Yoğun yağışa rağmen, Deve güreşi severlerin ilgisi etkinliğe damgasını vurdu. Festival, Çan Belediyesi'nin ev sahipliğinde, yoğun yağışa rağmen saat 12.00'de başladı. İzleyiciler, geleneksel Deve Güreşleri'nin nefes kesen karşılaşmalarına tanıklık etmek için alana akın etti. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen Çan Belediyesi yetkilileri, etkinliğin gerçekleşmesi için titiz bir organizasyon yürüttü. Yağışa rağmen ilginin yoğun olması, Deve Güreşleri'nin bölgede ne kadar sevildiğini gösterdi. Zorlu hava koşullarına rağmen, izleyiciler festival alanını doldurarak desteklerini gösterdiler. Festival boyunca, deve sahipleri ve antrenörler, özenle yetiştirdikleri develeri izleyicilere tanıtarak geleneksel güreşin önemini vurguladılar. Deve güreşleri, bölgesel kültürü canlı tutmanın yanı sıra, folklorik bir etkinlik olarak da önem taşıyor. Festival, renkli kıyafetleri, coşkulu kalabalığı ve heyecan verici karşılaşmalarıyla unutulmaz anlar yaşattı. Geleneksel Folklorik Deve Güreşleri, bölgede yaşayan insanları bir araya getirerek dayanışmayı ve kültürel zenginliği ön plana çıkardı. Etkinlik, festivalin katılımcılarına unutulmaz anılar bırakırken, bölgede yaşayanlar için de geleneksel değerlere sahip çıkma fırsatı sundu. Çan Belediye Başkan Vekili Harun Arslan festivalin başarılı geçmesinden dolayı katılımcılara ve destek verenlere teşekkür etti ve gelecek yılki etkinliğin şimdiden planlamalarına başlayacaklarını söyledi.

Çan Deve Güreşlerine Yoğun İlgi

Çan Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da Folklorik Deve güreşleri festivali düzenlendi. Festivale Marmara ve Ege bölgelerinden getirilen 136 deve katıldı. Festival öncesi meydana gelen yoğun yağışa rağmen Deve güreşi severler etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Saat 12.00’de başlayan Çan Belediyesi Geleneksel Folklorik Deve Güreşleri Festivali heyecanlı karşılaşmalara ev sahipliği yaptı.

“Festivalin Güzel Geçmesi İçin Tüm Çalışmalarımızı Yaptık, Bugün Sizin Gününüz Tadını Çıkarın”

Hafta sonu düzenlenen Çan Belediyesi Geleneksel Folklorik Deve Güreşleri Festivali yoğun ilgi gördü. Yıllardır gerçekleştirilen etkinliye atılım yüksekti. Hafta sonunda Çan başta olmak üzere Çan’a yakın ilçeler ve yakın illerden deve güreşi izlemeye gelenler unutulmaz bir etkinliği ve develerin kıran kırana mücadelesini görme fırsatı yakaladı. Çan Belediyesi Geleneksel Folklorik Deve Güreşleri Festivali 15 günde yoğun çalışmalar sonucunda hazır hale getirildi.136 devenin güreştiği etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal marşının ardından yapılan açılış duası ile başladı. Duanın ardından konuşma yapan Çan Belediye Başkan vekili ve CHP Çan Belediye Başkan adayı Harun Arslan Çan Belediye Başkanı, festivalin açılış konuşmasında, bu tür etkinliklerin kültürel mirası yaşatma ve gelecek nesillere aktarma adına büyük bir önem taşıdığını belirtti. Arslan konuşmasında Şunları söyledi. “Etkinlik için 15 gündür hazırlık yaptıklarını ifade etti. Biz bu kültürü seviyoruz. İnsanlarımızı seviyoruz, Çan'ımızı seviyoruz bugün burada güzel bir o kadar da heyecanlı bir gün geçirilmesi için belediye olarak elimizden geleni yaptık. Bugün sizin gününün. Bu günün tadını çıkarın güreşlerimiz hayırlı olsun”

Deve Güreşleri Festivalinde 136 Deve Er Meydanına Çıktı

Marmara ve Ege bölgelerinden getirilen 136 devenin mücadele ettiği etkinlikte, dereceye giren güreş develerinin sahiplerine kupaları Çan Belediye Başkan vekili Harun Arslan tarafından verildi. Başpehlivan olan develer arasında gerçekleştirilen Çan Belediye Başkanlığı Kupası, Çan Kaymakamlık Kupası, Çan Esnaf odaları Kupası, Çan Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Kupası ve Çan 52. Nolu taşıyıcılar kooperatifi kupası mücadelesinde dereceye giren deve sahiplerine kupaları verildi.

Yağmurlu Havaya Rağmen Yoğun İlgi

Develerin kıran kırana mücadele ettiği ve Marmara Bölgesinin en iyi develerinin ayak bastığı Çan Er Meydanında güreşleri kaçırmak istemeyen vatandaşlar yağışlı havaya rağmen güreşlere yoğun ilgi gösterdi. Folklorik Deve güreşi severlerin yanı sıra Festivale, CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, Çan Kaymakamı Emre Nebioğlu, CHP Çan İlçe Başkanı İlhan Demiral, Türkiye Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu Başkanı Mehmet Sümer ile vatandaşlar katıldı.

Ogün İnal