31 Mart tarihine yaklaşırken, yerel seçim heyecanı il genelinde tüm hızıyla devam ediyor.  Lapseki'de adaylar ve partiler, seçmenle doğrudan buluşmanın önemini kavramış durumda. Sokak sokak, kapı kapı dolaşarak vatandaşların beklenti ve taleplerini dinleyen adaylar, mahalle toplantıları ve açık hava etkinlikleriyle seçmenle bir araya geliyor. Bu doğrudan iletişim stratejisi, seçmenin nabzını tutma ve onların beklentilerine daha yakın olma amacını taşıyor. Seçim sürecinde, sadece iktidar partisi ve ana muhalefet arasındaki rekabetle sınırlı kalmayan bir tablo da göze çarpıyor. Diğer partiler ve bağımsız adaylar da Lapseki'yi ziyaret ederek kendi projelerini anlatıyor ve seçmenle buluşuyor. Bu çeşitlilik, demokratik süreçte farklı seslerin ve görüşlerin temsil edilmesine katkı sağlıyor. Bu seçim çalışmalarının arasında partiler arasında da çeşitli ziyaretler gerçekleşiyor. Lapseki ilçesinde iktidar partisi ile ana muhalefet partisi birbirlerini ziyaret ederek Türkiye’ye örnek olacak bir tablo oluşturdular.

AK Parti ve CHP İlçe Başkanlıkları Arasında İadeyi Ziyaret

Lapseki ilçesinde siyasi partiler arasında dostluk ve diyalog adımları atılıyor. Hasan Engin'in AK Parti İlçe Başkanlığı görevine gelmesiyle birlikte, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ilçedeki diğer partilere ziyaretler gerçekleştirmeye karar verildi. Bu çerçevede, yapılan program dahilinde ilk ziyaret, CHP İlçe Başkanlığı'na gerçekleştirildi. AK Parti heyeti, CHP İlçe Başkanlığı'nı ziyaret ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmuş, bu ziyaret, siyasi rekabetin ötesinde bir diyalog ve işbirliği çabası olarak nitelendirilmişti. Ziyaret sırasında, Hasan Engin ve CHP İlçe Başkanı Mehmet Selamsız, ilçedeki ortak çıkarlar ve sorunlara çözüm bulma konularında fikir alışverişinde bulunmuştu. İlk ziyaretin ardından kısa süre sonra Ancak, CHP İlçe Başkanı Mehmet Selamsız, İl Genel Meclis Üyesi Ali Özkan Aldemir, CHP Lapseki Belediye Başkan Adayı Hasan Kart ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İlçe Başkanlığı'na iadeyi ziyarette bulundu. Bu adım, siyasi partiler arasında sağlıklı iletişim ve işbirliğinin önemini vurgulayan bir örnek olarak dikkat çekti. CHP’li heyeti parti binası girişinde AK Parti Lapseki İlçe Başkanı Hasan Engin, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, İl Genel Meclis üyesi Halil Özer ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. AK Parti İlçe Başkanı Hasan Engin ziyarette ilişkin yaptığı açıklamada” Öncelikle iadeyi ziyarete geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Parti başkanlığı görevi bize verildikten sonra ilk görev olarak ilçemizdeki partileri ziyaret etmek olmuştu.  Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti o gün müsait değilmiş herhalde, onlara gidemedik. Sağ olsunlar, bugün de Cumhuriyet Halk Partisi ilçe yönetimi bizleri ziyarete geldiler. Önümüzde bir yerel seçim var. Rabbim kasız belasız, birbirimiz hakkında çok iftira ve karalama olmadan… Siyasi partilerin amacı belli.  Her 5 yılda bir milletin önüne çıkıyoruz.  Millet kimi takdir ederse o olacak. Vatandaşımız, halkımız en güzel cevabı verir. Lapseki Belediye Başkanlığı için aday olan Eyüp Yılmaz ve Hasan Kart’a başarılar diliyoruz” dedi.  Cumhuriyet Halk Partisi ilçe Başkanı Mehmet Selamsız ise “Seçim sürecinde bizlere zaman ayırdığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu bir anlamada iadei ziyaret. Aynı zamanda Eyüp başkana hayırlı olsun. Çünkü burada hepimiz memleketimiz için uğraşıyoruz. Dediğinize aynen katılıyorum; kimse kimseye hakaret etmeden, kötü bir şey olmadan… Ben de kabul etmiyorum bazı şeyleri bana da dokunuyor. Bir yarışma içerinde geçmesini diliyorum” diye konuştu.

