ÜZÜM

Op. Dr. Bıkmaz, üzümün dopamin salgılamasını artırarak problem çözme yeteneğini geliştirdiğini belirtiyor. Aynı zamanda bor bakımından zengin olan üzüm, beyin sağlığı için de önemli bir besin kaynağıdır.

YUMURTA

Yumurtanın sadece büyüme ve gelişmede değil, aynı zamanda beyin için de önemli bir protein kaynağı olduğunu vurgulayan uzman, özellikle hafıza bölümü için gerekli vitaminleri içerdiğini ifade ediyor.

YABAN MERSİNİ

Yüksek antioksidan içeriğiyle bilinen yaban mersini, beyin sağlığını destekleyerek uzun süre sağlıklı kalmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda stresle mücadelede etkili olan yaban mersini, sinir hücrelerini olumlu yönde etkileyerek unutkanlığa karşı da koruyucu bir rol oynuyor.

BADEM

E vitamini açısından zengin olan bademin, beyinde yaşlanmayı engellediğini belirten Op. Dr. Bıkmaz, ayrıca beyin gelişimi ve sağlığı için oldukça faydalı bir besin olduğunu ifade ediyor. Aynı etkileri fındık, ceviz, fıstık, ay çekirdeği gibi besinlerin de sağladığını ekliyor.

KİVİ

Antioksidan bakımından zengin kivinin, damar ve beyin sağlığı için önemli olduğunu vurgulayan uzman, beyin gücünü artırarak belleği desteklediğini belirtiyor. Kivi, C vitamini bakımından portakaldan daha yüksek oranda ve potasyum açısından da muzdan geri kalmıyor.

TAZE FASULYE

Yapılan araştırmalara göre folik asit açısından zengin olan taze fasulyenin, beyin hücreleri üzerinde olumlu etkileri olduğu ortaya çıkmıştır. Bu etkilerin ileri yaşlarda da devam ettiğini belirten Op. Dr. Bıkmaz, taze fasulyenin beyin sağlığı için önemli bir besin olduğunu ifade ediyor.

KIRMIZI SOĞAN

Kırmızı soğanın içerdiği hafıza güçlendirici bileşenlerle tam bir zihin açıcı olduğunu belirten uzman, bu besini düzenli olarak tüketmenin beyin fonksiyonlarını destekleyebileceğini söylüyor.

ELMA

Elmanın içerdiği güçlü antioksidanlar sayesinde Alzheimer ve hafıza kayıplarına karşı koruyucu bir etkiye sahip olduğunu ifade eden Op. Dr. Bıkmaz, her gün bir elma tüketmenin önerilir.

Op. Dr. Kerem Bıkmaz, bu besinlerin düzenli olarak tüketilmesinin, beyin sağlığını destekleyerek zihinsel performansı artırabileceğini ve yaşlanmaya karşı koruyucu bir etki sağlayabileceğini belirtiyor. Bu önerilere dikkat ederek beslenmek, uzun vadeli beyin sağlığı için önemli bir adım olabilir.

Haber Merkezi