CHP Genel merkezi tarafından görevlendirilen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu gözetiminde yapılan ön seçimde 881 CHP Kepez üyesi oy kullandı. Üyelerin 564’ünün oyunu alan mevcut Kepez Belediye başkanı ve CHP Belediye Başkan aday adayı Birol Arslan ön seçimi önde tamamlayarak 31 Mart’ ta yapılacak olan Yerel Seçimlerinde CHP Kepez Belediye Başkan adayı oldu.

“Sandıktan Çıkacak İsim Kepez Belediye Başkan Adayımız Olacak“

Cumhuriyet Halk partisi Parti Meclisi’nin ( PM) kepez Belediye başkan adayının belirlenmesi için aldığı ön seçim kararının ardından hafta sonunda Kepez’de ön seçim yapıldı. Nüfus bakımından Türkiye’nin en büyük beldesi Kepez’de yapılan önseçim kepez meydanında bulunan Aynalı kahvede gerçekleştirildi. Pazar günü sabah 08:30’da başlayan oy verme işlemimde CHP kepezde bulunan 1.192 üyede 881’i oy kullandı. Önseçimde CHP Kepez Belediye Başkan aday adaylarından Mevcut Belediye Başkanı Birol Arslan, Erhan Bektaş, Muammer Barışkan, Ülkü Şimşek Tutak ve Emine Kardelen oy pusulanında yer aldı. CHP parti Meclisinin ön seçim kararı almasının ardından Kepez Belediye Başkan aday adaylığını resmi olarak geri çeken Serdar Soydan öncecimde yer almadı.  Resmi olarak adaylığını geri çekmeyen ancak önseçime katılmayacağını ve oy kullanamayacağını açıklayan Emine kardelen ise resmi olarak adaylığını geri çekmediği için oy pusulasındaki yerini aldı. Kepez Camlı Kahvede saat 08. 30’ da başlayan oy verme işlemi için CHP Genel merkezi tarafından ön seçim için görevlendirilen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun denetiminde başlatılan önseçime CHP Kepez üyeleri yoğun katılım sağladı Ön seçimde CHP İl Başkanı Lervent Gürbüz, CHP Merkez ilçe Başkanı İbrahim Can Ergun’ da hazır bulundu. CHP Merkez İlçe Başkan İbrahim Can Ergun, ön seçime ilişkin basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Kepez beldemizin belediye başkan aday adayları içinden, adayımızı belirlemek üzere parti meclisimizin aldığı kararla Kepez beldemizde örgüt denetiminde ön seçim yapıyoruz bugün. Bin 192 tane haziran listesinde. Kayıtlı seçmenimizle üye listelerimiz dört gün önce askıya çıkarılmıştı. İki gün askıda kalmıştı. Herhangi bir itirazı olmadı. Bugün de intizam içinde de üyelerimiz geliyorlar, oylarını kullanıyorlar. Üç sandıkta oy verme işlemi devam ediyor. Şu anda oy pusulalarında beş tane aday adayımız var. Hepsine başarılar diliyorum. Centilmence bir yarış olmasını temenni ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nde temayüller, temayül yoklamaları sonucuna riayet Bizim örgüt kültüründe öyledir. Eğer sandık konduysa o sandığın sonucuna saygı gösterilir. Daha önce de Biga'da oldu biliyorsunuz. Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale'de on iki ilçe on bir beldede iddialı bir şekilde seçimlere girecektir. Bütün adaylarımıza ve bundan sonra aday olacak tüm arkadaşlarımıza güveniyoruz, inanıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale'deki bütün belediyeleri yönetmeye taliptir” ifadelerini kullandı.

