Ankara'daki görevlerini tamamlayarak Çanakkale'ye dönen İskenderoğlu, çalışmalarına hızla başladı. İlk adımını partisinin il başkanlığını ziyaret ederek atan İskenderoğlu, burada yaptığı açıklamada halka seslendi. Çanakkalelilere hitap eden İskenderoğlu, "Çanakkale'ye nasıl hizmet ettiysek, bundan sonra da belediyecilik anlamında hizmet edeceğiz. Biz hizmetlerin, projelerin yarışacağı bir seçim olmasını istiyoruz. Hemşerilerimizden de bunu talep ediyorum" dedi.

“İskenderoğlu, Çanakkale’nin ilk kadın belediye başkanı olacaktır”

Jülide İskenderoğlu, Ankaradaki çalışmalarının ardından çalışmalarını yürütmek üzere geldiği Çanakkale’de ilk olarak İl Başkanlığını ziyaret etti.  İskenderoğlu İl Başkanlığı binasında coşkuyla karşılandı. Parti binasında düzenlenen basın toplantısına, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Aynur Tuna Yavaş, Kadın ve Gençlik Kolları yönetimi, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Karşılamanın ardından İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında ilk olarak AK Parti İl Başkanı Naim Makas ve İttifak ortağı MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım birer konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra  bir açıklama yapan AK Parti Milletvekili Ayhan Gider “Çanakkale’de siyasetin her kademesinde görev yapmış olan değerli kardeşim ve arkadaşım Jülide İskenderoğlu’nu Cumhur İttifakı adayımız olarak açıklıyoruz. Girdiğimiz bu seçim sürecinde çok net bir şey yaşanacak. Bizim başkan adayımız ve ekibimiz, seçim akşamına kadar projeler açıklayacak, yapacağı işleri anlatacak. Çanakkale halkının nelere layık olduğunu ve ne şekilde bu projeleri hayata geçireceğini anlatacak. Karşımızdaki aday da son güne kadar hamaset yapacak. Altı doldurulmamış sözlerden bahsedecek. Aynen İzmir’de sel bastığı gün, ‘Sel dediğin geçer, Cumhuriyet önemli.' diyen belediye başkanı gibi. Kaldı ki ona bugüne kadar 'Cumhuriyet önemsiz' demeyi bırak, Cumhuriyet'i tartışmaya açabileceği hiç bir platformu oluşturmamış, Cumhuriyet'e sonuna kadar sahip çıkıp 100. yılını, yakışır şekilde kutlamış bir partiye bunları söyleme hadsizliğini gösteren belediye başkanı gibi. İnşallah önümüzdeki dönemin belediye başkanı, Çanakkale’nin ilk kadın belediye başkanı olacaktır. Bununla ilgili hiç bir şüphem yok. Biliyorum ki belediye başkanı olduktan sonra da hiçbir şeyden şikayet etmeyecek. İmkan ve ödenekten şikayet etmeyecek. İmkan veya ödenek aramadan hizmet eden belediye arayanlar, AK Partili belediyelere baksınlar. Yenice’den Evreşe’ye, Ezine’den Karabiga’ya Gümüşçay’a varana kadar. Ödeneği, Çanakkale’den çok düşük olmasına rağmen ne hizmetler üretilebildiğini görmek istiyorlarsa buralara baksınlar. Mazeret, şikayet, hamaset duymak istiyorlarsa Cumhuriyet Halk Partili belediyelere baksınlar.” dedi.

Çanakkale’nin Jülide’si Olarak  Hizmet Edeceğim

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’ in konuşmasının ardından açıklama yapan AK Parti Çanakkale Belediye Başkan adayı Julide İskenderoğlu Milletvekilliği görevinin ardından  bir Çanakkaleli olarak ve Çanakkale’nin Jülide’si olarak hizmete devam etmek istediğini belirterek  “Biz projelerimizle, yaptıklarımızla, bu şehre vurduğumuz damgalarımızla konuşacağız. Bundan sonra yapacaklarımızı da aslında çok değerleri hemşerilerimizin talepleri üzerine değerlendirmek istiyoruz. Bu şehirde esnaflık yapıp, bu şehirde Çanakkaleliyim diyen bir evlada sahip olan ve bu şehirde inşallah hizmetlerimize belediye de devam edecek olan Çanakkale'nin Jülidesi olarak, 31 Mart akşamı Belediye Başkanı olduğumda, inşallah Cumhur İttifakı ortaklarımızla hep beraber tüm şehirdeki bize inanan, bize gönül veren arkadaşlarımla birlikte Çanakkale'yi tekrar inşa edeceğiz. Bu şehirde biliyoruz ki yapılan birçok çalışma var. Bugüne kadar Belediye Başkanlığı yapmış herkese teşekkür etmek istiyorum. Taş üstüne taş koyana teşekkür ediyoruz. Ancak biz çok daha iyisini yapmaya talibiz. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın gerçekten teminatıdır. Biz bir haftadır hazırladığımız projelerin alt yapılarını hazırlıyoruz. Afaki hayal vermiyoruz. Hemşerilerimizden bize gelen talep doğrultusunda, onların istekleri doğrultusunda neler yapabilirize bakıyoruz. Çanakkale sanat, kültür ve her toprak parçasında tarih kokan özel bir şehir. Biz bugüne kadar Çanakkale'ye nasıl hizmet ettiysek, bundan sonra da belediyecilik anlamında hizmet edeceğiz” dedi. 

Hizmetin ve Projelerin Yarışacağı Bir Seçim Olsun

İskenderoğlu  konuşmasında Çanakkale merkezde projelerin ve hizmetin yarışacağı bir seçim süreci olmasını istediğini belirterek   “Biz hizmetlerin, projelerin yarışacağı bir seçim olmasını istiyoruz. Hemşerilerimizden de bunu talep ediyorum. Lütfen bu sefer düne kadar partiye, komşunuza, annenize, babanıza inanarak oy atmış olabilirsiniz. Bu sefer projelere, çocuklarınızın geleceğine, bu şehrin gençlerinin geleceğine oy atın. Çünkü biz Allah'ın izniyle bugüne kadar en güzelini yaptık, yine yapacağız. Projelerimizi yarın sabah kapı kapı gezerek anlatmaya başlayacağım. Burada en büyük sıkıntılarımızın olduğu alt yapıdan trafiğe, otopark sorunundan, kordona su basmasına kadar her şeyle ilgili yapılmış çalışmalarımız var. Sosyal hayatımıza dokunacak projelerimiz var. Bu görevi bize tebliğ eden Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü onların güveni benim için çok kıymetli. Rabbim bugüne kadar hiç bizi mahcup etmedi. İnşallah bundan sonra da önce liderlerimize, sonra Çanakkaleli hemşerilerime mahcup etmeyecektir" dedi.

Çanakkale için önemli bir dönemeç olan 31 Mart yerel seçimleri öncesinde, AK Parti'nin adayı olarak sahaya inen İskenderoğlu'nun, şehre yönelik vizyoner projeleriyle dikkat çekmesi bekleniyor. Partisinin il başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Çanakkale'nin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek, şehrimizi daha yaşanabilir ve güzel bir yer haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız" sözleriyle halka seslenen İskenderoğlu'nun, seçim kampanyası boyunca nasıl bir yol izleyeceği de merak konusu.

Ogün İnal