“Sandıktan Kim Çıkarsa Saygı Göstereceğiz”

AK Parti İlçe Başkanı Hasan Engin, CHP’li Selamsız’ın sözleri üzerine; “Hepimiz esnafız. 31 Mart’ta seçim bitecek yine yüz yüze bakacağız. Birbirimizin dükkanlarından alışveriş yapacağız, ilçede beraber yaşayacağız. Her zaman olduğu gibi, bizim ilçemiz diğer yerlere nazaran güzide ilçelerden bir tanesi. Siyaset bittiği zaman esnaflar olarak halk olarak iç içe yaşadığımız bir ortamda bulunabiliyoruz. Dediğimiz gibi Millet 31 Mart’ta sandığa gidecek, en güzel cevabı en demokratik şekilde verecek. Sandıktan kim çıkarsa hangi arkadaşımızı uygun görürlerse hepimiz saygı gösterip yolumuza devam edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da böyle devam edecek” cümlelerini kurdu. 

“Kavga Kültüründen Uzak Duracağız”

Daha sonra söz alan CHP Belediye başkan adayı Hasan Kart” Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz’a ve sana hayırlı olsun diyorum. Adaylığımız için ilçe yönetim kurulunda böyle bir teklif geldiğinde ilk sözümüz zaten şu oldu; biz kesinlikle ve kesinlikle sadece AK Parti cephesinden değil, bütün partiler için kavga kültüründen uzak duracağız. Çünkü hepimiz Lapseki’de yaşıyoruz, Eyüp başkanımızla 10 yıldır beraberiz, aynı kurum içindeyiz bu benim için de çok büyük bir onur ve gurur kaynağıdır. Yönetim içine baktığımızda kimse yabancı değil. Akrabalarımız var, köylülerimiz var. Geçmiş dönemlerde bazı örneklerini yaşadık. O kavga kültürü hiç kimseye fayda sağlamıyor. Sonra insanlar birbirinin yüzüne bakamıyor. Hepimizin derdi Lapseki’ye hizmet etmekse, seçim bitecek yine birbirimizle konuşacağız bir derdimiz olduğunda birlikte çözüm arayacağız” dedi.

“Önemli Olan Lapseki’ye En İyi Hizmeti Yapabilmek”

Son olarak konuşan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ise “Ben sizlere nazik ziyaretinizden dolayı sizlere gerçekten teşekkür ediyorum. Biz küçük bir ilçede hep beraber yaşıyoruz. Sabah kalktığımızda beraberiz, akşam kahvehaneye çıktığımızda yine beraberiz. Yani her gün karşı karıyayız. Demokrasilerde elbette seçimler olacak; iktidarlar olacak, muhalefet olacak. Önemli olan memleketimize en iyi hizmeti yapabilmek, en güzelini getirebilmek. Siyaset iddia işidir. Hasan kardeşim ‘ben daha iyi yapacağım’ diyecek iddia edecek. Ben de daha iyi yapacağım diye iddia edeceğim. Önemli olan burada birlik, beraberlik içerisinde küçük bir ilçede yaşadığımız için inşallah; en küçük bir hadise olmadan bu 31 Mart yerel seçimlerini atlatacağımızı düşünüyorum. Çocuklarımıza, gençlerimize kadınlarımıza en iyi nasıl hizmetler getiririz, memlekete nasıl hizmet edebiliriz, bunun çabası içerisinde olmamız gerektiğini düşünüyorum. Güzel işler oluyor, güzel işler yapıldı. Diğer ilçelere göre bir adım öndeyiz.  Bütün kamu binalarımız yenilendi, belediye de dahil olmak üzere. Yerelde de güzel işler yapıldı. Eksiklerimiz tabi ki vardır. Bunların hepsi zaman içerisinde yapılacaktır. Bu şekildeki güzel bir ortam için iki yönetime de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Hasan kardeşime de başarılar diliyorum ” dedi.

Ogün İnal