“Birlikteliğimizi ve Mücadelemizi Devam Ettireceğiz”

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’ da yaptığı açıklamada “Çanakkale Kepez’de demokrasi şöleninde birlikte olduğumuz için öncelikle çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Bu bizim parti içerisinde bir demokrasi örneği sergilememizden ibaretti. Bu seçim Cumhuriyet Halk Partililerin kazandığı bir seçimdi. O yüzden Bu andan sonra hep beraber kol kola girerek omuz omuza 31 Mart'ta tekrar yerel seçimi kazanarak Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağını bir kez daha dalgalandırmak için hep Bizim asıl mücadelemiz çünkü birbirimizle değil ülkeyi bu karanlığa, bu yokluğa, bu yoksulluğa, bu eğitimsizliğe, bu adaletsizliğe sürükleyenlerledir. AKP'dir, Cumhur İttifakı' dır. O yüzden biz birlikteliğimizi tek bir kişiyi bile dışarıda bırakmadan sürdürmeye, birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Kepez’de CHP’li Üyeler Birol Arslan İle Devam Kararı Aldılar”

Kepez’de sabah saat 08.30’da başlayan temayül yoklamasında saatler 17.00’yi gösterdiğinde sandıklar oy verme işlemine kapatıldı. Ardından sandıklar açılarak oy sayım işlemine geçildi. 3 sandıkta sona eren oy sayımının ardından ön seçimin galibi açık ara farkla ön seçim sandığından çıkan Kepez Belediye Başkan ı ve kepez Belediye başkan aday adayı Birol Arslan oldu.  Ön seçimde 3 sandıkta  1.192 üyenin 881’i oy kullandı. 1. Sandıkta Kepez belediye Başkan adaylarından Birol Arslan 173, Erhan Bektaş 59, Muammer Barışkan 31, Ülkü Şimşek Tutak 9 ve  Emine Kardelen’ de1 oy aldı. 2. Sandıkta, Kepez belediye Başkan adaylarından Birol Arslan 205, Erhan Bektaş 52, Muammer Barışkan 30, Ülkü Şimşek Tutak 19 ve  Emine Kardelen’ de 4 oy aldı.  3 sandıkta Kepez belediye Başkan adaylarından Birol Arslan 186, Erhan Bektaş 66, Muammer Barışkan 31, Ülkü Şimşek Tutak 8 ve Emine Kardelen’ de 3 oy aldı. Kepez CHP’de ön seçim sonuçlarına göre Kepez belediye Başkan adaylarından Birol Arslan toplamda 564, Erhan Bektaş  177, Muammer Barışkan 92, Ülkü Şimşek Tutak 36 ve  Emine Kardelen’ de 8  oy aldı. Seçim sonuçlarına göre ön seçimin galibi en yakın rakibinden 3 kat daha fazla üyenin tercihini alan Kepez Belediye başkanı ve Belediye başkan aday adayı Birol Arslan oldu. Kepez’de Hafta sonu yapılan önseçim ile 31 Mart yerel seçimlerinde CHP Kepez Belediye başkan adayı’da Mevcut belediye başkanı Birol Arslan oldu. seçim sonuçlarının belli olmasının ardından Kepez Belediye Başkanı ve CHP Kepez Belediye Başkan adayı Birol Arslan tebrikleri kabul etti. Arslan seçim sonuçlarının belli olmasının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Bu seçimin bir kazananı vardır o da Cumhuriyet Halk Partisi’dir. İkinci defa bana fırsat verdiğiniz için çok ama çok teşekkür ediyorum. Yarından tezi tok yine sokaklarda, halkımız ile kol kola olacağımızı söylüyorum” dedi.

Ön Seçim Sandığı Kepez’e Çok Yakıştı

Ön seçimin sonuçlanmasının ardından Kepezlilere ve partililere hitaben konuşma yapan Kepez Belediye Başkanı ve CHP Kepez Belediye Başkan adayı Birol Arslan “Bugün partimizin Kepez Belediye Başkanı'nı belirlemek için Sandık koyduk. Bu sandığı Kepez'e getiren Sayın Genel Başkanımıza, MYK üyelerimize ve parti meclisi üyelerimize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Bu sandık Kepez'e çok yakıştı. Ayrıca bu sandığın Kepez'e gelmesi için mücadele eden Çanakkale milletvekilimiz, parti meclisi üyemiz Sayın Özgür Ceylan'a da çok teşekkür etmek istiyorum. Parti meclisimizin Kepez'de örgüt denetiminde ön seçim kararından sonra bu yarışı etik bir şekilde yürüten Sayın il başkanımız ve yönetim kuruluna Sayın İlçe Başkanımız ve yönetim kuruluna belde başkanım ve yönetim kuruluna hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Bugün soğuk havaya rağmen sekiz yüz seksen bir üyemizin sandığa gelerek iradelerini koymuş olmalarından, partimize ve beldemize sahip olmalarından dolayı özellikle siz cumhuriyet halk partisinin onurlu yüreğine selam olsun. Dostlar beş yıl önce bu yola çıktığımda Kepez'e barış, huzur, tesis etmek için mücadele edeceğimi belirtmiştim. Bugün de aynı duygular ile karşınızdayım. Beş yıl boyunca hiç kimseyi o partili, bu partili ayrımı yapmadan herkese eşit hizmete, hizmeti sunmaya gayret ettim. Hiç kimsenin kalbi kırmamaya gayret ettim. Bir kişinin bile hakkını üzerime geçirmemeye gayret ettim.” dedi.

