Ankara’daki SGK binasında yapılan protokol, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ile Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Doç. Dr. Eren Usul arasında imzalandı. Protokol kapsamında, 2024 yılında Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne ödenecek bütçe yer aldı.

  

“Protokolümüz İle Sağlık Hizmetlerimizi Daha Da Geliştireceğiz”

 

Genel Sekreter Oğuz Ünal ve Başhekim Doç. Dr. Hasan Ali Kiraz'ın da hazır bulunduğu törende atılan imzalar sonrası açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Erenoğlu, protokolün ÇOMÜ’nün sağlık alanındaki hizmetlerini daha da geliştirmesine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

 

Rektör Erenoğlu, “SGK ile kurumumuzun menfaatleri doğrultusunda yürüttüğümüz görüşmeler sonucu imzaladığımız ‘Sağlık Kurumlarında Global Bütçe Protokolü’ ile hastane ve merkezimizin 2024 yılı hizmet bedelinin ödenekleri belli oldu. İmzaladığımız protokol ile hastane ve merkezimizin sağlık hizmetlerini daha da kaliteli ve verimli bir şekilde sunabileceğiz. Protokolün imzalanmasında emekleri olan başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan’a, SGK Başkanı Dr. Raci Kaya’ya, Genel Sağlık Sigortası (GSS) Genel Müdürü Doç. Dr. Eren Usul, Daire Başkanı Dt. Seyfullah Kurt ve Şube Müdürü Sevinç Altın'a teşekkür ederim. Protokolümüz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi camiamıza ve hastalarımıza hayırlı olsun” dedi.

  

Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne Önemli Kazanç

 

Protokol kapsamında, uzun süredir üzerinde çalışılmakta olan bir birim olan ÇOMÜ Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi de Global Bütçeye kabul edildi. Bu sayede merkez, daha etkin ve verimli bir şekilde sağlık hizmeti sunma imkânına kavuşacak.

 

Haber Merkezi