Çocuk Kültür Evi'nin kuruluşundan bu yana yürüttüğü ve kentteki tüm öğrencilere öğretmenleri ile birlikte Çocuk Kültür Evi'ni ziyaret etme olanağı sunan etkinlik kapsamında Anafartalar İlkokulu 3C sınıfı, 18 Mart İlkokulu 2A sınıfı, İsmail Kaymak Koleji 1A ve 1B sınıfları, 18 Mart İlkokulu 2B sınıfı, Güzelyalı İlkokulu sınıfları ve 18 Mart İlkokulu 2D sınıfı Çocuk Kültür Evi'nde konuk edildi. Etkinliklerin öncesinde Çocuk Kültür Evi koordinatörü Evren Aldoğan tarafından Çocuk Kültür Evi atölye ve etkinlik programları hakkında bilgi verilen çocuklara, Çocuk Kültür Evi kütüphanesini ve atölye alanlarını tanıma fırsatı sunuldu.

 

Etkinlikler kapsamında ise tüm çocuklarla sinemanın büyülü dünyasından çocukların yaş gruplarına uygun olarak seçilen filmlerin izlenip yorumlandığı film okuma atölyeleri gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamda gerçekleştirilen bir diğer etkinlik de çocuklara enstrümanları tanıma ve seslerini canlı duyma fırsatı sunan, çocuklarla temel ritim çalışmalarının da yapıldığı müzik atölyesi oldu. Çocuklara sunulan bir diğer etkinlik ise çocuk edebiyatının seçkin örnekleri üzerinden yürütülen ve yaratıcı okuma, seçici dinleme gibi tekniklerin kullanıldığı öykü okuma etkinliği oldu. Oldukça keyifli geçen etkinliklerin sonunda Çocuk Kültür Evi Kütüphanesi'ni de ziyaret eden miniklerin sınıf kitaplıklarına, Çanakkale Belediyesi adına hazırlanan kitap setleri armağan edildi.

 

Çocuklara farklı disiplinlerden atölye örneklerinin sunulduğu ve çocukların kendi ilgi alanlarını keşfetmelerinin yolunu açan ve ilk döneminde toplam 189 çocuğa ulaşan Okul Buluşmaları etkinliğine dahil olabilmek ve ayrıntılı bilgi almak için Çocuk Kültür Evi'ne 217 73 11 numaralı telefondan ulaşılabilir.

Haber Merkezi