Biga Belediyesi Mayıs ayı Meclis toplantısının birinci oturumunda, su ücret tarifesi ile işgal harçlarında indirim yapılması ile birlikte pazaryeri kiralamalarının iptali kararı alınmıştı. Konuyla ilgili Plan Bütçe Komisyonu'nunca hazırlanan rapor Biga Belediyesi Meclis toplantısının Mayıs ayı ikinci bileşeninde görüşüldü. Belediye Meclisinde, ilçede su fiyatlarında konutlarda yüzde 20, iş yerlerinde ise yüzde 30 oranında indirim yapılmasını öngören karar oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda ayrıca, kapalı pazar yerinde 2019 yılına haftalık olarak uygulanmakta olan pazar yeri işgal ücretlerinde üçe üç peronların fiyatının 15 TL’den, 12,5 TL’ye indirilmesine, Biga Belediye Başkanlığı Pazar Yerleri hakkında yönetmeliğin 11. maddesi gereğince Kapalı Pazar yeri peron kiralamalarında alınan yıllık peron kiralama harcı olan 500 TL'nin de kaldırılması oy birliğiyle kabul edildi.

Su fiyatyarında indirim yapılması sözünü yerine getirdiğini belirten Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, "Hemşehrilerimizin menfaatine olan kararları hayata geçirmenin öneminin farkındayız" dedi.


Kaynak: DHA