Kucaklamaya Devam Edeceğiz

Konuşmasında kimseyi ayırmadan özgür Kepez’de herkesi kucaklamaya devam edeceğiz diyen Arslan konuşmasında şu cümlelere yer verdi. “Dostlar beş yıl hiç kimseyi ötelemedik. Dil, din, ırk, mezhep hiç kimseye ayrım yapmadık. A partili B partili hiç kimseyi ötelemedik. Herkese eşit davrandık. Yine sizlere söz veriyorum. Kimsenin kalbini kırmadan hiç kimseyi ayrıştırmadan, eşitlikten uzaklaşmadan, kimsenin hakkını yemeden, görevim bittikten sonra da Kepez meydanına tekrar buraya geldiğinde yine şu kahvelerde kağıt oynayacağım. Masalarda çay içeceğim. Aynı arkadaşlarla yine arkadaşlığımı, dostluğumu sürdüreceğim. Eğer koltuğun gücüne kapılırsam buradaki hemşehrilerimin kalbini kırarsam bu kahve üyeleri bu meydana çıktığımda kimsenin yüzüne bakamam. Size söz veriyorum. Yine sizin içinizden bir belediye başkanı gibi değil bir bürokrat gibi değil. Hepinizin yol arkadaşı, kardeşi, arkadaşı gibi olmaya söz veriyorum. Bir kocaman teşekkürü de Kepez'deki bu parti içindeki yarışa ortak olan aday adayı arkadaşlarıma yapmak istiyorum. Hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Parti içi yarışların kaybedeni olmaz. Bir tane kazananı vardır. O da Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bu soğuk havada sizleri daha fazla. Sağ ol hocam. Evet. Hadi iyi akşamlar. Bekletmek ve hasta etmek istemiyorum. Doğduğum topraklara bu onurlu göreve ikinci defa bana fırsat verdiğiniz için hepinize çok ama çok teşekkür ediyorum. Yine Gürol Arslan konuşmasını da yaptı. Artık sonuna geldi konuşmasının. Yine kahvelerde sokaklarda, iş yerlerinde, evlerde halkımız ile kol kola olacağımın sözünü veriyorum. Yine yine Kepezspor maçında yine dostlarım ve arkadaşlarımla beraber olmaya devam edeceğim. Yine balıkçı abilerimin ihtiyaçlarını da onlarla beraber olmaya devam edeceğim. Kucaklamaya devam edeceğiz. İhtiyaç sahibi, Kepez'de ihtiyaç sahibi! Gerçekten dostlarımın yanında olmaya devam edeceğim. Şunu söyledim müdürlerime, bürokrat kardeşlerime. Bir iş insanına bir iş adamına, bir müteahhite nasıl davranıyorsanız bir köylüye de, bir çiftçiye de bir roman kardeşe de aynı şekilde davranacaksınız. Ve onlar aynen kucaklayacaksınız. Biliyorsunuz Belediyemizde Halk Masasını kurduk, Halk hattımızı kurduk. Halk kütüphanemizi kurduk. Halk kafemizi kurduk. Halk bahçemizi kurduk, Halk düğün salonumuzu kurduk. Halk plajımızı kurduk. Al çocuk. Ve bu halk tesislerini büyütmeye ve onları yine ekonomik, hijyen, en güzel tesisleri halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin. Siz yoksanız biz birer hiçiz. Bunun kıymetini biliyoruz. “

Ogün İnal