İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP ile seçim ittifakını savunan ve partinin son Genel İdare Kurulu toplantısında ittifakın gerekli olduğunu harita sunumuyla anlatan Hukuk İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok’u görevden aldı. Bu kararın duyulmasından kısa süre sonra ise “En azından İstanbul ve Ankara’da işbirliği için mücadele ettim” açıklaması yapan Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner istifa etmişti. İstanbul’da seçim işbirliğini savunan İYİ Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanı İbrahim Özkan, Akşener’in isteği doğrultusunda görevinden istifa etmişti. Çanakkale’ de ise Eceabat , Lapseki, Gelibolu’da istifalar yaşanırken son istifa haberi de Bayramiç’ten geldi. İYİ Parti Bayramiç teşkilatında 130 üye istifası ile birlikte Son bir ayda parti teşkilatından 180 kişi istifa etmiş oldu.

İstifalar Hız Kesmeden Devam Etti

İYİ Parti'nin seçim işbirliğine yönetim bazında kapıyı kapatması sonrası istifalar devam ediyor. Üst düzey görev almış isimlerin istifaları gündem yaratırken, kulislerde partiden kopuşun devam edeceği söyleniyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisindeki istifalar ile ilgili yaptığı açıklamada "Biz bunu 1997'de Doğru Yol Partisinde yaşadık. Dolayısıyla ben bu konuda idmanlıyım, şu an itibarıyla bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum" demiş. İstifalar ile partisinin temizlendiğini ifade etmişti. İYİ Parti’nin CHP’ye işbirliği kapılarını kapatmasının ardından, pek çok isim de disipline sevk edilerek ya da istifası istenerek partiden uzaklaştırılmıştı. Türkiye’nin dört bir yanından istifa haberleri gelmeye devam ederken Çanakkale’ de de istifalar yaşanmış İYİ Parti’den istifa eden Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli CHP’ye geçmiş ve Zileli’nin CHP parti rozetini CHP Genel Başkanı Özgür Özel takmıştı. İyi Parti’nin 21 kişiden oluşan Gelibolu İlçe yönetimi de dilekçelerine “Demokrasi anlayışında yeni yüzler, yeni kazanımlar ve yeni arayışlar çabası içinde olduklarını; ancak bazı zihniyetlerin küçük olsun benim olsun kafasında olduğuna vurgu yaparak “bu partiye gönül veren insanları hayal kırıklığına uğratmamak için 21 arkadaşımız ile birlikte İyi Parti İlçe teşkilatından istifa ediyoruz” notu düşerek iyi partiden istifa etmişlerdi. Lapseki Belediye meclis üyesi Ceyhun Sefa İnan da partisinden istifa ettiğini duyurmuştu.

İYİ Parti Bayramiç İlçe Teşkilatından Toplu İstifa Geldi

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesindeki İYİ Parti ilçe teşkilatı şok bir kararla istifa etti. Partinin Bayramiç ilçe başkanı Salih Zeki Aygün ve yönetim kurulu üyeleri, bir süredir devam eden içsel anlaşmazlıkların ardından görevlerinden istifa etme kararı aldı.

Demokrasiden, Birlik ve Beraberlikten Yanayız

İstifalar, Salih Zeki Aygün'ün başkanlığındaki İYİ Parti Bayramiç ilçe teşkilatının birlik ve beraberlik içinde çalışma amacını yitirdiğini belirtmesiyle geldi. Aygün, istifaların  gerekçesini, "Partimizde yaşanan içsel sorunlar ve fikir ayrılıkları, etkin bir şekilde çalışmamıza engel olmaktadır. Bu nedenle, Bayramiç İYİ Parti ilçe teşkilatı olarak bir karar alarak görevimizden ayrılma kararı aldık." şeklinde açıkladı. Salih Zeki Aygün’ün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Bizler Bayramiç sevdalıları olarak; bugüne kadar ülkesinin, şehrinin, ilçesinin doğru şekilde yönetilmesi, demokrasinin gerçek anlamda yaşatılması, kişilerin değil ülkemizin kalkınması, kendimize değil vatanımıza nasıl daha faydalı oluruz diye düşünülmesi, gelecek nesillere yaşanabilir bir ülke bırakılması gerektiği düşünceleri ile siyaset yaptık. Zor zamanda inandığımız değerler için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. Doğruya doğru eğriye eğri dedik. Vatandaşımızı kandırmadık, kandırılmasına müsaade etmedik. Bugüne kadar bizlerle yol yürüyen, bizleri destekleyen, bizlere güç veren tüm hemşerilerimize sonsuz teşekkürü bir borç biliriz. Biz onlarla, onlar için yol yürümeye devam edeceğiz. Ülkemizin içinde bulunduğu siyasi çıkmazda bu yanlış düzene dur demek için susmadık, var gücümüzle doğruları haykırdık. Bu haykırışlarımız sonucu İstanbul da Ankara’da diğer büyükşehirlerde, illerde, ilçelerde, ilçemizde Millet İttifakı seçimler kazandı, vatandaşımız nefes aldı, değişimin gücüne inanıldı. Muhalefetin bölünerek değil birleşerek güçlü olabileceği, tek parti ve tek adam rejimine ülkemizin mahkum olmadığı görüldü. Bizler o gün hangi noktada isek bugün de aynı noktada vatandaşımızla yan yanayız. Ülkemizden, milletimizden tarafız. Demokrasiden, birlik ve beraberlikten yanayız.

