etmek isterim.”

CHP logolu yazıyı yerinden söken Ülkü Şimşek Tutak’ İsyan Etti

Kepez Belediyesi Şubat ayı meclisi toplantısının sonunda, meclis toplantısının başında meclis gündemi içerisinde basın açıklaması yapmak isteyen CHP Kepez Belediye Meclis Üyesi Ülkü Şimşek Tutak ile yaşanan gerginlik, Tutak’ın CHP’den istida ettiğini söyleyerek koltuğunun arkasında bulunan CHP yazısını sökerek yerinden çıkarması ve meclis toplantısına ara verilmesi ile ilgili açıklamada yapan Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan “CHP Kepez Belediye Meclis Üyesi Ülkü Şimşek Tutak  Belediye başkan aday adayı oldu ve kısa süre önce yapılan önseçimde seçilemedi. Bu gün meclise basın açıklaması yaparak partisinden yani CHP’den istifa etmek ve suçlamalar da bulunmak için belediye meclis toplantısı gündem maddeleri görüşülürken söz istedi. Sözünü aldı ancak gündem maddesi ile ilgili değil kendi hazırlamış olduğu basın metnini okumaya çalışınca bunun yerinin meclis toplantısı olmadığını, meclis toplantısı bitiminde basın toplantısı düzenleyerek bunu yapabileceği konusunda kendisini uyardım. Ancak bu uyarımı dinlemeyince kendisini bir kez daha uyardım ve belediye meclisi toplantısına ara vermek zorunda kaldım. Kendisi verilen arada açıklamasını yaptı. Maalesef seçim yaklaştıkça çirkinleşiyorlar. Sabote etmeye çalışıyorlar. Ve bunu başaracaklarını, halkı inandırabileceklerini düşünüyorlar. “Her zaman iyiler ve haklılar daima kazanır” diye bir cümle var ya o cümlenin doğruluğunu Kepez Halkı 31 Mart akşamı kepezde gösterecek. Ben tabii böyle bir durumun yaşanmasını arzu etmezdim ama maalesef seçimler olduğu için olayı çirkinleştirdiler. Kepez Belediye Meclisi kurulduğu günler itibaren böyle bir çirkinlik yaşamadı. Kişisel düşüncelerini Kepez Belediye Meclisinde insanları ve isleyenleri tahrik ederek Bu noktaya getirmemeleri gerekiyordu.  Bizler Cumhuriyet Halk Partisi seçmeninin oylarıyla seçilmiş bir hanımefendi, Cumhuriyet Halk Partisi seçmeni tarafından Kepez'e hizmet etsin diye yetki alan hanımefendi, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağını yırttığını hep beraber gördük. Ama bu çirkinlikler ne kadar olursa olsun Cumhuriyet Halk Partisi bir çınardır, yüz yılı devirmiş bu dünyada eşi benzeri çok az olan büyük bir çınardır. Bu çınarı ne kadar provoke ederlerse etsinler hiçbir zaman için yok edemezler. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu müddetçe Cumhuriyet Halk Parti daima var olacaktır.” dedi.

Ogün İnal