Göçoğlu, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla, Etno Köy Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği'nin kurulması için ilk adımın atıldığını duyurdu.

Çıplak Köy'ün Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Alanlarda Kalkınmasına Destek Olmayı Hedefliyor

2018 Troya Yılı kapsamında bölgedeki köyleri kalkındırmak amacıyla başlatılan Etno Köy Projesi, Çıplak Köy'ün turizm potansiyelini artırmış ve köyü tarihi dokusuna uygun şekilde dizayn etmişti. OPET turizmin önemli isimlerinden biri olarak bilinen kuruluş, bu proje ile bölgedeki kültürel zenginlikleri turistlere sunarak, bölge ekonomisine katkıda bulunmuştu. Muhtar Ufuk Göçoğlu, bu başarıyı daha da ileri taşıyarak hem köyü geliştirmek hem de köye gelen turistlere yönelik daha etkin çalışmalar gerçekleştirmek amacıyla harekete geçti. Göçoğlu liderliğindeki ekip, Etno Köy Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği'ni kurmak üzere ilk adımı attı. Dernek, Çıplak Köy'ün sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda kalkınmasına destek olmayı hedefliyor. Köyde yaşayanların yaşam kalitesini artırmak, yerel zanaatkarları desteklemek, gelen turistlere daha iyi hizmet sunmak ve bölgenin genel ekonomisine katkı sağlamak amacıyla kurulan dernek, yerel halkın da aktif katılımını sağlamayı amaçlıyor.

Bir Araya Geldiğimizde Yapamayacağımız Hiçbir Şey Yok

Derneğin kurulması için başvurunun yapıldığını belirten ve köylüleri destek olması için çağrıda bulunan Muhtar Göçoğlu “ Birlik ve dayanışma ruhuyla çıktığımız yolda büyük bir sevinç ve umutla sizlere sesleniyorum. Çıplak Köyü Muhtarlığı öncülüğünde kurulan ‘Etno Köy Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği’ ile köyümüzde daha güçlü bir topluluk oluşturmak için adım attık. Siz değerli köy halkımızı, bu özel oluşumun bir parçası olmaya davet ediyorum. Eğer ‘Çıplak Köylü’ kimliğinizle gurur duyuyorsanız, köyümüzün kalkınmasında sizin de yer almanız çok kıymetli. Bu dernek, sadece bir birliktelik değil, aynı zamanda insanlığa hizmet etme ve ölümsüzleşme fırsatı sunuyor. Unutmayın, bir araya geldiğimizde yapamayacağımız hiçbir şey yok. Bu dernek aracılığıyla köyümüzü ve insanlığı daha iyi bir geleceğe taşıma şansına sahibiz. Hep birlikte, sevgi ve hizmetle örülü bir Çıplak Köyü için el birliğiyle çalışalım” dedi.

Murat Çağlayan