Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerekli alt yapının oluşturulmasının ardından 23 Ekim 2023 tarihinde Kepez Aile Sağlığı Merkezi bünyesinde açılan Eğitim Aile Hekimliği Birimlerinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi, Aile Hekimliği Anabilim Dalı ile iş birliği içerisinde bireye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri ile birinci basamak tanı, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin yüksek hizmet kalitesiyle sunulması amaçlanıyor.

Bu bağlamda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve Çanakkale İl Sağlık Müdürü Sayın Op. Dr. Gökhan Baştürk tarafından 3 Ocak 2024 tarihinde, Kepez Aile Sağlığı Merkezi bünyesinde hizmet veren Eğitim Aile Hekimliği Birimlerine ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaret esnasında Eğitim Aile Hekimliği Birimleri yerinde değerlendirilerek birinci basamak sağlık hizmetlerinin yürütülmesi sürecini geliştirmek ve Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi arasındaki iş birliğini arttırmak adına atılabilecek adımlar konusunda öneriler geliştirilerek ve birimlerde görev yapan aile hekimlerine görevlerinde başarılar temennisinde bulunuldu.

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Aile Hekimliği, birinci basamak yönetim becerisi, toplum yönelimli bakış açısı, kapsamlı ve bütüncül yaklaşım gerektiren, kendine özgü eğitim içeriğine sahip, kanıta dayalı, klinik uygulaması olan bilimsel bir disiplin ve klinik bir uzmanlık dalıdır. Tanımda da belirtildiği üzere, birinci basamağa yönelik kapsamlı bilgi ve beceri gerektiren aile hekimi uzmanlığı çekirdek eğitim müfredatı içerisinde saha rotasyonlarının ve sahada pratik eğitimin olması önem arz etmektedir. Bu ihtiyaca binaen, Çanakkale’de kurulan Eğitim Aile Hekimliği Birimleri sayesinde aile hekimliği uzmanlık eğitimi sürecinin, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen aile hekimliği uygulamalarına eklemlenmesi sağlanmıştır" denildi.

Haber Merkezi