“Seçimi Kazanacak Gücü Olmayıp Sıfatını Seçimi Kaybettiren Olarak Yazdırmak İsteyenlerle Yol Yürüyemeyiz”

Aygün  sosyal medyasındaki açıklamanın devamında  “Ne yazık ki bir kısım siyasi deneme yanılma meraklısı, sadece partisinin, sadece kendisinin, sadece kendi çocuklarının geleceğini düşünen ben merkezli siyasetçiler bizleri anlamadı, duymadı, duymak istemedi. Geldiğimiz noktada velhasılıkelam; Fikirlerimize değer verilmeyen, bizleri yok sayan anlayışla yol yürümemiz bizlerden istenemez. Seçimi kazanacak gücü olmayıp sıfatını seçimi kaybettiren olarak yazdırmak isteyenlerle yol yürüyemeyiz. Bu süreçte kaybeden siyasi ihtiras olacaktır, kaybeden siyasi ayak oyunları olacaktır, kaybeden dün arşa çıkardığını bugün yok sayanlar olacaktır. Bizler Bayramiç’imizi ve Bayramiçliliğimizi her şeyin üstünde tuttuk. Bayramiç’in kaderini Bayramiçli olmayan, Bayramiç’imize uzaktan kişisel hırsları ile bakanların belirlemesine izin vermeyeceğiz. Parti çıkarları için Bayramiç’imizin yıllarının heba olmasına izin vermeyeceğiz. Birkaç kişinin siyasi geleceği, kişisel reklamı olacak diye Bayramiç’imize ihanet etmeyeceğiz. Bizler kimseye boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Doğru bildiğimiz yoldan yürümeye devam eden Bayramiç Sevdalıları olarak kim Bayramiç’e hizmet etmişse onun yanında olacak, kim Bayramiç için çalışıyorsa onunla çalışacağız. Bayramiç’i umursamayanı umursamayacak, Bayramiç’i kaybetmek ve kaybettirmek isteyenleri dinlemeyeceğiz. Bizim siyasetimiz dün olduğu gibi bugün de Kazdağı’nın suları kadar berrak ve şeffaf Bayramiç ovası kadar düzdür. Varsın birileri engel olsun varsın birileri çamur atsın. Herkes kendisine layık olanı yapar, layık olduğunu yaşar. Unutulmasın ki siyaset mezarlığı milletvekilleri ve başkanlarla doludur. Bizler ülkemizin geleceği, Bayramiç’imizin geleceği için doğru bildiğimiz yolda milletimizle birlikte yürümek için; kurucu ilçe başkanı mevcut ilçe başkanı kurucu yönetim kurlu üyeleri, belediye meclisi üyesi ve partimize gönül vermiş cesurlar hareketi olarak bugün itibariyle 130 kişi İYİ Parti’den istifa ediyoruz. Makamlarınız da taktikleriniz de sizin olsun. Bize Bayramiç’imiz ve Bayramiçlimiz yeter.”

Parti içindeki yaşanan ve durdurulamayan istifalar yerel siyasette dengeleri değiştirebilecek sonuçları da beraberinde getirebilir. İYİ Parti Bayramiç ilçe teşkilatının istifası, parti tabanında ve ilçe halkında şaşkınlık yaratırken, ileriki günlerde partiden istifa sayısının artıp artmayacağı merak konusu oldu.

Ogün İnal